Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi krug

Neprepoznatljiva Hrvatska izgubila i dovela u pitanje polufinale

Neprepoznatljiva Hrvatska izgubila i dovela u pitanje polufinale
Foto: Reuters/Pixsell
20.01.2019. u 19:30

Hrvatska reprezentacija porazom od Brazila (29:26) otvorila je drugi krug Svjetskog prvenstva i značajno si umanjila šanse za plasman u polufinale.

Červarovi izabranici morat će najvjerojatnije dobiti obje utakmice do kraja, a protivnici su Njemačka i Francuska.

>> Pogledajte kakvo su ozračje napravili hrvatski navijači

Najbolji brazilski igrač Langaro zabio je devet golova i plakao od sreće na kraju. 

Bio je to ulazak u utakmicu iz noćne more, Brazilci su brutalno kaznili baš svaku pogrešku u napadu hrvatske reprezentacije, a ona najveća bila je izbor da opet igramo napad “sedam na šest”. U prvih pet napada Hrvatska je triput bacila loptu u ruke suparniku, ali ništa nije bilo dovoljno upozorenje.

Gol za gol zabijali su Brazilci na prazna vrata i vrlo brzo na semaforu je pisalo 8:3. U minuti odmora pomoćnik Davor Dominiković je šapnuo “igramo 6 na 6”, ali izbornik Červar je rezolutno odrezao taj prijedlog.

Marin Šego i suigrači, nemoćni da zaustave tu kanonadu Brazilaca bez da uopće moraju dotrčati do naše polovice, širili su ruke prema klupi da se promijeni samoubilačka taktika nakon što je suparnik zabio već peti pogodak u praznu mrežu za 11:5. 

Hrvatska je uspjela poloviti konce u napadu nakon što se odustalo od te igre, očito je svaki novi napada sa sedmoricom unosio dodatnu nervozu među igrače, pa su krenuli pogoci, proigravanja za krila.

Međutim, ni hrvatska obrana nije bila dovoljno pokretljiva i agresivna kao u prethodnim utakmicama. Podatak od 17 primljenih dovoljno govori, ali opet ponavljamo...

Hrvatska - Brazil
1/11

Pitanje je kako bi Brazilci do toga došli da nisu imali onaj bonus od pet zabijenih na prazan gol. 

Nedopustivo je s lakoćom prolazio Langaro koji je u 26. minuti zabio već svoj peti gol. Brazilci su se s pravom pokazali kao vrlo ozbiljna ekipa, no i Červarovi su je izabranici napravili većom nego što zapravo jest.

Na poluvrijeme se otišlo s četiri pogotka zaostatka i bilo je jasno da će se Hrvatska jako potrošiti u sustizanju te prednosti, što baš i nije dobra spoznaja uoči današnjeg teškog sudara s granitnom njemačkom obranom. 

Brazilci su i u drugom poluvremenu nastavili s vrlo agilnom i pametnom igrom, no bilo je jasno da u jednom trenutku ipak moraju pasti jer nisu baš svjetski prvaci. I dogodilo se to na desetak minuta prije kraja kad je Stevanović vezao tri obrane u nizu, a Duvnjak i Karačić počeli češće povlačiti kontre.

Horvat je u 53. minuti smanjio na 26:24, a kad je Vranković minutu poslije zabio za 26:25 ukazala se velika šansa. No, Toledo je zaustavio hrvatsku seriju, a sljedeća dva napada naša je reprezentacija prosula.

Posljednja nada ukazala se na dvije i pol minute prije kraja, ali umjesto da se povuče polukontra, išlo se na beskonačni napad koji je Tercariol obranio.

U našoj reprezentaciji najučinkovitiji su Duvnjak, Horvat, Stepančić i Štrlek po pet pogotka.

>> Červar progovorio o kritičarima: Ljudi, ne želim vas lagati...

Komentara 106

Avatar poljicanin
poljicanin
18:22 20.01.2019.

Bravo Červar,sjajna taktika,samo tako dalje bez golmana,budaletino jedna.

AB
abendblatt
18:23 20.01.2019.

Cervar,prastani sa glupostima tvoje taktike,golmanu je mjesto na golu,glupane prepotentni.

JM
ja-ma
18:31 20.01.2019.

Je...Lino je izgubio 6 lopti u 5 minuta...Podcjenjivanti se ne smije nikoga.Sad se iščpajte kako znate!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije