Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA PREDSTAVA!

Hrabro srce ovog je puta bilo hrvatsko! Ova Hrvatska podsjetila nas je na magiju iz Rusije

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Škotska
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
23.06.2021.
u 07:30

Ovo je bila pobjeda srca, znanja i božanske nadarenosti jednoga od najvećih svjetskih nogometaša Luke Modrića...

Bradata Hrvatska, s čak devetoricom igrača s duljim ili kraćim, urednim ili neurednim bradama (Juranović, Lovren, Gvardiol, Vlašić, Brozović, Kovačić, Perišić, Petković, Rebić), s imidžem goropadnih škotskih ratnika iz Hrabroga srca, očitala je Škotima lekciju u njihovom hramu nogometa. Lekciju za pamćenje!

Ta rastrčana, poletna, bespoštedna Hrvatska, momčad s imidžem uličnih grubijana, u Glasgowu nas je podsjetila na već gotovo zaboravljena vremena, ona kada je krčila put prema svjetskom srebru, a cijeli svijet očarala svojom nogometnom magijom.

Ovo je bila pobjeda srca, znanja i božanske nadarenosti jednoga od najvećih svjetskih nogometaša Luke Modrića, čiji potez iz 62. minute spada u najveća remek-djela svjetskih majstora. Taj pogodak, neobranjiv šut vanjskim dijelom kopačke, vrtjet će se u snimkama još desetljećima, poput čudesnoga Šukerovoga loba protiv Danaca iz 1996. godine.

Modrić je opet zadivljujuće dirigirao, a toliko osporavani Zlatko Dalić opet se vratio u generalskom izdanju: odvažio se u vatru ubaciti debitanta na velikom natjecanju Juranovića, iznenadio s tempiranom bombom za suparnika Vlašićem, Modrića gurnuo prema naprijed reducirajući mu trkačke zahtjeve i – sve pogodio! Sve kritike, prozivke i sve sumnje kojima je Dalić bio izložen proteklih dana odjednom su pale u vodu. Dalić je ispunio još jedan cilj koji je pred njega bio stavljen, prošao je skupinu Europskog prvenstva, i zacementirao se u hrvatskoj trenerskoj besmrtnosti. A sada znamo i ono najvažnije: imamo izbornika! Za proboj prema Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022.!

A što ćemo dalje s Europskim prvenstvom? Poznavajući ove osokoljene, prkosne bradonje, njihova rapsodija na ovom natjecanju možda tek počinje. Zato poruka našim herojima koji u osvajački pohod kreću iz Rovinja: počnite hladiti butelje istarske malvazije na optimalnu temperaturu, 8 do 10 stupnjeva Celzija, i pripremite Mladena Grdovića (s vozačem)! Razlijegat će se pjesma Rovinjem i sljedećeg tjedna...

Komentara 2

DU
Deleted user
14:49 23.06.2021.

Dalić je morao puno isporbavati jer je napokon složio skoro novu momčad. Sada se vidi i po svim kategorijama Hrvatska bi trebali igrat 4 2 3 1 formaciju jer nam to najviše odgovara. Hrvarska mora igrati s 2 zadnja vezna,zna, špicom i 4 u zadnjoj liniji. Bravo Hrvatska, Bravo vatreni, bravo Daliću!

OO
onaj_od_tamo
09:44 23.06.2021.

Ovaj put je (kao u Rusiji) momcad pobjedila zato sto se konacno borila i pokazala zajednistvo. Dalic nema utjecaj, niti pojma sto se taktike tice, decki samo igraju sami svoje. Ne zaboravimo zadnjih 12 utakmica gdje je lutao taktikom ii momcadi. Nadam se da ce poslje EPa doci pravi trener kao Bilic ili Biscan. Baj baj Dalicu...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije