Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIB-RIJ 0:1

Gerc presudio Šibenčanima u samoj završnici

22.04.2009.
u 18:30

Šibenik i Rijeka ove srijede su se na Šubićevcu susreli znatno oslabljeni, bez najsnažnijih aduta. Trener Šibenika Ivica Kalinić nije mogao računati na ozlijeđenog Ermina Zeca, najboljeg strijelca Šibenika i trećeg strijelca lige, a ni na Ivana Eleza, koji je u utakmici s Varteksom zaradio žuti karton.

Kalinić: Dali smo sve od sebe, ali nije išl


- Znali smo gdje dolazimo i s kime igramo. Šibenčani su jedna dobra, vrlo opasna i uigrana ekipa koja već dugo zajedno igra jako dobar nogomet. Znali smo da se moramo zabarikadirati i braniti liniju gola. Postavili smo formaciju 3-6-1 i uspjeli u tome. Bila dosta teška utakmica, ali uspjeli smo napraviti dobar posao. Uspjeli smo zatvoriti prilaze golu i u ptotunapadu napraviti 3-4 šanse, od kojih je jedna bila uspješna, pa smo i zaslužili pobjedu - rekao je trener Rijeke Robert Rubčić.

- Čestitam Riječanima na zasluženoj pobjedi. Došli su i na Šubićevcu odigrali jednu dobru utakmicu. Bojali smo se baš ovakvog scenarija kojeg su i postavili. Na njega smo se i spremali, ali na kraju smo ipak popustili. Igračima ništa ne mogu zamjeriti, dali su sve od sebe, ali nije išlo protiv jedne ovakve čvrste formacije Rijeke - rekao je trener Šibenika Ivica Kalinić nakon utakmice, još uvijek izvan sebe zbog vulgarnih vrijeđanja od strane Funcuta.
Bez braće Sharbini
S druge strane, momčad trenera Rijeke Roberta Rupčića igrala je bez braće Sharbini, ozlijeđenog Anasa i Ahmada koji ima tri žuta kartona, te ozlijeđenog vratara Velimira Radmana. Riječani su od početka igrali povučeno, braneći se, s obzirom na posljednja dva loša iskustva sa Šibenčanima koji su ih posljednji put na Šubićevcu pobijedili s 3:0, a na Kantridi su slavili s 1:0, te je čitavo prvo poluvrijeme lopta bila na njihovoj strani. Već u 8. minuti Gović je pokušao ugroziti gol Riječana, ali Mance je vješto obranio. U 12. minuti centrira Štrok, glavom je pokušao Dabac smjestiti loptu u vrata Šibenčana, ali nedovoljno precizno, pa je promašio. U 14. minuti Šibenik je opet imao šansu, ovaj put nakon udarca iz kuta, ali Gović nije imao sreće. U 18. minuti Ademi ulazi u šesnaesterac, ali je udarac spremno blokirala riječka obrana. Šibenik ponovo napada u 20. minuti, akcijom iz prekida, Gović dodaje Alispahiću, ali opet se mreža nije zatresla.

Sjajni Fernandez
U 23. minuti Rijeka je imala šansu, Matko je pokušao ugroziti Šibenčane udarcem iz okreta, ali taj slab pokušaj Blažević je lako zaustavio. Prvi žuti karton sudac Pristovnik dosudio je u 26. minuti Štroku jer je srušio Ademija. Slobodan udarac s 25 metara u 31. minuti Gović nije uspio iskoristiti, kao ni Križman u 40. minuti udarac iz okreta, kada je okrenuvši Kwedija pucao na Blaževića koji je opet s lakoćom blokirao šut. Najbolja šansa bila je u 71. minuti pred vratima Šibenika. Fernandez je centrirao, a Gerc je tukao glavom iz blizine i promašio. I onda kada su svi mislili da će utakmica završiti bez pogodaka, Šibenčanima je presudio Gerc. Argentinac Fernandez prošao je kroz sredinu, te dodao Gercu koji je neometano zabio za veliko slavlje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije