Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI ENGLEZA

FOTO Vatreni odradili trening na kultnom stadionu: Osjetili su travnjak velikog dvoboja

London: Trening Hrvatske na Wembleyu uoči utakmice protiv Engleske
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/16
12.06.2021.
u 19:49

Na posljednjim treninzima u Rovinju, "Vatreni" su uvježbavali nekoliko varijanti. Hrvatska je do sada igrala u formaciji 4-2-3-1, no protiv "Gordog Albiona" će možda istrčati i 4-1-4-1 sastavu.

Hrvatska nogometna reprezentacija trenirala je na stadionu Wembley na kojem će u nedjelju s početkom u 15 sati otvoriti nastup na Europskom prvenstvu utakmicom protiv Engleske.

Sasvim očekivano izbornik Zlatko Dalić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči utakmice nije želi otkriti sastav s kojim će se suprostaviti jednom od favorita turnira.

- Znam da se kalkulira s imenima. Imamo kvalitetnu momčad i mislim da smo za sutra odabrali najbolje igrače i taktiku. Imat ćemo moćnu, potentnu i agresivnu ekipu - najavio je Dalić.

Ništa nije želio otkriti niti kapetan Luka Modrić kojeg je engleski novinar pitao kako "Hrvatska misli iskoristiti nešto slabiju englesku obranu ?"

- Ti bi sad da otkrijem cijelu taktiku. Ne mogu vam to otkrivati, sve ćete vidjeti na terenu - poručio je Modrić sa smiješkom.

Dalić je istaknuo kako se njegova momčad dobro pripremila za Engleze, naglasivši kako je teško očekivati "da će netko nekoga iznenaditi." 

12.6.2021., Zagreb - Stadion Wembley, London, Engleska - UEFA Europsko prvenstvo 2020, trening Hrvatske nogometne reprezentacije dan uoci utakmice 1. kola, skupine D protiv Engleske. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na posljednjim treninzima u Rovinju, "Vatreni" su uvježbavali nekoliko varijanti. Hrvatska je do sada igrala u formaciji 4-2-3-1, no protiv "Gordog Albiona" će možda istrčati i 4-1-4-1 sastavu.

Devetorica su praktički sigurna (Livaković, Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Brozović, Kovačić, Modrić, Rebić, Perišić). Upitno je hoće li u vrhu napada igrati Bruno Petković ili Ante Rebić, a na Rebićevoj poziciji na krilu Andrej Kramarić. Odličnim igrama nametnuo se i Joško Gvardiol, a hoće li Dalić ipak pružiti prednost iskusnijem Borni Barišiću doznat ćemo u nedjelju.

Sastav skivaju i Englezi. Engleski navijači koji su se nadali da će u nedjelju protiv Hrvatske u sastavu "Gordog Albiona" biti kreativci poput Jacka Grealisha, Phila Fodena i Jadona Sancha vjerojatno će biti razočarani, jer izbornik Gareth Southgate planira znatno konzervativniju postavu, objavili su britanski mediji.

Prema britanskim medijima, Engleska će igrati u sustavu 4-3-3. Dva zadnja vezna igrača bit će Kalvin Phillips (Leeds) i Declan Rice (West Ham), glavni kreator u veznom redu trebao bi biti Mason Mount (Chelsea), dok će s krila napadati Raheem Sterling (Man. City) i Marcus Rashford  (Man. United), a u vrhu napada bit će  Harry Kane (Tottenham). 

Dboboj između "Gordog Albiona" i "Vatrenih" na rasporedu je u nedjelju u 15.00 sati po hrvatskom vremenu, bit će to 11. međusobni susret ove dvije reprezentacije. Engleska je slavila pet puta, Hrvatska tri puta, a dva susreta su završila bez pobjednika.

"Vatreni" su u "hramu engleskog nogometa" gostovali četiri puta upisavši pobjedu, remi i dva poraza. Za Wembley nas veže jedna od najvećih pobjeda, ali i jedan od najtežih poraza.

Prvu međusobnu utakmicu Engleska i Hrvatska u Londonu su odigrale uoči EP 1996., a prijateljski susret koji je igran na starom Wembleyju završio je bez golova. Briljirao je Marijan Mrmić s nekoliko sjajnih obrana. Hrvatsku je vodio Miroslav Blažević, a Engleze Terry Venables.

Prvu službenu utakmicu u Londonu hrvatska vrsta je imala u kvalifikacijama za EP 2008. "Vatreni" su i prije londonskog susreta izvadili vizu za EP, dok je Englezima trebao bod. No izbornik Slaven Bilić i njegovi odabranici nisu imali milosti, pobijedili su sa 3:2.

Strijelci za nas su bili Kranjčar (8), Olić (14) i Petrić (77), a za domaćine Lampard (56-11m) i Crouch (65). Bilić je bio na hrvatskoj, a Steve McClaren na engleskoj klupi. Engleski su mediji nakon te utakmice "razapeli" McClarena, a dobio je i nadimak "Wally with the Brolly" jer je utakmicu vodio s velikim kišobranom u ruci.

Engleska i Hrvatska su na Wembleyju odmjerile snage i u kvalifikacijama za SP 2010. Utakmicu nećemo pamtiti po dobrom jer je Engleska slavila sa 5:1. Dvostruki strijelci bili su Lampard (7-11m, 59) i Gerrard (18, 66), a jednom je mrežu pogodio Rooney (77), dok je jedini strijelac za Hrvatsku bio Eduardo (71).

Posljednji put Hrvatska je u Londonu igrala u studenom 2018. u Ligi nacija, a domaćin je slavio 2:1. Hrvatska je povela golom Kramarića u 57. minuti, ali su Englezi u završnici okrenuli preko Lingarda i Kanea.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije