Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravda za žrtve

Državni tužitelj zatražit će od suda poništenje istrage o Hillsboroughu

'SAFRICA Stampede/Hillsborough 3...File photo dated 15/4/89 of Liverpool fans trying to escape severe overcrowding at the FA Cup semi-final football match between Liverpool and Nottingham Forest at Hi
PA/Pixsell
16.10.2012.
u 14:56

Lavinu je pokrenula nezavisna istraga prošloga mjeseca koja je otkrila kako je policija zataškala svoje katastrofalno postupanje i da navijači nisu bili krivi za smrti koje su se dogodile.

Čekali su 23 godine, ali čini se da će pravda napokon biti zadovoljena. Obitelji navijača poginulih na Hillsboroughu, u tragediji na polufinalnoj utakmici FA kupa između Liverpoola i Nottingham Foresta koja je odnijela 96 života, dobili su dugoočekivanu vijest. Državni tužitelj odlučio je zatražiti od sudova da ponište rezultate istrage provedene neposredno nakon tragedije, kada su smrti navijača okarakterizirane kao nesretni slučajevi, a policija je pokušala zataškati svoje katastrofalno postupanje.

Tada su za smrt ljudi okrivljeni navijači iako je nedavna revizija otkrila da je 41 osoba od njih 96 mogla biti spašena da je reakcija bila pravodobna i primjerena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije