Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okupljaju se Vatreni:

'Nemamo dobru atmosferu, ali radit ćemo na njoj. Za Hrvatsku moraju dati više!'

Zagreb: Zlatko Dalić održao je konfereciju za medije
Goran Stanzl/PIXSELL
25.05.2021.
u 11:20

"Razlike su i u godinama, ali i u tome da smo prije SP-a imali igrače iz najboljih liga, a sada imamo ipak igrače iz turske, ruske, hrvatske lige... Ali i dalje nisam pesimist"

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić obratio se medijima i javnosti na press konferenciji u Zagrebu uoči okupljanja reprezentacije za Euro 2020. godine koji kreće 11.  lipnja i traje do 11. srpnja ove godine, ali je ipak zadržao originalnu godinu u kojoj se trebao održati u nazivu. 

Naši se reprezentativci okupljaju danas, a izbornik je poručio:

- Veselimo se pripremama, s treninzima krećemo u skupini od 11 igrača. U srijedu stižu još Pašalić i Vrsaljko, a ostali u petak. Kovačić stiže nakon finala Lige prvaka, a trojica iz mlade reprezentacije dolaze 4. lipnja. Čestitam svim našim igračima koji su osvajali trofeje, a Kovačiću želim sreću u finalu, da opet na okupljanju imamo tortu za europskog prvaka - rekao je pa dodao kritično:

-  Hrvatska mora biti puno puno bolja nego što je bila. Samo tako možemo ostvariti rezultat - rekao je na početku izbornik Dalić pa otkrio tko će skautirati koju reprezentaciju i koji su planovi. 

- Ići ćemo korak po korak. Nikola Jerkan i Marc Roshon (analitičar, inače Škot op.a.) prate Engleze, Vukojević prati Češku. Englezi imaju po meni velike šanse da osvoje titulu, imaju sjajnu reprezentaciju, satkanu iz najbolje lige na svijetu, sedam ih sada igra u finalu Lige prvaka, igraju na domaćem terenu. Ali sjajni su i Česi, a uz to i Škoti. Imamo situaciju da igramo protiv dva domaćina. Ali zna se koji je naš cilj, želimo proći skupinu i napraviti najbolji mogući rezultat.

 

Otkrio je izbornik i da nije ovo atmosfera koja je bila na SP-u 2018., ali da će poraditi na tome da ju postignu.

- Kroz pripreme i trening ćemo raditi i na zajedništvu i dobroj atmosferi, a nju nosi rezultat. Fali nam vremena, zajedničkih treninga i na tome ćemo raditi i kroz sastanke i kroz individualne razgovore. Još nemamo tu atmosferu, ali ćemo raditi na njoj. Nije ovo klub. Tamo si zbog novca, a ovdje moraš ipak dati nešto više od sebe na toj jednoj drugoj razini. Razlike su i u godinama, ali i u tome da smo prije SP-a imali igrače iz najboljih liga, a sada imamo ipak igrače iz turske, ruske, hrvatske lige... Ali i dalje nisam pesimist. 

- Imamo starije igrače, godine su i pritisak veći, ali su i mlađi igrači imali godinu više pa mislim da su postali bolji. Mislim da tu nemamo pravo žaliti se. Kako svima drugima, tako i nama. Ne vidim tu problem. 

Najava finala Lige prvaka? 
- Manchester je favorit po statistikama sigurno, Guardiola je tamo da osvoji Ligu prvaka, a ne samo Premiership. Ali s druge strane Chelsea igra sjajno, nadam se da će Mateo igrati, bilo bi sjajno i za njega i za nas. Imao je probleme s ložom, pauzirao zbog toga, ali sada se polako vraća. Ja zbog njega navijam za Cheslea. 

- Nama navijači fale jako puno, možda najviše od svih. Ovo nema smisla i već je previše prošlo bez navijača. Nadam se da će stadioni biti napola barem puni, ali  s obzirom na sve uvjete za igrače, izolaciju, testove, karte, teško da će si puno ljudi to moći priuštiti. Bilo bi lijepo vidjeti pune tribine hrvatskih navijača.

Prije nekoliko dana izbornik je objavio popis igrača koji konkuriraju za nastup na Euru:

VRATARI: Lovre Kalinić (Hajduk), Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Simon Sluga (Luton Town)

BRANIČI: Domagoj Vida (Besiktas), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Borna Barišić (Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Josip Juranović (Legia), Domagoj Bradarić (Lille), Mile Škorić (Osijek), Joško Gvardiol (Dinamo)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Genoa), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Luka Ivanušec (Dinamo)

NAPADAČI: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo Zagreb), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna)

PRETPOZIV: Filip Uremović (Rubin), Marko Livaja (Hajduk), Toma Bašić (Bordeaux), Marin Pongračić (Wolfsburg), Kristijan Lovrić (Gorica), Lovro Majer (Dinamo), Ivica Ivušić (Osijek), Nikola Moro (Dinamo Moskva)

 

Komentara 21

Avatar I Shot Kunta Kinte
I Shot Kunta Kinte
12:01 25.05.2021.

Ako zelis graditi dobru atmosferu onda ne izlazis na press konferenciju s rijecima "nemamo dobru atmosferu"! To je kao da imas problema u braku koje pokusavas izgladiti, a svima okolo pricas kako je tvoja zena kurva, nista ne radi i samo pegla tvoje kartice...! S takvim stvarima se ne izlazi u javnost nego se one rijesavaju unutar reprezentacije i sto dalje od ociju javnosti. Ovo mi vise zvuci kao rana isprika za nadolazeci neuspjeh...

BI
billynik
12:16 25.05.2021.

Već je počeo tražiti opravdanje za neuspjehe, pa tko je kriv za lošu atmosferu?

DU
Deleted user
11:38 25.05.2021.

Već prebacuje krivnju za eventualni neuspjeh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije