Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITI ILI NE...

Česi su opasni jer ovakvu priliku dugo nisu imali: Vatreni moraju biti kao u Rusiji!

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Engleska - Hrvatska
Goran Stanzl/PIXSELL
18.06.2021.
u 07:00

Češka definitivno neće biti lagan zalogaj za Hrvatsku u drugom kolu. U prvom su pokazali da znaju biti i disciplinirani, ali i opasni za suparnička vrata.

Došao je i dan D za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Europskom prvenstvu. Nakon što su vatreni protiv Engleske poraženi s minimalnih 1:0, u drugom kolu očekuje nas reprezentacija Češke koja je u prvom kolu upisala tri boda svladavši Škotsku s 2:0.

U studiju Večernjeg lista u Rougemarin parku je uz naše snage, voditeljicu Evu Grgić i novinara Željka Jankovića, uoči utakmice protiv Češke o hrvatskoj reprezentaciji govorio Nikola Jurčević, proslavljeni bivši reprezentativac koji je proveo nekoliko godina i u stožeru reprezentacije kao pomoćnik Slavena Bilića. Za početak je Jurčević prokomentirao utakmicu prvog kola, poraz protiv Engleza, pogotovo u elementu napada.

Svi trebaju igrati svoje pozicije

– Kad je riječ o Rebiću u vrhu napada, to donekle mogu i razumjeti za utakmicu protiv favorita kao što je Engleska zato što je on igrač koji je po svojim predispozicijama najbolji sprinter na duge pruge pa se očekivalo da bi on mogao pobjeći kao što je bio slučaj protiv Danske u Rusiji. S druge strane, ne podržavam i ne razumijem ideju Andreja Kramarića na desnoj strani, to je bio neuspjeli eksperiment.

Jurčević je prokomentirao i tko bi bio njegov prvi napadač u dvoboju koji nas čeka protiv Češke.

– Što se tiče prve devetke, iz nekog mojeg igračkog i trenerskog iskustva imate broj jedan i broj dva na jednoj poziciji, a to su u ovom slučaju Budimir i Petković. No u situaciji kad na dvije pozicije, u napadu i na desnom krilu, igraju igrači koji inače nisu predodređeni za te pozicije, to je jako opasan potez za atmosferu u momčadi jer će igrači s tih prirodnih pozicija pomisliti da im izbornik ne vjeruje budući da stavlja druge ljude na njihovu poziciju. Da odgovorim konkretno, u utakmici protiv Češke odlučio bih se za Petkovića jer je on već dokazan igrač u reprezentaciji i imao je zapaženih partija.

Češka definitivno neće biti lagan zalogaj za Hrvatsku u drugom kolu. U prvom su pokazali da znaju biti i disciplinirani, ali i opasni za suparnička vrata. Kako se nositi s Česima?

– To je momčad koja je disciplinirana, koja poštuje igru. Pametni su i racionalni. Imaju individualnu kvalitetu u pogledu Schicka, a i Souček i Coufal su odlični pojedinci. Imaju jednu prazninu u veznoj liniji gdje jedan igrač stoji na jako širokom prostoru i tu bismo možda mogli tražiti priliku. Oni će tražiti priliku iz prekida za koji već znamo da je nama slabija točka – analizirao je Čehe Janković.

Slavia Prag je češki Dinamo

– Imaju svoju Slaviju Prag koja je praktički češka verzija Dinama, imali su sjajnu europsku sezonu u kojoj su izbacili jedan Leicester. Jako su kohezivni i dobro se poznaju što je jako važno, a još su atletska su i fizički moćna reprezentacija – nahvalio je bivši reprezentativac Jurčević Čehe, no u svojoj prognozi je ipak istaknuo da imamo veću šansu za pobjedom nego nam današnji suparnik:

– U zaključku svega, moramo svi skupa vratiti optimizam i samopouzdanje. Najviše igrači, ali i mi navijači. Strahovito nam je bitna ova utakmica, a i pobjeda u koju sam uvjeren. Riješit ćemo se te negativnosti i otići u potrebnu pozitivu. Predviđam pobjedu 2:0 za Hrvatsku – prognozirao je Jurčević, a Janković je dodao da će Hrvatska slaviti s rezultatom 2:1.

Komentara 6

BR
Breoxs
07:59 18.06.2021.

Pripreme za EP su počele 24.5.2021. u Rovinju, dakle, prije 25 dana. Sad je vrijeme da se pokaže što se napravilo u tih 25 dana. To nije malo vremena, to ja sasvim dovoljno da se Hrvatska pripremi za jedine dvije utakmice koje moramo pobijediti na euru, a to su Češka i Škotska. Engleze nismo morali dobiti. Od početka smo znali da imperativ imamo samo u protiv Čeha i Škota. Dobro je da smo imali dvije jake provjere, Belgiju i Englesku, sad bi trebali vidjeti pozitivne ishode tih utakmica. Ajmo Hrvatine!

DM
drazen.muhvic
12:48 18.06.2021.

Naročito će biti bitno da navijači ovdje doma pršte optimizmom i vjerom u pobjedu. To će ovim našim guračima napuhane kožne mješine jako pomoći tamo u dalekom Glasgowu...

PP
Pucvala_Premium.
09:03 18.06.2021.

Kramaric je ko neka Purgerska frajla , sav u finim manirima , moj naklon , ljubim ruke gospon stoper , nema napadacke drskosti i prkosa , da ima 5% Mandzukiceve energije , bio bi Ronaldo , a da je Mandzo imo Kramariceve tehnike bio bi isto to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije