Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠ HRVAČ

Božo Starčević - nesuđeni heroj Olimpijskih igara...

Tokio: Božo Starčević izgubio u četvrtfinalu hrvanja
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
02.08.2021.
u 15:00

Starčević izgubio je u četvrtfinalu kategorije do 77 kilograma grčko-rimskim stilom u Tokiju od Iranca Mohamedalijem Geraeijem, iako je vodio sve do pet sekundi prije kraja

Hrvač Božo Starčević završio je svoj nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što je Iranac Mohamedali Geraei izgubio u polufinalu i nije ga povukao u repesaž. 

Starčević izgubio je u četvrtfinalu kategorije do 77 kilograma grčko-rimskim stilom u Tokiju od Iranca Mohamedalijem Geraeijem, iako je vodio sve do pet sekundi prije kraja.

Starčević je vodio s 5-3 do pet sekundi prije isteka vremena, a onda je Iranac izveo očajnički pokušaj skočivši na Božinu glavu. Hrvatski borac je, nesvjestan da se radi o zadnjim sekundama, s protivnikom na glavi pokušao izvesti bacanje. Sudac je prvo pokazao da je Iranac pobijedio s 7-5, a nakon "challengea" iz hrvatskog kuta i duge provjere videa Irancu su skinuta dva boda na 5-5, ali je Geraei otišao u polufinale jer je on zadnji dobio bodova u meču.

02.08.2021., Japan, Tokio - Olimpijske igre Tokio 2020. Cetvrtina finala hrvanja do 77kg, Bozo Starcevic, Hrvatska - Mohammad Ali Geraei, Iran u Makuhari Messe Hall A. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Nisam znao koliko je do kraja, pa sam pokušao bacanje umjesto da odradim stojku. Takav sam, uvijek želim hrvati dobro, najbolje što mogu. Nisam u ovom sportu radi medalja", izjavio je Božo u miks-zoni nakon poraza od Iranca. 

Mnogi bi nakon šokantnog poraza jednostavno prošli, no ne i 32-godišnji Zagrepčanin ličkih korijena. Njegov trener Bjelorus Ihar Piatrenka je prošao sa rukama na licu, a njegov brat Nikola je stao i kazao da Božo neće stati i da je bolje ništa ga ne pitati. Ne samo da je stao, već je sa zatvorenim okom izmučeni ratnik iz HK Metalca otvorio dušu. 

"To je tako, hrvatski nogometaši su dvaput prošli na penale u Rusiji, a da su ispali na prvima, tko bi ih dočekao. Pokazao sam dosta dobro hrvanje, ali Olimpijske igre su mi uklete", kazao je Starčević, borac za kojeg su listom svi hrvatski novinari kazali da bi upravo njega najradije vidjeli s medaljom iz Tokija. 

02.08.2021., Japan, Tokio - Olimpijske igre Tokio 2020. Cetvrtina finala hrvanja do 77kg, Bozo Starcevic, Hrvatska - Mohammad Ali Geraei, Iran u Makuhari Messe Hall A. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Božo Starčević već ima iza sebe slično iskustvo s Igara u Riju prije pet godina, kada je nesretno i nezasluženo izgubio od Rusa Vlasova u borbi za polufinale. I tada suci nisu uvažili njegove proteste kao i protiv Iranca u Tokiju. A bio je bolji u oba dvoboja....

"Hrvanje je težak sport i tko god je ovo gledao shvaća o čemu se radi.Na velikim natjecanjima uvijek pokažem dobro hrvanje, ali uvijek se nešto dogodi. Neće me sreća na Olimpijskim igrama, ovdje sam izgubio medalju u zadnjim sekundama, no mene nešto drugo u životu hoće. Imam ženu i dvoje djece, zdrav sam i to je najbitnije. I još uvijek volim hrvanje".

To je nakon velike nepravde izjavio Božo Starčević, sportaš koji možda nikada neće osvojiti olimpijsku medalju, ali će potpisnik ovih redova glasovati za njega na ovogodišnjem izboru za najboljeg sportaša Hrvatske. I to bez imalo grižnje savjesti...

>> Pogledajte: Tonči Stipanović osvojio je povijesno srebro za Hrvatsku!

Komentara 1

DU
Deleted user
17:42 02.08.2021.

Gledao sam borbu . Ovaj naš hrvač , predivnog prezimena , ispao teški naivac. Izgubio dobivenu borbu. Iranac izveo fantastičan potez i pobijedio. Preporučujem svima neka pogledaju Irančev skok na Stračevićevu glavu . Ne bi ni tigar bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije