Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CH Ortisei

Borna Gojo prošao u finale, čeka ga najbolji plasman na ATP ljestvici

Madrid: Borna Gojo pobijedio Dušana Lajovića u prvom meču polufinala Davisovog kupa
Sanjin Strukic/PIXSELL
29.10.2022.
u 15:12

Pobjednik će zaraditi 80 ATP bodova i novčanu nagradu u iznosu od 6190 eura.

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Gojo (ATP - 182.) borit će se za naslov pobjednika ATP Challengera u talijanskom Ortiseiju (nagradni fond 45.730 eura), gdje je u subotnjem polufinalu svladao domaćeg predstavnika Flavija Cobollija (ATP - 167.) sa 6-1, 6-1 za samo 45 minuta.

Gojo je lakoćom stigao do pobjede protiv Cobollija izgubivši samo sedam poena na servisu. Zabio je 10 asova i iskoristio pet od šest prilika za oduzimanje servisa suparniku.

Za 24-godišnjeg Splićanina ovo će biti drugo finale na razini ATP Challengera u karijeri, a u njemu će pokušati doći do svog prvog naslova.

Suparnik će mu biti Slovak Lukaš Klein (ATP - 163.) koji je u polufinalu sa 7-6 (5), 6-4 nadigrao Talijana Andreu Vavassorija (ATP - 197.).

Gojo je prvo finale na ATP Challengerima izborio u veljači ove godine u indijskom Bengaluruu, gdje ga je u meču za naslov svladao Tajvanac Tseng.

Nedjeljni finalni dvoboj između Goje i Kleina na rasporedu je 10 sati.

Pobjednik će zaraditi 80 ATP bodova i novčanu nagradu u iznosu od 6190 eura.

Već ulaskom u finale Borna Gojo je osigurao skok na 159. mjesto, što mu je najbolji plasman na pojedinačnoj ATP ljestvici. U slučaju trijumfa u finalu Splićanin bi u ponedjeljak bio 148. tenisač svijeta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije