Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJA ZA ČEŠKU

Bivši napadač Dinama postao MMA borac: Do kraja godine ulazim u kavez!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
16.06.2021.
u 08:01

- Svim srcem navijam za Češku, ali Hrvatska će pobijediti 2:0 - kaže Miroslav Slepička

Svi ljubitelji Prve HNL sjećaju se Miroslava Slepičke, napadača Dinama od 2008. do 2010. godine koji je jako brzo postao miljenik zagrebačke i hrvatske nogometne publike. Nije bilo bolje osobe za komentar nadolazećeg susreta Hrvatske i Češke u drugom kolu skupine D Europskog prvenstva. U svojih 27 nastupa za Dinamo upisao je 11 pogodaka, a trenutačno je umirovljen kad je riječ o profesionalnom nogometu. No nastupa u onom amaterskom, niželigaškom obliku.

– Živim u svojem Pribramu. Umirovio sam se od nogometa prošlog ljeta, ali nastavio sam igrati amaterski tu u Spartak Pribramu u trećoj ligi. Lijepo mi je igrati nogomet iako više nije na najvišoj razini.

Souček i Coufal su nevjerojatni

Koji su vaši dojmovi nakon prve utakmice češke reprezentacije na Euru? Škotska je pala s 2:0, a Schick je zabio jedan od najljepših golova u povijesti Eura.

– To je bio najbolji gol u povijesti češkog nogometa, ma Schick je fenomen. Moram priznati da smo imali jako puno sreće u prvom poluvremenu. Škotska je bila bolja i puno više napadala, ali Patrik je dokazao da je vrhunski napadač i za pobjede na velikim natjecanjima moraš imati sreće.

Najviše se u Češkoj kao glavni igrači pak ističu nogometaši West Hama, Tomaš Souček i Vladimir Coufal. Kako gledate na njihovu igru?

– Njih dvojica su prije u Slaviji Prag imali odličnog trenera koji ih je naučio da je najbitnije trčati, raditi i boriti se. Kad su došli u West Ham, vidjelo se da su profesionalci i da se takav trud i rad isplate. Sigurno su naša dva najbolja igrača. Igrali su puno utakmica u najboljoj ligi u Europi, a puno će za Češku značiti takva dva igrača koja skoro svaki tjedan imaju u nogama utakmice protiv Chelseaja, Manchester Cityja, Liverpoola...

Prije 13 godina i vi ste upisali svoj debi za češku reprezentaciju. Ušli ste u 78. minuti umjesto Milana Baroša u kvalifikacijama protiv Sjeverne Irske (0:0), možete li se prisjetiti tih trenutaka?

– Za mene je to najbolji trenutak života, sjećam se svega kao da je jučer bilo. Nikad neću zaboraviti šansu koju sam imao na toj utakmici. Marek Jankulovski nabacio mi je s desne strane, a ja sam pucao preko gola i završilo je bez golova. Jako često se prisjećam tog trenutka.

U Dinamu ste dijelili svlačionicu s nekoliko igrača Hrvatske, Kramarićem, Lovrenom, Kovačićem, Badeljom, Vrsaljkom. Jeste li još uvijek u kontaktu s njima?

– Nisam ostao u kontaktu s njima, ipak sam ja igrač treće lige, a oni su zvijezde. No gledam jako puno utakmica i često navijam za njih jer su to odlični nogometaši i, još važnije, dobri dečki. Sjećam se da sam Kramariću asistirao za njegova prva dva gola u Dinamu, Loki (Lovren, nap. a. ) je isto super dečko i sretan sam zbog svega što je napravio u karijeri, pogotovo u Liverpoolu. Sa Šimom je isto bilo zabavno družiti se. Moram priznati da sam u Rusiji svim srcem navijao za Hrvatsku jer jako volim vašu zemlju – rekao je Slepička pa se sam nadovezao:

– Svako ljeto prije pandemije išao sam na Krk, a znao sam navratiti i do Zagreba pozdraviti stare prijatelje. Evo, baš za deset dana supruga i ja idemo u Istru na more. Iskreno, ne znam u koji grad idemo, ali znam da će biti vrhunske hrane, mora i odličnih ljudi.

Želim skinuti višak kilograma

Navijali ste za Hrvatsku u Rusiji, ali u petak navijate za Češku. Kako vi predviđate tu utakmicu?

– Svi mi u Češkoj vjerujemo u ove dečke, ali znam da će to biti jako teška utakmica za nas i da ćemo morati imati još više sreće nego protiv Škotske da bismo došli do pozitivnog rezultata. Prognoziram 2:0 pobjedu za Hrvatsku. Mislim da će Hrvatska ipak biti puno bolja iako, naravno, želim da Češka pobijedi.

Nakratko ste se prije pet godina okušali i u MMA. U jedinoj borbi upisali ste uvjerljivu pobjedu. Postoji li šansa za eventualni povratak?

– Bilo je to odlično iskustvo. Nakon 3-4 mjeseca teških priprema – nokaut u prvoj rundi i dobra izvedba, bio sam presretan, ali vratio sam se nogometu, i to u prvu ligu. Sad mislim da ću ipak nastaviti s MMA karijerom. Baš me jučer zvao jedan od organizatora, mislim da ćemo se sve uspjeti dogovoriti i da ću se do kraja godine vratiti u kavez. Igranje amaterskog nogometa i nije toliko teško pa sam dobio i koji kilogram viška, moram se vratiti u formu, a i jako volim pratiti MMA – zaključio je kroz smijeh simpatični Slepi priznajući da nam je dao ekskluzivu.

>> Pogledajte što Mario Brkljača kaže o utakmici Engleske i Hrvatske

Ključne riječi

Komentara 1

IN
inox14
10:19 16.06.2021.

Bravo Slepy.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije