Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Rukomet

Bielecki: Vidio sam da mi je oko iscurilo na parket

– Nije to bio grub prekršaj nego nesretan slučaj. To se dogodi jednom u milijun slučajeva – kaže Karol.
19. lipnja 2010. u 21:22 1 komentara 7074 prikaza
Karol Bielecki
Foto: VL

– Nemam lijevog oka. Potpuno je slijepo i nema nikakve mogućnosti povratka vida – dramatična je informacija koju je objavio sâm poljski rukometaš Karol Bielecki nakon druge operacije izvedene u Njemačkoj.

Podsjetimo, Bielecki je zadobio ozljedu oka u duelu s našim rukometašem Josipom Valčićem u prijateljskoj utakmici Poljske i Hrvatske prije osam dana. Za poljskog rukometaša gubitak oka znači i kraj klupske i reprezentativne karijere, i to upravo nakon produženja ugovora s poznatim njemačkim prvoligašem Rhein-Neckarom.

Šokantna dijagnoza

Iako je dramatičnu liječničku dijagnozu doznao još u srijedu, zbog psihičkog šoka nekoliko dana nije ju imao snage objaviti.

– Spoznaja da sam izgubio oko i da najvjerojatnije neću moći igrati rukomet bila je za mene strašna – povjerava se rukometni as Bielecki u poljskom Sportskom pregledu.

U ljudskoj i sportskoj drami koju proživljava najvažnija mu je bila podrška djevojke, rodbine i prijatelja. Karol Bielecki vraća se u mislima na sam trenutak ozljede.

– Valčić je nekomu dodavao loptu. Učinio je to tako nesretno da se njegov prst našao u mome oku – opisuje Bielecki.

Ipak sam živ

– Odmah sam osjetio da je jako loše. Vidio sam da tekućina koja je istekla na parket nije krv nego oko – opisuje nesretni i dramatični trenutak Karol Bielecki.

Poljski rukometaš ne ljuti se na Josipa Valčića.

– Nije to bio nikakav grub prekršaj nego čisti nesretni slučaj. Takav se događa jedanput u milijun. Ne ljutim se na Hrvata – tvrdi Karol Bielecki i sve uvjerava da će situaciju psihički ponijeti.

– Izgubio samo oko, ali sam živ i zdrav – objašnjava Bielecki, najavljujući da će se nakon prekida karijere sigurno aktivno angažirati.

Sada ga najprije čeka oporavak i rehabilitacija tijekom koje će morati naučiti funkcionirati bez jednog oka, a istodobno mora urediti formalnosti oko ugovora i osiguranja u njemačkom rukometnom klubu.

Valčić: Još sam u šoku, nadam se da će Karol uspjeti ovo prebroditi

Josip Valčić preko poljskih reprezentativaca braće Lijewski koji igraju u Hamburgu zajedno s našima Duvnjakom, Vorijem i Lackovićem pokušao je stupiti u kontakt s Bieleckim. Za sada nije uspio.

– Žao mi je što se sve to dogodilo, nije bilo nikakve namjere da ozlijedim Bieleckog. Još sam u šoku zbog težine Karolove ozljede i posljedica o kojima ste me izvijestili. Nadam se da će Karol sve to prebroditi, želim mu svu sreću – priča Josip Valčić.

Belma Šoljanin
Korona joj uzela život
Ovo je posljednja poruka majke čija je smrt zaprepastila regiju: Taj strah niste doživjeli...
MAFIN 2020.
Večernjakova Mala akademija financija donosi vam digitalno predavanje o financijskoj pismenosti
  • derin:

    valčiću,aj lipo se ostavi rukometa. ti i martin taylor niste za sport.sportska tragedija.a ti lino ne zovi metličića kad imaš ovakve.