Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubio oko

Bielecki: Vidio sam da mi je oko iscurilo na parket

Karol Bielecki
VL
19.06.2010.
u 21:22

– Nije to bio grub prekršaj nego nesretan slučaj. To se dogodi jednom u milijun slučajeva – kaže Karol.

– Nemam lijevog oka. Potpuno je slijepo i nema nikakve mogućnosti povratka vida – dramatična je informacija koju je objavio sâm poljski rukometaš Karol Bielecki nakon druge operacije izvedene u Njemačkoj.

Podsjetimo, Bielecki je zadobio ozljedu oka u duelu s našim rukometašem Josipom Valčićem u prijateljskoj utakmici Poljske i Hrvatske prije osam dana. Za poljskog rukometaša gubitak oka znači i kraj klupske i reprezentativne karijere, i to upravo nakon produženja ugovora s poznatim njemačkim prvoligašem Rhein-Neckarom.

Šokantna dijagnoza

Iako je dramatičnu liječničku dijagnozu doznao još u srijedu, zbog psihičkog šoka nekoliko dana nije ju imao snage objaviti.

– Spoznaja da sam izgubio oko i da najvjerojatnije neću moći igrati rukomet bila je za mene strašna – povjerava se rukometni as Bielecki u poljskom Sportskom pregledu.

U ljudskoj i sportskoj drami koju proživljava najvažnija mu je bila podrška djevojke, rodbine i prijatelja. Karol Bielecki vraća se u mislima na sam trenutak ozljede.

– Valčić je nekomu dodavao loptu. Učinio je to tako nesretno da se njegov prst našao u mome oku – opisuje Bielecki.

Ipak sam živ

– Odmah sam osjetio da je jako loše. Vidio sam da tekućina koja je istekla na parket nije krv nego oko – opisuje nesretni i dramatični trenutak Karol Bielecki.

Poljski rukometaš ne ljuti se na Josipa Valčića.

– Nije to bio nikakav grub prekršaj nego čisti nesretni slučaj. Takav se događa jedanput u milijun. Ne ljutim se na Hrvata – tvrdi Karol Bielecki i sve uvjerava da će situaciju psihički ponijeti.

– Izgubio samo oko, ali sam živ i zdrav – objašnjava Bielecki, najavljujući da će se nakon prekida karijere sigurno aktivno angažirati.

Sada ga najprije čeka oporavak i rehabilitacija tijekom koje će morati naučiti funkcionirati bez jednog oka, a istodobno mora urediti formalnosti oko ugovora i osiguranja u njemačkom rukometnom klubu.

Valčić: Još sam u šoku, nadam se da će Karol uspjeti ovo prebroditi

Josip Valčić preko poljskih reprezentativaca braće Lijewski koji igraju u Hamburgu zajedno s našima Duvnjakom, Vorijem i Lackovićem pokušao je stupiti u kontakt s Bieleckim. Za sada nije uspio.

– Žao mi je što se sve to dogodilo, nije bilo nikakve namjere da ozlijedim Bieleckog. Još sam u šoku zbog težine Karolove ozljede i posljedica o kojima ste me izvijestili. Nadam se da će Karol sve to prebroditi, želim mu svu sreću – priča Josip Valčić.

Ključne riječi

Komentara 1

DE
derin
23:47 19.06.2010.

valčiću,aj lipo se ostavi rukometa. ti i martin taylor niste za sport.sportska tragedija.a ti lino ne zovi metličića kad imaš ovakve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije