Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALIĆEVI IZABRANICI

ANKETA Recite nam, tko je za vas najbolji Vatreni ovog Eura?

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Škotska
Luka Stanzl/PIXSELL
23.06.2021.
u 13:43

"On ne posustaje, sve je bolji, što god rekao o njemu je premalo. Ponosan sam što imam takvog igrača i kapetana u ekipi", kaže Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je Euro 2020. porazom od Engleske 1:0, ali Zlatko Dalić nije bio klonuo duhom. 

- Gvardiol je zaslužio svojim zalaganjem, Barišić je nešto ozlijeđen, s Rebićem smo htjeli dobiti dubinu u napadu. Sve je to bilo u redu, ali imamo puno prostora za napredak, nije bilo dovoljno za uzeti bod protiv Engleza - rekao je Dalić nakon toga. 

Lovren je bio ozlijeđen, a onda se vratio, ali se ozlijedio Barišić. Napravio je Dalić izmjene za Češku. Nije igrao Brozović, ali Rebić je ostao u špici. Barišić nije niti putovao...

Dalić je nakon toga rekao:

- Nije bilo dobro. Radit ćemo opet promjene. Nismo bili kompaktni u prvom dijelu, ali u drugom smo bili bolji. Mislim da je 1:1 zasluženo i sad je sve u našim rukama, pobjeda nas vodi dalje - izjavio je.

A onda je u trećoj napokon pogodio sa sastavom i Hrvatsku odveo u osminu finala Eura. Petković je zaigrao u špici, Juranović debitirao umjesto Vrsaljka, Gvardiol ostao na lijevom beku, vratio se Brozović... I tako je stigla naša radost i euforija! Tri komada protiv neugodnih Škota, naše 'crne mačke'. 

- Nismo gubili glavu niti jednog trenutka. Našim greškicama smo doveli protivnika u život. Međutim, na poluvremenu smo se smirili. Nije bilo lako, pogotovo nakon 10 dana pritiska, svega i svačega. Lovren je dobio drugi žuti karton i on neće igrati u Kopenhagenu. Vidjet ćemo što je Gvardiolom. Imat ćemo vremena sve pogledati i presložiti - kazao je Dalić.

Još jednom se osvrnuo na sjajnu predstavu Luke Modrića.

"On ne posustaje, sve je bolji, što god rekao o njemu je premalo. Ponosan sam što imam takvog igrača i kapetana u ekipi."

Sada nas zanima, što vi mislite, tko je najbolji među vatrenima na ovome Euru? 

Hrvatski reprezentaciju na Europskom prvenstvu čine: 

Vratari: Lovre Kalinić (Hajduk), Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Town).

Braniči: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Olympique Marseille), Josip Juranović (Legia), Domagoj Bradarić (Lille), Mile Škorić (Osijek), Joško Gvardiol (Dinamo). 

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Genoa), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Luka Ivanušec (Dinamo).

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo), Mislav Oršić (Dinamo), Ante Budimir (Osasuna).

POGLEDAJTE VIDEO: Dejan Lovren pjeva Mišu Kovača

Ključne riječi

Komentara 5

JO
Jozaloza
13:53 23.06.2021.

K O V A C I C !!!!!!!!!!!!

DU
Deleted user
15:01 23.06.2021.

Pivarić

MO
Moskovija
13:51 23.06.2021.

da nemamo modrića u ekipi imali bismo sva 3 poraza! ne omalovažavam ostale igrače, ali to je činjenica...svi su zamjenjivi osim modrića i modrić nas izvlači cijelo vrijeme...kad on ode, bit će jaaaako jaaaaaaaaako teško

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije