Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik zadovoljan

Aco blizu otkaza, ali kaže: Raspali smo se jednom u 16 utakmica

12.09.2017.
u 12:19

Žao mi je Ace, on je trenerski šmeker, sada će ga svi pljuvati, svi će imati svoje teorije o njegovu poslu i svi će zaboraviti koliko je dobro Hrvatska igrala prošlo ljeto, kaže Stojan Ivković

Baš na dan kada su dodijeljene nagrade nadarenim sportašima koje nose ime njegova brata Dražena, naš košarkaški izbornik Aco Petrović morao se suočiti s jednako teškim trenucima kao što su bili oni kada je izgubio u četvrtfinalu Eurobasketa prije 16 godina.

I to nakon “plus 19” u 29. minuti. Premda je ovaj put Aco u eliminacijskoj utakmici izbjegao domaćine Turke, sve se opet odvijalo u Istanbulu pa je iz Zagreba stiglo pitanje: “Ima li to Petrović neki kompleks Istanbula?”

A to je pitanje bilo na tragu onoga što je najavio mađarski izbornik Stojan Ivković:

– Žao mi je Ace, on je trenerski šmeker, sada će ga svi pljuvati, svi će imati svoje teorije o njegovu poslu i svi će zaboraviti koliko je dobro Hrvatska igrala prošlo ljeto. No vaši igrači očito ne mogu bolje kada udarite u tvrdo, a protiv snažnijih i atletičnijih Rusa vi kao da ste udarili u zid. I zato vi ubuduće morate i na to obratiti pažnju kod selekcije i razvoja igrača.

Aco: Želim čuti njihov stav

Prije no što je iz Istanbula krenuo za Zagreb, Aco nam je kazao da je spreman na kritike koje ga čekaju:

– Nemam nikakvih problema da se moj učinak mjeri samo po ovoj jednoj utakmici. Može bilo tko zauzeti poziciju kakvu hoće, no mi smo dva ljeta radili najbolje što smo znali i nismo imali nijedan incident. A u tih 16 utakmica samo nam se u jednoj dogodilo da smo se raspali.

A baš ta jedna mogla bi ga stajati posla izbornika.

– Sada je sve na Stojku Vrankoviću i Dinu Rađi, da oni kažu kako vide moj rad. Mi imamo dogovor da po završetku svakog velikog natjecanja sjednemo i razgovaramo. Mene zanima čuti njihov stav, čime su zadovoljni, a čime nisu, koga oni vide odgovornim...

Ovaj put bi sve moglo završiti nepovoljno za Acu. Za razliku od proljetos kada se baš on činio najboljim preostalim rješenjem jer se shvatilo da taj posao ne mogu preuzeti Trinchieri, Perasović ili Spahija, ovaj put moglo bi biti drugačije.

Odlaze Popović, Žorić, Tomas

Bilo kako bilo, gospoda iz Lipovečke (iz sjedišta HKS-a) moraju brzo reagirati. Ako misle zadržati Petrovića, moraju mu to što prije reći da nastavi gdje je stao s formiranjem reprezentacije za kvalifikacije za SP u kojima neće biti NBA i euroligaških igrača.

Ako pak odluče zahvaliti mu se, moraju vrlo brzo pronaći novog čovjeka koji će biti u stanju graditi novu reprezentaciju. S obzirom na to da je ovo bilo posljednje veliko natjecanje za veterane poput Popovića, Žorića, Tomasa, a možda i Simona, taj će morati stvoriti momčad koja je u stanju proći kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

A to s Planinićem, Krušlinom, Ramljakom, Buvom, Zubčićem, Šakićem, Žganecom, Slavicom, Katićem, Mavrom ... neće biti lako jer će nam na putu biti Italija, Nizozemska i Rumunjska, a poslije Litva, Poljska i sve jača Mađarska. Od spomenutih samo će tri steći pravo nastupa na SP-u u Kini 2019.

– NBA i euroligaški igrači neće moći igrati u studenom i veljači, ali hoće u lipnju i rujnu i ta dva prozora bit će najbolji indikator refleksija ovog poraza. Baš me zanima tko će se od NBA igrača tada odazvati – zapitao se Petrović.

Komentara 13

NO
nostradamus11
13:31 12.09.2017.

a gdje je nas veliki kapetan roko..ni traga ni glasa..e moj kapetane..i u pobjedi i u porazu stani ispred momaka pa sta Bog da..nisi ti materijal za kapetana..mali mis

Avatar links
links
16:41 12.09.2017.

dobar je Aco... još je mlad.. perspektivan, treba mu vremena... čim izadje iz puberteta biti će bolje

DU
Deleted user
12:44 12.09.2017.

Aco je ok trener i osoba bolje mu je da preuzme nekakav euro klub i ode iz reprezentacije to je raspad sistema.Kakva je HR košarkaška liga?nula ni sjena nekadašnje YU lige gdje je Jugoplastika bila trostruki prvak Europe,Cibona dvostruki ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije