Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.06.2014. u 16:45

I dalje je otvoreno pitanje lijevog beka, ne znam kako će se Pranjić nositi s Meksikom.

Ostvarili smo prekrasnu pobjedu i na ovoj utakmici vidjeli smo puno dobrih stvari naše reprezentacije. Pobjeda nad Kamerunom, koja je ovako izborena, vrlo je bitna za naše igrače i za stručni stožer. Stvara se odlična atmosfera pred ključnu utakmicu s Meksikom.

Ofenzivni trojac sjajan

Važno je i što smo postigli četiri pogotka, što smo imali još prilika, napunili se samopouzdanjem. Sjajno su igrala naša tri igrača koja su bila naprijed. Nije tu riječ samo o sva četiri gola koja su zabili, Mandžukić, Perišić i Olić, oni su i puno trčali i pomagali cijeloj momčad jer su se odgovorno vraćali u defenzivu.

U svakom slučaju puno nam je pomoglo što smo rano postigli pogodak pa se Kamerun na terenu ponašao kako se inače ne ponaša. Oni vole čekati suparnika, a s primljenim golom to više nisu mogli, morali su mijenjati način igre, a u tome se baš i nisu snalazili.

Doduše, i naš izbornik očito voli igrati povučenije, biti u osnovnoj formaciji i onda brzo izlaziti. Kad je Kamerun ostao bez igrača zbog crvenog kartona, utakmica je bila riješena.

Vidjeli smo puno lijepih stvari naše reprezentacije u ovoj utakmici, ali neke stvari o još nismo doznali. Ako momčad gledamo kao lanac, onda mislim da nakon dvije utakmice odigrane u Brazilu ne znamo koliko je taj lanac rastezljiv. Naime, u te dvije utakmice ipak se nije rastegnuo do kraja da bismo mogli vidjeti što nam je najslabija karika u njemu. A zna se da je lanac jak koliko je jaka njegova najslabija karika. A to je uvijek dobro znati da bismo mogli te najslabije dijelove ojačati.

I dalje je otvoreno pitanje lijevog beka, ne znam kako će se Pranjić nositi s Meksikom koji ima puno brže igrače, agresivnije, koji strašno puno rade, trče. Po dosad viđenom nisam baš siguran da je ova pozicija na kojoj igra Rakitić za njega najbolja. Svidio mi se Sammir koji je jako dobro radio u tom međuprostoru.

No najvažnije da smo pobijedili, to nam je trebalo da ostanemo u utrci za prolazak skupine, usto smo iskovali i jako dobru atmosferu. Dečki su stvarno unijeli sebe u tu utakmicu iako je bilo vidljivo koliko je zbog vremenskih uvjeta bilo teško igrati.

Očito ih ni ona afera s objavljivanjem fotografija nije izbacila iz koncentracije. To je ionako sve bilo benigno. Možda je čak i bilo sve to dobro jer takve stvari ujedinjuju momčad, nije loše kad imaju zajedničkog "neprijatelja", to ih homogenizira, pa su možda i mediji s tom pričom barem malo zaslužni.

Sad Meksiko može čekati

E sad dolazi jedna drukčija utakmica. Naša je reprezentacija bolje izgledala kad je čekala suparnika, koliko god se pričalo o tome da mi želimo posjed i kontinuirani napad. Sad je Meksiko u poziciji da može čekati jer mu je dovoljan remi i njihovi će igrači to imati u svojim glavama. Ma možda je i bolje da ne možemo kalkulirati, znamo da nam treba pobjeda. A do nje nećemo lako, Meksiko igra odlično, ima sjajnu dinamičnu taktiku, s puno igrača dolazi u završnicu, dolazio je s četiri-pet njih i protiv Brazila.

Afera s golišavim fotografijama igrača samo je homogenizirala, a nije uzdrmala momčad. Nekad je i dobro kad momčad ima zajedničkog "neprijatelja".

>> Hrvatska razbila Kamerun 4:0 i ostvarila svoju najveću pobjedu na SP-u u povijesti!

Komentara 14

CA
canajisraM
17:15 20.06.2014.

Još ne znamo koja je najslabija karika u lancu reprezentacije >>>> E moj Jurcicu ,zaista nemas petlje.Pranjic je bio jedna velika rupetina u nasoj obrani. Da se igralo 11:11 tko zna kako bi zavrsilo. Slobodna Dalmacija je bila jedina kojaoja je to jasno i glasno napisala.Nije mi jasno iz kojeg razloga je Vrsaljko zamjenjen .Odigrao je maestralno protiv Brazila i od Hulka napravio bebicu.

US
uskok
18:30 20.06.2014.

Eh, sada jedva cekam da svi "strucnjaci" daju komentare i dijele "SAVJETE" kako igrati protiv Meksika! Svi Vi ("Strucnjaci") koji ste postigli Velike uspjehe, ostavite to Niki Kovacu i ekipi jer se meni cini da oni znaju sto rade!!!

DU
Deleted user
17:37 20.06.2014.

reprezentacija moslavine traži trenera,vjerojatno te neće uzeti ali moraš probat ;lopta je okrugla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije