Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA SE

Jakirović najavio povratak velikog pojačanja: 'Postoji šansa da zaigra, napravit ćemo sve'

Susret Dinama i Sparte Prag u play-offu UEFA Europske lige
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
17.05.2024.
u 14:52

- Naravno da sam jako zadovoljan. Napravili smo fantastičan posao jer smo čitavu sezonu bili pod velikim pritiskom i stalno smo zaostajali. Tek u 32. kolu smo došli na prvo mjesto, dobili smo Rijeku u direktnom dvoboju na Rujevici i sačuvali to mjesto - kaže trener Dinama

Nogometaši Dinama ove subote gostuju u Koprivnici u sklopu pretposljednjeg kola HNL-a. Dvoboj je to koji će se odigrati s početkom od 19.10 sati, a za plave stiže između dvije utakmice u finalu Kupa protiv Rijeke. Utakmicu protiv "farmaceuta" najavio je trener Dinama Sergej Jakirović.

- Protiv Rijeke je izgledalo oprezno s obje strane. Mi smo ušli nešto bolje, imali smo dobre prilike, a onda se ušlo u opreznost s obje strane iako to nije bio plan. Nedostajalo je svježine i malo smo se emocionalno ispraznili nakon Osijeka, što je i razumljivo, iako smo promijenili pet igrača u postavi. Kad nismo uspjeli pobijediti, onda je bilo jako važno ne primiti gol u završnici i na Rujevici će biti pravo finale - rekao je Jakirović.

Dinamo je nakon rezultatski nešto slabije jeseni na proljeće zaredao s dobrim rezultatima. Plavi su na polusezoni bili tek treći iza Hajduka i Rijeke, a na koncu su tri kola prije kraja osigurali naslov prvaka s velkom prednošću ispred Rijeke i Hajduka.

- Naravno da sam jako zadovoljan. Napravili smo fantastičan posao jer smo čitavu sezonu bili pod velikim pritiskom i stalno smo zaostajali. Tek u 32. kolu smo došli na prvo mjesto, dobili smo Rijeku u direktnom dvoboju na Rujevici i sačuvali to mjesto. Da mi je netko rekao da ćemo biti prvaci dva kola prije kraja, rekao bih mu da je lud s obzirom na sve što se događalo. Sve što nas sad čeka je bonus.

Jakirović se osvrnuo i na svoje sljedeće protivnike, ali i potvrdio da postoji mogućnost da za Dinamo do kraja sezone zaigra Luka Stojković. Igrač koji se ozlijedio početkom sezone, baš na zagrijavanju uoči utakmice s Rijekom u prvom krugu prvenstva.

- Slaven će biti sigurno motiviran, kao i svi kad igraju protiv nas. Izvest ćemo dobru momčad, bit će tu igrača koji su dali veliki obol osvajanju naslova i želimo nastaviti taj niz neporaženosti. Priključili smo sedam juniora prvoj momčadi da osjete kako je biti dio toga. Neki će debitirati, pokušat ćemo da svi dobiju priliku. Žao mi je da nemamo još neke igrače, ali oni su na Europskom prvenstvu. Kačavenda i Stojković? Kačavenda ne, ali plan je da Luka Stojković zaigra deset, petnaest minuta u zadnjem kolu protiv Rudeša. Napravit ćemo sve u dogovoru s njim da ponovno zaigra do kraja sezone - rekao je Jakirović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije