Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA STOLJEĆA

Hrgović prognozirao pobjednika u meču Fury-Usik, no Babić se ne slaže: 'Kompletniji je, ali bit će teško'

Tyson Fury v Oleksandr Usyk - Press Conference
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
1/5
16.05.2024.
u 16:34

Prošloga listopada Fury se borio s višim prvakom teške kategorije UFC-a, Francisom Ngannouom. Očekivalo se da će boksač lako svladati Kamerunca kojem je to bio prvi profesionalni boksački meč, no uslijedilo je iznenađenje koje je bitno poljuljalo povjerenje u Britančeve sposobnosti

Svakim danom sve je bliže boksački meč stoljeća između Tysona Furyja i Oleksandra Usika, u kojem će nakon 25 godina konačno ponovo biti ujedinjeni svi pojasevi u teškoj kategoriji. Posljednji je sve pojaseve držao Lennox Lewis, no tada je to značilo posjedovanje tri pojasa, onih po WBA, WBC i IBF verziji. Prije dva desetljeća verificirao se i WBO, a pobjednik spektakularne borbe bit će prvi koji drži sva četiri pojasa.

Obzirom da su oba borca superzvijezde, kako se bliži 18. svibnja rasprava o konačnom ishodu je sve više, a samo ih pojačava činjenica da kladionice nemaju favorita, već predviđaju 50 posto šanse za pobjedu jednom i drugom borcu. Svoje mišljenje o ishodu meča su za Boxing News iznijela dva hrvatska boksača, Filip Hrgović i Alen Babić.

VIDEO Željko Mavrović privatni je trener automobilističkog asa Martina Kodrića

"Vidim da Fury trenira jače no ikad, stvarno puno radi, sparira četiri puta tjedno što stvarno nije lako. Čak i nakon svega što se dogodilo, dajem mu prednost nad Usikom", rekao je Babić. Podsjetimo, borba se već trebala dogoditi, no Britanac je na treningu zaradio posjekotinu iznad oka zbog koje je odgodio meč.

"Ne zbog borbe s Ngannouom, ali i prije tog meča mislio sam da je Usik favorit. Ova borba je stvarno 50-50, ali dajem Usiku malu prednost jer je kompletniji boksač od Furyja. On je uvijek u dobroj formi, odlično se kreće i brani, ima sjajnu tehniku, a i snažan je. Kompletniji je borac, ali će biti teško i jednom i drugom. Ovo će biti sjajna borba", rekao je Hrgović.

Prošloga listopada Fury se borio s višim prvakom teške kategorije UFC-a, Francisom Ngannouom. Očekivalo se da će boksač lako svladati Kamerunca kojem je to bio prvi profesionalni boksački meč, no uslijedilo je iznenađenje. Ngannou je uspio u trećoj rundi srušiti Furyja. Premda se Britanac uspio pridići, a meč je završio podijeljenom odlukom u njegovu korist, skromna izvedba izazvala je kod mnogih sumnju u njegove šanse protiv fantastičnog Ukrajinca.

GALERIJA Hrgović pobijedio nokautom u posljednjoj rundi i postao izvanredni prvak teške kategorije (IBF)

Tyson Fury v Oleksandr Usyk - Press Conference
1/16

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije