Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI U DANSKOJ

Fantastične vijesti za Dinamo! Plavi su korak bliže velikoj zaradi

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Manchester City v FC Copenhagen
Foto: Carl Recine/REUTERS
1/2
16.05.2024.
u 23:20

Nastupom u doigravanju Lige prvaka zajamčeno im je barem 15 milijuna eura. Ukoliko pak uđu u grupnu fazu Lige prvaka to bi značilo i zaradu od čak 40 milijuna eura

Navijači Dinama imaju se zašto veseliti, a povod dolazi s poprilično udaljenog sjevera. Jedan od uvjeta koji se moraju ispuniti kako bi Dinamo u kvalifikacije za Ligu prvaka krenuo iz četvrtog pretkola je da Kopenhagen ne osvoji naslov prvaka Danske. Korak prema tome učinio je Midtjylland koji je nadjačao Kopenhagen (2:1) i bacio na na treće mjesto ljestvice.

Strijelci su za pobjednike bili Franculino u 23. minuti i Charles u 37. minuti. Jedini gol gostiju dao je Diogo Goncalves iz kaznenog udarca u 87. minuti. Još su dva kola prije kraja prvenstva u Danskoj, a večerašnji pobjednici su na vrhu tablice sa 61 bodom. Dva manje ima Brondby, a tri manje Kopenhagen.

VIDEO Ludnica na Maksimiru: Navijači dočekali igrače Dinama

Da bi se Dinamu ostvarila želja uz pad Kopenhagena trebaju se poklopiti još dvije okolnosti. Ligu prvaka u finalu 1. lipnja treba osvojiti Real Madrid, a ne Borussija Dortmund. Druga je da Slavia Prag ne bude prvak češke, no kako sada stvari stoje i to je izgledno obzirom da dva kola prije kraja zaostaju četiri boda za Spartom.

Ukoliko se plavima sve poklopi, klub će itekako dobro zaraditi. Nastupom u doigravanju Lige prvaka zajamčeno im je barem 15 milijuna eura. Ukoliko pak uđu u grupnu fazu Lige prvaka to bi značilo i zaradu od čak 40 milijuna eura. Povrh toga, za svaki bi remi ili pobjedu dobili više novaca, no što je to bio slučaj u prethodnim sezonama.

GALERIJA Dinamo je potvrdio naslov prvaka! Ademi zabio za veliko slavlje na Maksimiru

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Manchester City v FC Copenhagen
1/62

 

 

Komentara 2

KI
KikirikiMiki
08:02 17.05.2024.

sa ovim trenerom jedva dobijemo domaču ligu, nema šanse da pobjedimo jednu tekmu u evropi

FR
freeshooter
23:46 16.05.2024.

...na korak smo do povijesnog uspjeha i ulaska kapitala od 40 mil... a to će biti od najvećeg, krucijalnog značaja za daljni razvoj i nove uspjehe Dinama... a sve to je netko unaprijed vidio u svojim vizijama, i godinama see bildao taj koeficijent... i sada smo na pragu tog raja, ulaska u društvo najvećih... svakako, treba se svima zahvaliti, onome tko je godinama strpljivo gradio ovakav veliki Dinamo, svima koji su ostavili dio sebe za ovaj uspjeh, a najbolje nam tek slijedi... vooolim te Dinamooo... idemo dalje samo jako... ale, ale dinamo ale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije