Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi broj magazina Slano&Slatko

Putovanje oko svijeta za samo - pet kuna!

Slano i slatko
VL
20.05.2016.
u 14:56

Putuje vam se, a budžeta - nema. Pet kuna ipak će se naći da sutra, uz Večernji list, u paketu do vas dođe magazin koji vas vodi kroz gurmansko putovanje oko svijeta - Slano&Slatko. Jedanesto izdanje magazina za foodije, istraživače i putnike donosi pregršt štiva za svakoga - od legendi, kolumni, reportaža, vinskih kolumni, recepta do putopisa iz prve ruke koji potpisuju isksuni putnici.

U ovom broju vodimo vas sve do Babilona, koljevke pizze, jela koje su Talijani proglasili nacionalnim i njime se proslavili diljem svijeta. Današnji najpopularniji fast food ‘rastavili’ smo, do u detalje, pa uz Slano&Slatko naučite kako se priprema tijesto, bira nadjev, što je focaccia te zašto neki vole pizzu calzone, a drugi ‘Margheritu’.

Na venecijanskom otoku Sant Erasmo, trbuhu Venecije, rastu najbolje artičoke, a ovih dana ondje je godišnja proslava tog kod nas zanemarenog povrća. Znate li vezu artičoke i čuvenog Cynara? Ili vezu s Merlinkom? Mi ćemo vam je otkriti, baš kao i tajne kako kušati i odabrati pravu malvaziju. Sve o pošipu, ali i lovranskim trešnjama te jednom od najpoznatijih umaka na svijetu - pesto genovese pronaći ćete na stotinu stranica magazina koji se ne ispušta iz ruku. Pričom vas vodimo u povijest pripreme koktela Margherita u meksičku Tijuanu, do nastanka sendviča u London, na crepes Sussete u Nicu ... Slika i priča vodi i na obalu Ligurije, najmanje talijanske pokrajine gdje se zeleno spaja sa smargdnoplavim morem, od Genove do Pise.

Slano&Slatko od ovog broja uvodi novost - gastropatrolu. Od Savudrije do Cavtata preporučamo restorane, barove i konobe, mjesta koja smo posjetili i donosimo iskustvo iz prve ruke.

Naš JuiorMasterchef Antonio pripremio je iznenađenje, a nestrpljivi su i čitatelji koji očekuju vrijedne nagrade za recepte koje su nam poslali. Redakcijski žiri potpomognut profesionim kuharima odabrao je najbolje, pripremio jela prema njihovim uputama i sutra objavljujemo imena nagrađenih čiatatelja, sudionika natječaja Slanog&Slatkog.

Ne propustite veliku nagradnu igru u kojoj nagrađujemo čitatelje Slanog&Slatkog. Osvojite Royalty Line mikser i vrijedne nagrade za kreativno kuhanje. Kupon za sudjelovanje potražite u novom broju magazina Slano&slatko. Dovoljan je samo jedan kupon za sudjelovanje.

Novi broj magazina Slano&slatko, na svim kioscima od subote, za samo 14 kuna. U subotu, 21.5. u paketu uz Večernji list kupite svoj primjerak magazina po cijeni od samo 5 kuna.

Foto: VLm

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije