Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daniela i Barbara

Voditeljice Ruže uoči dodjele u HNK: 'Moramo dogovoriti koja će, u voditeljskoj vezi, nositi hlače'

Zagreb: Svečana dodjela medijskih nagrada Večernjakova ruža
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
21.03.2023.
u 07:00

Barbara Kolar i Daniela Trbović nakon četiri godine zajedno se vraćaju na pozornicu zagrebačkog HNK u ulozi voditeljica spektekularne dodjele najprestižnije medijske nagrade - Večernjakove ruže.

Još nas samo tri dana dijele od svečane dodjele najprestižnije medijske nagrade Večernjakove ruže u zagrebačkom HNK, a kroz uzbudljivu večer brojne okupljene u najstarijem zagrebačkom kazalištu, ali i gledatelje koji će dodjelu pratiti na Prvom programu HTV-a od 20:45 sati vodit će dvije istaknute voditeljice, i same dobitnice nekoliko Večernjakovih ruža – Barbara Kolar i Daniela Trbović. Poznate dame HTV-a otkrile su nam kako se spremaju za svečanu dodjelu i što nam spremaju na pozornici HNK na koju će ponovno zajedno stati i to nakon četiri godine. 

Pred nama je još jedna svečana dodjela Večernjakove ruže i to na pozornici zagrebačkog HNK na koju ćete nakon četiri godine ponovno stati zajedno u voditeljskoj ulozi. Jesu li zbog toga ovog puta pripreme nešto jednostavnije i lakše?

BARBARA: Teško je na to dati jednoznačan odgovor budući da je svaki novi voditeljski zadatak često podjednako sličan i temeljno različit od nekog prethodnog. Tako je i svaka dodjela Večernjakove Ruže s jedne strane razmjerno poznati teren, a s druge potpuno novi izazov. No, Daniela i ja poznajemo se od prošlog stoljeća, jako volim i poštujem nju kao osobu i vrhunsku profesionalku pa vjerujem da ćemo se nekako snaći (smijeh).

DANIELA: S Barbarom je uvijek lijepo, jednostavno i lako. Obje imamo puno utakmica u nogama što ne znači da ćemo iste i pokazati na pozornici. Nešto je i u glavi, mislim od voditeljica se očekuje da su lijepe, da imaju lijepe glavice i jasno vam je zbog čega smo ponovno izabrane. 

Iako ste već godinama na televizijskoj sceni kad su u pitanju voditeljski angažmani niste puno surađivale. Smatrate li da je kod voditeljskih parova važnija upravo ta svježina ili uigranost?

DANIELA: Večernjakova ruža prije četiri godine bila nam je prvi ozbiljniji angažman. Potom smo s Jelenom i Doris vodile Doru i evo nas opet. Uobičajeni su ”mješoviti” voditeljski parovi tako da se Barbara i ja moramo dogovoriti koja je ta, u našoj voditeljskoj vezi, koja  nosi hlače. Inače, nadam se da ćemo biti  i uigrane i svježe bez obzira na godinu rođenja. Vjerujem da ćemo se sa zadovoljstvom igrati.

BARBARA: Usudila bih se reći da tu nema striktnog pravila - sigurno je manje stresno raditi uz nekoga čiji voditeljski stil i navike dobro poznaješ, no ne treba odbaciti ni poticajni učinak “svježe krvi”.  Sve dok je ta osoba vješta svome poslu s drugom će se istovjetnih kvaliteta vjerojatno brzo i lako složiti.

Kako izgledaju same pripreme za dodjelu? Koliko iza svega stoji rada i uvježbavanja, a koliko spontanosti?

BARBARA: Tajna svake dobre improvizacije je u tome da iza nje stoji sigurnost kvalitetne i temeljite pripreme, pa ćemo se Daniela i ja zacijelo čvrsto osloniti na scenarij koji će nam napisati Alen Đurica. A onda, ako nas ponese trenutak, velika je vjerojatnost da čujete i neku na licu mjesta stvorenu “dodanu vrijednost”. 

DANIELA: Alen Đurica nas dobro poznaje. Dakle, iznimno će se truditi da budemo mile i slatke. Svaku svoju riječ ne brani životom tako da si tekst možemo i prilagoditi, a na pozornici, kad sve krene, reagirate na ljude, neke možda nepredviđene situacije što cijelu priču čini još uzbudljivijom i zanimljivijom.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Što vama osobno znači biti dio svečane dodjele Večernjakove ruže?

DANIELA: Ruža je najstarija nagrada pa joj svojom patinom i ja dajem obol. Prilika je to da vidim mnoge drage ljude i dijelim njihovo uzbuđenje i sreću. I znam da počinje odbrojavanje, jer za četiri godine Barbi i ja smo ponovno zajedno.

BARBARA: Dodjele nagrada povlaštene su birane prilike u kojima se nalazite na istome mjestu s vrhunskim pojedincima po određenom kriteriju. Kako duboko vjerujem u poticajnost druženja s boljima i uspješnijima silno me raduje te večeri biti okružena onima koji su zaslužili epitet višnje na šlagu svog dijela medijskog kolača. Ne treba pritom, naravno, zanemariti ni činjenicu da je na Ruži uvijek zabavno, veselo i elegantno. 

Što nam pripremate u HNK, kakva dodjela nas očekuje, što možemo otkriti čitateljima?

BARBARA: Mislim da bi bilo posve neprimjereno da Vam kažem bilo što. Za sve detalje - morat ćete gledati dodjelu.

DANIELA: Moram uključiti ”spoiler alert”. Sjajni glazbenici, zanimljivi, duhoviti prezenteri, scena i sam prostor nacionalne kazališne kuće, bit će, vjerujem, zanimljivi gledateljima HRT – a.

Dodjela Večernjakove ruže idealna je prilika da zablistate u glamuroznoj odjevnoj kombinaciji. Je li outfit već spreman i tko stoji iza njega?

DANIELA: I plavušu i crnku će uparaditi i uskladiti ista osoba – Nataša Svekler, naša televizijska kostimografkinja koja nas poznaje u dušu. Zbog nje se uopće ne brinem i ne bavim odjećom, bezrezervno joj vjerujem. Nataša zna sve moje mjere, idealne, naravno, i zovem je čak i kad privatno online kupujem odjeću. Točno zna u što stanem ili što mi ne treba.

BARBARA: Nataša Svekler ljubiteljica je lijepe odjeće s kojom Daniela i ja sjajno surađujemo godinama. Predana misiji da svakoga odjene atraktivno, no obavezno tako da odgovara prigodi, izabrala nam je komade u kojima nećemo proći nezapaženo, a sigurno ćemo se osjećati udobno i dobro izgledati u zajedničkom kadru. 

I same ste vlasnice nekoliko Večernjakovih Ruža. Koliko vama osobno znači takvo priznanje?

DANIELA: Imam tri Ruže, one stare, drukčijeg izgleda. Iz vremena prije interneta i ovog digitalnog svijeta. I naravno da je lijepo dobiti nagradu. Već i sama nominacije je priznanje.

BARBARA: Kako u našem voditeljskom poslu ne postoji specijalizirana nagrada, Večernjakova Ruža oduvijek uživa poseban status i bez sumnje je predmet želje svima koji rade predano i s ljubavlju. Tim više što se radi o priznanju koje, prema mome mišljenju, podrazumijeva trostruki kompliment. Jer prvo nadređeni moraju zaključiti da ste dovoljno dobri da u ovom prestižnom nadmetanju predstavljate projekt i kuću u kojoj radite, potom stručni žiri treba njihov prijedlog pretvoriti u nominaciju, a onda povrh svega valja zadovoljiti i ukus publike koja donosi konačnu odluku. Zbog toga sam na sve svoje Ruže iskreno ponosna. 

Ružu zapravo dodjeljuje publika. Slušate li vi 'glas publike'? Koliko vam znače kritike gledatelja/slušatelja i nastojite li ih primijeniti u poslu?

BARBARA: Vjerujem da svi koji rade medijski posao osluškuju bilo publike jer za nju u konačnici radimo. No, mislim da je vrlo važno, bez obzira na sve, pokušati ostati dosljedan sebi jer svaku laž i pretvaranje kamera na kraju vrlo okrutno prozre. Ponekad je teško razlučiti čiji savjet poslušati, čijemu mišljenju se prikloniti tim više što se ni uz silan trud nitko ne može svima svidjeti. A onda ako pokušavajući udovoljiti drugima izgubite sebe dobijete još jednu osobu više kojoj niste po volji. 

DANIELA: Dugo sam u poslu i nisam počela kao nježna mladica pa mislim da mi je bilo lakše nositi se s pohvalama i pokudama. Publika je najvažnija, zbog nje sve i radimo, ali jasno mi je da se ne mogu svidjeti svima. A kad mi ego pati, tu je moja mati. Njoj sam uvijek lijepa i pametna, ne zato što sam njezina već  zato što je mama objektivna. 

Jesu li na popisu nominiranih neki od vaših favorita? Kome najviše držite palčeve?

DANIELA: Naravno! Zdušno navijam za kolegice i kolege naše najjače i najbolje televizijske kuće – HRT-a. Ne što su moji, već stvarno...

BARBARA: Mislim da bi bilo pomalo nepristojno da bilo koga ovdje izdvajam, bez obzira na to što među nominiranima ima mojih dragih prijatelja i kolega koje doista cijenim. Ionako puno više znači uputiti glas regularnim putem nego nekome držati palce, od toga se još nitko nije
zapomagao. 

Veselite li se partiju nakon dodjele? Kakve vas uspomene vežu uz taj neformalniji dio same dodjele?

BARBARA: Ajme, bojim se da se ja na zabavi nikad ne zadržim do onih sati kad prema pričama postane najglasnije i najzabavnije, pa mi poslije uvijek bude pomalo krivo što sam prerano otišla. No, unatoč tome i ove ću godine vjerojatno ponosno obraniti svoju poziciju na crnoj listi partibrejkera jer dan nakon dodjele Ruže krećemo s novom sezonom Plesa sa zvijezdama pa ne bi bilo loše da se pošteno naspavam.

DANIELA: Poseban trenutak večeri je izlazak na pozornicu, pred gledatelje, publiku u dvorani,  osvijetljene blještavim reflektorima. S tim uzbuđenjem i zadovoljstvom još se samo može mjeriti taj trenutak sreće kad nakon dobro obavljenog posla izujem štikle i još puna adrenalina uletim među dobro raspoložene, uzbuđene i uparađene ljude. Let's party!

Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

VIDEO Dean Dvornik objavio novost: 'Gazda ništa ne zna'

Komentara 4

AN
AntePortas9
11:32 21.03.2023.

Cvetak...

Avatar Babakata
Babakata
08:45 21.03.2023.

Što prije se maknu tim bolje.Ipak se treba boriti protiv polucije.

DU
Deleted user
07:37 21.03.2023.

ocvele roze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije