Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pišu strani mediji

Voditeljica dobila otkaz nakon što je u prijenosu uživo citirala poznatog glazbenika

Foto: Twitter screenshot
1/11
28.03.2023.
u 21:25

Američki mediji pišu kako je Barbie Bassett u emisiji NBC-jeve podružnice WLBT vodila razgovor na temu vina koja proizvodi poznati glazbenik Snoop Dogg. Tijekom razgovora Barbie je citirala glazbenika te koristila uvredljive riječi zbog čega je, navodno, dobila otkaz.

Američka voditeljica Barbie Bassett navodno je dobila otkaz nakon što je u prijenosu uživo citirala tekst jedne pjesme. Naime, američki mediji pišu kako je u emisiji NBC-jeve podružnice WLBT vodila razgovor na temu vina koja proizvodi poznati glazbenik Snoop Dogg. Tijekom razgovora Barbie je citirala glazbenika te koristila uvredljive riječi zbog čega je dobila otkaz.

 "Fo shizzle, my nizzle", rekla je Barbara. Nizzle je sleng za riječ crnac, odnosno nigger, koja se smatra uvredljivom. Fraza bi se mogla prevesti kao "sigurno, moj niggeru", a reper ju je prvi put upotrijebio 2002. godine u pjesmi „Suited 'n' Booted“. Budući da je Bassett bjelkinja, mnogi smatraju da nije smjela koristiti taj izraz. 

Američki mediji su zaključili da je voditeljica dobila otkaz po tome što više nije navedena na web stranici postaje, no Barbie se nije oglasila o situaciji. Predstavnici medija o svemu su se raspitali i kod potpredsjednika televizijske mreže Teda Fortenberryka, no nisu dobili odgovor.

- Siguran sam da razumijete, WLBT ne može komentirati kadrovska pitanja - rekao je on.

Inače, ovo nije prvi put da je Bassett privukla pažnju kontroverznim komentarima. Prošle godine je baku afroameričke reporterke Carmen Poe nazvala "grandmammy", što je izraz koji su robovi koristili za svoje bake. Nakon te izjave se ispričala. Rekla je, između ostalog, da razumije da je njezin "komentar bio bezosjećajan i bolan".

Inače, popularni glazbenik 2020. godine izbacio je svoje vino nazvano Snoop Cali Red. Riječ je o kolaboraciji s australskom kompanijom 19 Crimes, kojoj je ovo prvo kalifornijsko vino koje je ikad proizvela. 

- Fan sam ovog vina i uzbuđen sam otkriti svoj Snoop Cali Red ovog ljeta i podijeliti to iskustvo sa svojim obožavateljima. To je jedan od najuspješnijih brendova na tržištu pa sam više nego željan predstaviti ovu kolaboraciju svijetu - u službenoj je objavi izjavio sam Snoop 2020. godine.

VIDEO Hus o novom pjevaču Parnog Valjka: Igor je nevjerojatan

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije