Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Zoran Nikolić: Pozitivna trema uvijek je prisutna uoči prijenosa

Foto: Josip Regović
1/5
04.03.2018.
u 20:28

Kako teku pripreme za televizijsku dodjelu najvažnije domaće medijske nagrade otkriva redatelj na HRT-u, koji ima samo riječi hvale za tim suradnika s kojim posljednjih godina radi na tom projektu.

Zoranu Nikoliću još je jednom pripala čast da bude redatelj TV prijenosa dodjele Večernjakove ruže, koja će se održati 16. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Iza dodjele i prijenosa stoji dugotrajan rad uhodane HRT-ove ekipe, a Zoran Nikolić otkrio nam je što gledatelji mogu očekivati od izravnog prijenosa na Drugom programu Hrvatske televizije.

“Gledatelje Hrvatske televizije očekuje dinamična i zabavna večer puna neizvjesnosti tko će od nominiranih u sedam kategorija osvojiti Večernjakovu ružu, najcjenjeniju i, uz Porin, jednu od najdugovječnijih medijskih nagrada”, rekao je Nikolić.

Uzbuđenju će pridonijeti neizvjesnost oko proglašenja pobjednika, kao i nastupi brojnih izvođača poput Detoura, Josipe Lisac, Severine i Leta 3 koji su najbolji izvođači današnjice u svojim žanrovima.
“Svaka je dodjela različita na svoj način. Iako kao forma ostavlja malo prostora za velike promjene, nastojimo u okviru limitiranog budžeta i vrlo kratkog vremena za probe uvijek napraviti nešto novo i drukčije”, rekao je Nikolić te otkrio koliko su zapravo stresne probe uoči same dodjele.

“Svi radovi, od postave scenografije, rasvjete, tonskih i izvanscenskih proba te izravnog televizijskog prijenosa, obave se u jednom danu.” Redatelj ima samo riječi hvale za ekipu na ovom projektu.
“Godinama već uspješno surađujemo - od urednice Uršule Tolj, scenarista Alena Đurice, nezaobilaznog voditelja iz sjene, ali ne manje važnog Željka Tomca, grafičkog dizajnera Tomislava Zubčića, montažera Igora Kožića, dizajnerice svjetla Ive Lokin, scenografa Ivice Propadala, izvođača scene Zorana Ćose te ekipe iz Večernjaka predvođene Mirjanom Žižić. Tu je još tim od pedesetak ljudi koji sudjeluju u realizaciji projekta”, otkrio je Nikolić.

Iako je riječ o uhodanom timu, izazova je s godinama sve više. Ekipa se trudi na najbolji način odati priznanje ljudima koji su vrijedno i pošteno radili svoj posao u protekloj godini, a čiji je rad prepoznala publika.

“Postoje brojni izazovi - od izrade prezentacijskih filmića za nominirane, pogotovo za ljude s radija koje manje više poznajemo samo po glasu, a godinama entuzijastično rade svoj posao. Dogodi se da se neka imena ponove od prošlih dodjela, možda u nekoj drugoj kategoriji (ipak smo mi malo medijsko tržište) pa ih nastojimo prezentirati na malo drukčiji način, s tim da sve na dan
prijenosa treba napraviti za nekoliko sati.” Kako smo doznali, ove godine Večernjakova ruža bit će u retro štihu. Pripreme za svaku Ružu traju dugo, ali Nikolić nam je otkrio koliko je vremena potrebno za stvaranje novih ideja.

“Pripreme za sljedeću Ružu počinju odmah nakon dodjele nagrada i završetka prijenosa, a intenzivno poslije objave nominacija, jer smo ekipa iskusnih profesionalaca koja godinama uspješno surađuje”, kaže redatelj. Nikolić jamči da će to biti večer glamura u kojoj neće nedostajati zabave i humora za sve generacije gledatelja. Tremi, osim one pozitivne, nema mjesta.

“Ovo je šesti ili sedmi put da radim Večernjakovu ružu uz neke druge projekte. Velika mi je čast i iznimno zadovoljstvo sudjelovati s ovakvim timom suradnika na ovom projektu. Treme u pravom smislu nema. Ona pozitivna uvijek postoji prije samog početka izravnog prijenosa. Tada sam sebi uvijek kažem: Samo da sve krene ok, dalje ćemo lako”, zaključio je Nikolić.
Otkako je 1995. godine podijeljen prvi buket Večernjakovih ruža, puno se toga promijenilo, ali jedno je sigurno – bit će to ponovno večer o kojoj će se govoriti danima poslije.

1/32

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije