Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Večernjakova ruža

Slavin Balen: Mislio sam da su mi šanse za pobjedu jedan posto

Tko sluša ovu radijsku postaju ponedjeljkom nakon 22 sata, zna zašto je Slavin zaslužio Večernjakovu ružu, koju nije očekivao
18. ožujka 2018. u 17:50 2150 prikaza
Foto: Davor Puklavec/pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Voditelj “Rock-antologije” Slavin Balen ponosan je što je dio glazbene povijesti. Adut Radija 101 vodi od 1999., a želja mu je da se od ove legendarne emisije napravi produktivan i prepoznatljiv brend.

Večernjakova ruža Spektakl u HNK: 'Moram priznati da mi je suza kanula'

Slušateljima dobrog starog rocka ne treba posebno objašnjavati što se to dobro sluša na valovima Radija 101 svakog ponedjeljka u 22 sata, a potvrdila je to i nagrada Večernjakove ruže u kategoriji Radijska emisija godine.

Jeste li očekivali nagradu?

Nikako je nisam očekivao, statistički sam mislio da je nemoguće, a u postotku sam mislio da su šanse samo jedan posto. Moj favorit bila je Andromeda, koja je kvalitetna i odlična.

 

 

Na radiju ste od 1982. Jesu li žar i ljubav prema rock-glazbi i emisiji uvijek isti?

Na Radiju 101 radim već 34 godine. Strast je uvijek ista, dapače čak se i povećava. Uvijek se otkriva nešto novo, internet i digitalne baze podataka otkrivaju potpuno nove činjenice i izvođače za koje, priznajem, nisam ni znao donedavno da postoje. To je širok dijapazon bendova iz nekih zemalja koje teško možemo pridružiti “rock-naciji” kao, primjerice, Južnoafrička Republika, Peru, Mađarska, Poljska i tako dalje.

Obrazuju li se slušatelji na neki način vašom emisijom?

Apsolutno da. Između mene i slušatelja postoji određena sinergija djelovanja, preko društvenih mreža ili na neki drugi način primam sugestije, uzimam ih u razmatranje, u svakoj emisiji naučimo nešto novo.

1 / 34
Svečana dodjela Večernjakove ruže, medijskih nagrada za 2017

“Rock-antologija živi vječno” uskoro će proslaviti 35. obljetnicu. Što si želite tim povodom?

Želim da se emisija nastavi emitirati, dapače želio bih da se od pojma “rock-antologija” te same emisije napravi produktivni brend uz pripadajuće elemente prepoznavanja, suvenire (merchandise) i slično.

Vodite emisiju I u kojoj ugošćujete svjetski poznate DJ-e. S obzirom na to da ste i vi DJ, tko su za vas najbolji u tom poslu?

“Odgojio” sam mnogo DJ-a, a od stranih meni je broj jedan Fatboy Slim, nakon njega David Morales s kojim sam dobar. Od novije generacije tu je Skrillex koji je, po mojem mišljenju, potpuni genij.

Dolazak poznatih na crveni tepih ispred HNK na dodjelu medijskih nagrada Večernjakova ruža za 2017. Mario Sedmak, Ursula Tolj HNK Glamurozni crveni tepih prije dodjele Večernjakove ruže PRIZNANJE ZA VODITELJICU Dobitnica Story fashion star nagrade je Nives Ivanišević Večernjakova ruža VEČERNJAKOVA RUŽA Kušec otkrio kako su nastale dječje emisije, a Zdenka Kovačiček kome je posvetila pjesmu
psina
BLISKI SUSRET
Rijedak prizor u moru kod Istre: Ribar snimio drugu najveću živuću ribu na svijetu
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji