Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rock-antologija

Slavin Balen: Mislio sam da su mi šanse za pobjedu jedan posto

Foto: Davor Puklavec/pixsell
1/2
18.03.2018.
u 17:50

Tko sluša ovu radijsku postaju ponedjeljkom nakon 22 sata, zna zašto je Slavin zaslužio Večernjakovu ružu, koju nije očekivao

Voditelj “Rock-antologije” Slavin Balen ponosan je što je dio glazbene povijesti. Adut Radija 101 vodi od 1999., a želja mu je da se od ove legendarne emisije napravi produktivan i prepoznatljiv brend.

Slušateljima dobrog starog rocka ne treba posebno objašnjavati što se to dobro sluša na valovima Radija 101 svakog ponedjeljka u 22 sata, a potvrdila je to i nagrada Večernjakove ruže u kategoriji Radijska emisija godine.

Jeste li očekivali nagradu?

Nikako je nisam očekivao, statistički sam mislio da je nemoguće, a u postotku sam mislio da su šanse samo jedan posto. Moj favorit bila je Andromeda, koja je kvalitetna i odlična.

 

 

Na radiju ste od 1982. Jesu li žar i ljubav prema rock-glazbi i emisiji uvijek isti?

Na Radiju 101 radim već 34 godine. Strast je uvijek ista, dapače čak se i povećava. Uvijek se otkriva nešto novo, internet i digitalne baze podataka otkrivaju potpuno nove činjenice i izvođače za koje, priznajem, nisam ni znao donedavno da postoje. To je širok dijapazon bendova iz nekih zemalja koje teško možemo pridružiti “rock-naciji” kao, primjerice, Južnoafrička Republika, Peru, Mađarska, Poljska i tako dalje.

Obrazuju li se slušatelji na neki način vašom emisijom?

Apsolutno da. Između mene i slušatelja postoji određena sinergija djelovanja, preko društvenih mreža ili na neki drugi način primam sugestije, uzimam ih u razmatranje, u svakoj emisiji naučimo nešto novo.

1/34

“Rock-antologija živi vječno” uskoro će proslaviti 35. obljetnicu. Što si želite tim povodom?

Želim da se emisija nastavi emitirati, dapače želio bih da se od pojma “rock-antologija” te same emisije napravi produktivni brend uz pripadajuće elemente prepoznavanja, suvenire (merchandise) i slično.

Vodite emisiju I u kojoj ugošćujete svjetski poznate DJ-e. S obzirom na to da ste i vi DJ, tko su za vas najbolji u tom poslu?

“Odgojio” sam mnogo DJ-a, a od stranih meni je broj jedan Fatboy Slim, nakon njega David Morales s kojim sam dobar. Od novije generacije tu je Skrillex koji je, po mojem mišljenju, potpuni genij.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije