Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Splitu

U petak počinje Ultra, organizator obećava da će biti najbolja dosad: 'Ovo je projekt koji privlači cijeli svijet'

2. večer Ultra Europe Festivala, nastup DJ-a Oliver Helden
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/7
06.07.2023.
u 14:22

Očekuje se veći broj posjetitelja, tijekom tri dana preko 140.000 partijanera iz 143 zemlje svijeta

Na splitskom Parku mladeži u petak počinje deveti Ultra Europe festival, a organizator obećava da će to biti najbolje festivalsko izdanje, što zbog pozornica koje su najveće do sad, što zbog broja posjetitelja u tri dana trajanja.

"Finalne pripreme su u tijeku, Ultra je spremna otvoriti svoja vrata sutra od 19 sati. Očekuje se veći broj posjetitelja, tijekom tri dana preko 140.000 partijanera iz 143 zemlje svijeta. Nakon toga idemo na naše predivne otoke. Velika je prepoznatljivost festivala i svjetskih DJ-eva, što čini Hrvatsku i Split atraktivnom destinacijom", rekao je voditelj projekta Ultra Europe Alek El-Kazal.

Ultra će u Splitu trajati do 9. srpnja, nakon čega partijaneri sele na Brač, Hvar i Vis. Na velikoj će pozornici nastupiti Adam Beyer, Afrojack, Alesso, Axwell, Boris Brejcha, Carl Cox, Charlotte de Witte, DJ Snake, Enrico Sangiuliano, Fedde Le Grand, Gryffin, Hardwell, HI-LO, Martin Garrix, Mathame, Morten, Nora En Pure, Oliver Heldens, Steve Aoki, Tchami, Zedd, Timmy Trumpet, W&, Nicole Moudaber, Juliet Fox, Ginchy, Maz, Masano, Millean, Pero Fullhouse, Rory i Tomo in der Mühlen.

Više od četiristo nadzornih kamera bit će na Parku mladeži. "Ultra Europe kao najveću događaj zadovoljava sve sigurnosne mjere. Na samom festivalu kroz četiri pozornice mjerimo i buku, kao i usmjeravanje zvuka kako bi sve proteklo u najboljem redu", dodao je El-Kazal.

Joe Bašić, kanadsko-hrvatski poduzetnik i tvorac Ultra Europe festivala, rekao je tijekom obilaska Parka mladeži da se organizacija bori sa cijenama koje su puno veće nego prošlih godina. Ultra je projekt koji privlači cijeli svijet

"Građani Splita moraju prepoznati da je ovo projekt koji privlači cijeli svijet. Ultra se organizira u velikim gradovima kao što su Tokyo, Miami i Rio, a među njima je Split. Mogu potvrditi da je splitska Ultra najjači festival iza Miamija, koji se organizira već 25 godina", kaže Bašić.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska poručila je da će provoditi mjere i radnje vezano uz osiguranje javnog okupljanja, a u petak, subotu i nedjelju od 19,30 sati do 6,30 sati redarska služba zajedno s policijskim službenicima uspostavit će blokadne punktove u užoj zoni sportskog kompleksa.

VEZANI ČLANCI: 

Za sav promet bit će zatvorena ulica Hrvatske mornarice od raskrižja s ulicom Domovinskog rata do raskrižja s ulicom Ante Starčevića, ulica Mike Tripala od križanja s Putom Supavla do raskrižja s ulicama Velimira Terzića i Put Brodarice te ulica Put Brodarice.

"Tijekom privremenog zatvaranja prometnica promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima stanara, vozilima žurnih službi i taxi vozilima", kažu iz policije.

U tom razdoblju mogući su zastoji i gužve u prometu, posebno na prometnicama prema Marjanskom tunelu i prometnicama na području Spinuta i Lovreta.

"Savjetujemo građane da od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa, izbjegavaju prometovanje u užoj zoni centra grada već da koriste alternativne pravce. Također, s obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa, molimo građane za dodatno strpljenje te da prate upute i zapovijedi policijskih službenika", navode iz policije.

VIDEO Rade Šerbedžija otkrio zašto je odbio prvo Angelinu Jolie, a onda ipak pristao na njezinu ponudu 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije