Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ne želim svirati s njim'

Teške optužbe na račun Elvisa Presleya! Poznati glazbenik tvrdio da je Elvis bio rasist

Foto: Youtube Screenshot
1/3
01.06.2021.
u 23:00

Iako su se javile i druge poznate osobe s optužbama da je Elvis bio rasist, poput glazbenice Mary J. Blige koja je izjavila da nikad nije poštovala Presleyja, optužbe nikad nisu bile potvrđene.

Kralj rock and rolla i jedan od najpopularnijih izvođača u povijesti Elvis Presley bio je - rasist. Tako barem tvrdi glazbenik i producent Quincy Jones, poznat po suradnji s Michaelom Jacksonom, koji je u intervjuu za The Hollywood Reporter rekao da nikad ne bi radio s Elvisom.

- Pisao sam glazbu za vođu orkestra Tommyja Dorseyja, tada u pedesetima, kad je došao Elvis - prisjetio se Jones.

- Tommy je rekao 'Ne želim svirati s njim'. Elvis je bio rasist - otkrio je poznati producent.

Ipak, podijelio je Jones, svaki put kad bi sreo Elvisa zatekao bi kako ga pjevanju podučava Otis Blackwell, afroamerički glazbenik. Pitanje o Elvisu potaknula je inače Jonesova usporedba Michaela Jacksona i kralja rock and rolla. Jones je u intervjuu također progovorio i o rasizmu s kojim se suočavao kroz karijeru. Prisjetio se tako rada na filmu "Mirage" iz 1965. godine i reakcije producenta.

- Bio sam odjeven u svoje omiljeno odijelo i došao je producent. Zaustavio se i šokirano vratio do glazbenog producenta i kazao mu: 'Nisi mi rekao da je Quincy Jones crnac' - otkrio je Jones.

Iako su se javile i druge poznate osobe s optužbama da je Elvis bio rasist, poput glazbenice Mary J. Blige koja je izjavila da nikad nije poštovala Presleyja, optužbe nikad nisu bile potvrđene. Otis Blackwell u showu Davida Lettermana  1987. godine tako je rekao da nikad nije upoznao Elvisa, niti ga je podučavao.

VIDEO Oliver Mlakar o Večernjakovoj ruži: Ružu za životno djelo neću nikada zaboraviti, to je moj vrhunac

 

Ključne riječi

Komentara 7

BE
berija
23:15 01.06.2021.

Elvis je navodno bio rasist (grozno) a Michael Jackson pedofil koji se dao pobijeliti (baš herzlig).

DU
Deleted user
18:30 02.06.2021.

Što slijedi ? Zabrana svih Elvisovih pjesama ?

Avatar Dokman
Dokman
11:39 02.06.2021.

A što su BLM?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije