Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKL

Na povijesnoj Večernjakovoj ruži dodijeljene nagrade najboljima

28.04.2020.
u 21:48

Večeras smo dodijelili nagrade u sedam kategorija: TV osoba godine, radijska osoba godine, glumačko ostvarenje godine, TV emisija godine, radijska emisija godine, glazbenik godine i novo lice godine

Večeras je dodijeljeno prvo izdanje virtualne Večernjakove ruže, najstarije i najprestižnije medijske nagrade u Hrvatskoj. Čast da vodi ovogodišnje izdanje Večernjakove ruže pripala je HRT-ovim voditeljima Doris Pinčić-Rogoznici i Dušku Ćurliću. koji su se javljali iz zagrebačkog HNK, dok se naši nominirani, prezenteri i glazbeni gosti javljali iz svojih domova. Gledatelji su odlučili kako su pobjednici: "Provjereno" Nove Tv u kategoriji TV emisija godine, Zoran Šprajc je TV osoba godine, Tony Cetinski dobio je svoju prvu Ružu u kategoriji glazbenik godine, Jelena Miholjević osvojila je Ružu za glumačko ostvarenje godine, najbolja radijska emisija je "Povratak u budućnost", koju na Hrvatskom radiju uređuje i vodi Robert Mareković, Hrvoje Kečkeš i Marko Bratoš su radijske osobe godine, a Tara Thaller je novo lice godine. 

TIJEK VEČERI: 

22:04 Doris i Duško odjavili su emisiju i zaželjeli nam puno zdravlja.

21:58 Duško i Doris podsjetili su nas da nam je prije dvije godine puno sreće i veselja donio Zlatko Dalić, izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske. On je i proglasio dobitnika u kategoriji TV emisija godine. 

Foto: HRT screenshot

- Moramo vjerovati da će se uskoro pronaći cjepivo i da ćemo ponovno svi zajedno slaviti i pokazati zajedništvo, u čemu su Hrvati najbolji na svijetu - kazao je Dalić. 

Ružu u ovoj kategoriji osvaja Provjereno Nove TV! Urednica emisije Ivana Paradžiković bila je oduševljena.

Foto: HRT screenshot

- Htjela bih zahvaliti gledateljima i reći da jedva čekam da se život vrati u normalu i da radimo kako smo navikli - pravo novinarstvo. Srce mi je veliko kao kuća, kazala je Paradžiković. 

21:55 Nina Badrić uz pratnju P'eggyja na klaviru pjeva "Za dobre i loše dane". 

21:49 Andrija Jarak proglasit će dobitnika u kategoriji TV osoba godine. Pridružila mu se njegova kćerkica Luca, koja je otvorila kuvertu.

Foto: HRT screenshot

- Ovaj se kolega hvali da je zgodniji od mene, što je nonsens, da ne kažem fake news. On je u ozbiljnim godinama i uskoro ga čeka mirovina, pa evo, nek se malo proveseli prije mirovine, kazao je Jarak i dobro nasmijao dobitnika Zorana Šprajca.

Foto: HRT screenshot

- Tko kaže da Andrija donosi samo loše vijesti. Evo, meni je donio treću Ružu za TV osobu godinu. Kako ono kažu, ovakve se dodjele ne sjećaju ni najstariji gledatelji. Ova Ruža dolazi i s trećim stentom, kojeg sam dobio lani. Dakle, tri Ruže i tri stenta. Molio bih iduću nagradu bez stenta. Hvala svim gledateljima koji su glasali za mene - kazao je Šprajc. 

21:42 Tko je glazbenik godine kazat će nam Dino Rađa o čijem je životu nedavno snimljen i film.

Foto: HRT screenshot

- Fale mi prijatelji u brojnim zemljama, jedva čekam da se ponovno počnu parati mrežice u svom sportovima. A mene ste vjerojatno zvali jer je moj izlet u glazbu bio opomena drugima da se ne bave time - našalio se Dino. 

A nagradu u kategoriji glazbenik godine zaslužio je Tony Cetinski koji je  burno proslavio u svom domu u Radetićima.

Foto: HRT screenshot

- Ne mogu vjerovati! Ovo je jaka konkurencija, a moja prva Ruža. Evo, i pas je počeo lajati. Zahvalio bih se supruzi, da ostane zdrava, publici s kojom sam se nadao da ću 30. svibnja proslaviti svoj rođendan i 30 godina karijere. No, nadoknadit ćemo to dogodine. Svima koji su bez svojih domovima, svima koji su bolesni da ozdrave, zdravima da ostanu zdravi, i da što prije budemo koronafree zona, kazao je Tony. 

21:38 "Sve će biti u redu", naziv je pjesme koju nam iz svojih domova pjevaju članovi grupe Psihomodo Pop.

21:32 Vanna će proglasiti pobjednika u kategoriji glumačko ostvarenje godine.

Foto: HRT screenshot

Nagradu u ovoj kategoriji osvojila je Jelena Miholjević za ulogu u HRT-ovoj seriji "Crno-bijeli svijet".

Foto: HRT screenshot

- Jako mi puno ovo znači, riječ je o prekrasnoj nagradi za prekrasnu seriju, a ovo je dokaz da je voli i publika. Hvala svima koji su glasali, presretna sam, rekla je Jelena Miholjević. 

1/15

21:23 -Doći na televiziju a da prije toga niste radili na radiju je kao da tražite posao a niste u nekoj stranci - najavio je Duško kategoriju radijska osoba godine koju će proglasiti znanstvenik svjetskog glasa Igor Rudan, koji se javlja iz Velike Britanije.

Foto: HRT/Screenshot

- Pohvalio bih Večernji list koji je u ovoj krizi uspio okupiti brojne znanstvenike i svi su odlučili pomoći i umanjiti buku koja je vladala, kazao je Rudan. 

A Večernjakovu ružu u kategoriji radijska osoba godine proglasio je Saša Sušec, voditelj sadržaja A1.

Foto: HRT screenshot

 Dobitnici su Hrvoje Kečkeš i Marko Bratoš. Doris je to posebno bilo drago jer se radi o njenim bivšim kolegama s Narodnog radija.

- Hvala svima koji su glasali i našoj užoj i široj radijskoj obitelji, kazao je Marko i zahvalio svim kolegama s Narodnog radija koji su im pomogli u realizaciji Jutarnjeg kluba. Marko je i pozvao Doris da im dođe na kavu kad se ova situacija završi.

Foto: HRT screenshot

- Molim te da maknete statuu od Hrvoja kad nagrada dođe na radio, kazala je Doris, dodavši da je Hrvoje već razbio jednu nagradu. 

21:18 Tony Cetinski iz svog je doma u Radetićima svira i pjeva svoju prvu autorsku pjesmu "Ti (samo ti)", a prate ga Branimir Bubica i klapa Sebenico. 

21:12: Nominirane u kategoriji novo lice godine iz svog doma najavljuje prošlogodišnja dobitnica u kategoriji TV osoba godine Damira Gregoret s RTL-a.

Foto: HRT screenshot

- Sigurna sam da ćemo se uskoro moći okupiti svi zajedno, a da to nije putem interneta. Velika mi je čast da sam prošle godine osvojila Ružu, a ovogodišnji dobitnici imat će posebnu čast jer su nominirani u povijesnom, virtualnom izdanju Večernjakove ruže.

Dobitnica Ruže u kategoriji novo lice godine je Tara Thaller, mlada glumica koja je lani zasjala u seriji "Uspjeh", ali i pobijedila u showu Zvijezde pjevaju.

Foto: HRT screenshot

- Ne mogu vjerovati koje mi se prilike pružaju s 22 godine, ovo mi je prva nagrada. Zahvalila bi se gledateljima koji su glasali za mene, ali i obitelji koja mi je velika podrška. Nadam se da ćemo se uskoro opet družiti uživo, kazala je Tara, koja je trenutačno studentica prve godine Akademije dramskih umjetnosti u Sarajevu.

21:05: Nakon što je Duško predstavio žiri evo nam i prve večerašnje dodjele i to u kategoriji radijska emisija novine. Nominirane su iz HNK predstavili glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić

Foto: HRT screenshot

- Čast mi je što je HRT domaćin najprestižnije domaće medijske nagrade, kazao je Bačić, a Klarić je dodao kako nas nije zaustavio ni rat, pa neće ni epidemija koronavirusa. Zahvalio je i svom kolegama koji su izvještavali o pošasti koronavirusa.

Dobitnik Večernjakove ruže u kategoriji radijska emisija godine je "Povratak u budućnost" koju na Hrvatskom radiju vodi i uređuje Robert Mareković. 

Foto: HRT screenshot

- Ovo je nešto što je referenca kad su nagrade u pitanju, to je velika čast i zadovoljstvo. Uvijek se moram vratiti na to da sam živ i zdrav zahvaljujući slušateljima. Oni mi daju animaciju iz tjedna u tjedan - kazao je Mareković i otkrio kako će Ružu smjestiti pokraj Porina, a Doris mu je zaželjela još puno dobrih emisija. 

20:57: Prijenos Večernjakove ruže svojim su nastupom otvorili Let 3 i Tereza Kesovija novom verzijom starog hita "Sam u vodi". Bezvremenski hit kojim Let 3 završava svaki koncert zasjao u novom sjaju zahvaljujući Terezi Kesoviji, divi hrvatske glazbene scene.

20.55: Doris i Duško pozdravili su nas iz praznog HNK. "Osjećajte se kao da ste kod svoje kuće, jer najstarija i najprestižnija nagrada stiže u domove svih vas" - kazala je Doris i najavila što nas sve očekuje večeras. 



Ključne riječi

Komentara 25

MI
mica1111
21:57 28.04.2020.

Ko će kome,nego svoj svome!

DO
Domumom
22:02 28.04.2020.

Jovanović se javio iz kupaone, a momira iz spavaće sobe.

Avatar morski
morski
21:00 28.04.2020.

Let 3, moralne vertikale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije