Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za hbo

Steven Spielberg priprema seriju o Napoleonu po Kubrickovu scenariju

Steven Spielberg
Foto: Reuters
1/4
22.02.2023.
u 22:45

Vratio se i snimanju "Fabelmanovih", poluautobiografskog filma koji se u srijedu počinje prikazivati u Francuskoj, a priča je o njegovu odrastanju i o profesionalnim počecima

Steven Spielberg (76) je otkrio u utorak da radi na snimanju televizijske serije po izvornom scenariju Stanleyja Kubricka o Napoleonu, koji je godinama ležao u ladici.

"Radimo na velikoj produkciji" serije u sedam nastavaka za američku mrežu HBO, po scenariju napisanom 1961., rekao je na tiskovnoj konferenciji u Berlinu.

Spielberg je još prije deset godina govorio o tome da će snimiti mini seriju po tom scenariju što ga je napisao redatelj filmova "2001: Odiseja u svemiru" i "Paklena naranča" koji mu je dao ideju za "Umjetnu inteligenciju" (2001.). Kubrick koji je umro 1999. nije nikad završio veliki biografski film o Napoleonu Bonaparteu.

Steven Spielberg će na Berlinaleu primiti počasnog Zlatnog medvjeda za životno djelo koje je promijenilo filmsku povijest. Među njegovim najvećim uspješnicama su "Ralje", "E.T.", "Schindlerova lista", "Jurski park".

Vratio se i snimanju "Fabelmanovih", poluautobiografskog filma koji se u srijedu počinje prikazivati u Francuskoj, a priča je o njegovu odrastanju i o profesionalnim počecima. U 76. godini Spielberg kaže da ga film "jednako oduševljava", a pronaći priču za film "više je od bilo čega u mom životu, osim možda rođenja djeteta", rekao je.

Redatelju je u utorak navečer uručena nagrada za životno djelo na 73. Berlinskom filmskom festivalu. Nagradu mu je uručio Bono, frontmen U2, koji je opisao Spielberga kao "jednu od najvećih faca u Hollywoodu".

"Ali njegovo životno postignuće nije samo njegov rad. To je njegov stvarni život, njegova stvarna obitelj", rekao je Bono.

Primajući počasnog Zlatnog medvjeda, Spielberg je rekao da ga i danas, u 76. godini života, uzbuđuju planovi za snimanje novih filmova.

VIDEO Podatak koji će zaprepastiti fanove Leta 3: Mama ŠČ nije na Billboardovoj listi najslušanijih u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije