Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bila je velika nada

Sjećate se Lidije iz Srebrnih krila? Na Eurosongu je osvojila šesto mjesto i onda se povukla sa scene

Foto: Youtube Screenshot
1/5
05.11.2023.
u 18:30

Rođena je 30. travnja 1966. u Zagrebu i njezina glazbena karijera je počela u grupi Poslednja igra leptira, a u Srebrna krila je došla kao zamjena za Vladu Kalembera

Starije generacije dobro se sjećaju pjevačice Lidije Asanović s kojom je grupa Srebrna krila nastupila na Eurosongu 1988. u Dublinu. S pjesmom "Mangup" Rajka Dujmića i Steve Cvikića osvojili su šesto mjesto. Premda se očekivalo da će Lidija nakon toga nastaviti suradnju sa Srebrnim krilima, ona je nakon godinu dana u bendu napustila pjevanje, a u grupi ju je zamijenila Vlatka Pokos.

Lidija se u međuvremenu udala, živi u Njemačkoj i sada se preziva Rush. Rođena je 30. travnja 1966. u Zagrebu i njezina glazbena karijera je počela u grupi Poslednja igra leptira, a u Srebrna krila je došla kao zamjena za Vladu Kalembera. Nakon njezinog odlaska iz benda kao pjevačica dolazi Vlatka Pokos.

 

Jedan od najvećih hitova 80-ih godina u bivšoj državi bila je pjesma "Dečko 'ajde oladi", koju je pjevala beogradska grupa Poslednja igra leptira, predvođena legendarnim Nešom Leptirom. Generacije Zagrepčana znaju Nešu i po jingleu Radija 101 "Ja sam mali, al' sam vrijedan, i slušam Radio 101". Na megahitu "Dečko ajde oladi" prvi put se široj javnosti predstavila tada 17-godišnja pjevačica, Zagrepčanka Lidija Asanović.

Kada je došla u bend Poslednja igra leptira mediji su tada pisali kako je njezin dolazak pravo osvježenje te da je preporodila ovaj bend. U grupu je došla preko audicije te je odmah svojim glasom i pojavom privukla pažnju javnosti. - Njezino preslatko skakutanje na sceni i zafrkancija dostojna najvećih svjetskih majstora, te više nego solidno pjevanje, donijeli su joj veliki broj obožavatelja, od čega će ova grupa svakako imati koristi - pisalo je tako u jednom tekstu kada se Lidija pridružila grupi. 

VIDEO Mia Dimšić otkrila što misli o Aleksandri Prijović i pokazala talent koji će oduševiti fanove

 

Komentara 4

Avatar Stradun
Stradun
15:36 06.11.2023.

"legendarni Neša Leptir"...Izgleda kako su svi otamo "legendarni". A ta grupa bje petorazredna.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
14:21 06.11.2023.

Ima dobra usta

Avatar Dančo
Dančo
21:27 05.11.2023.

Prekrasna žena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije