Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 60. godini

Preminuo osnivač sastava Depeche Mode, tužnu vijest potvrdili kolege: 'Šokirani smo i beskrajno tužni'

Foto: DPA/Pixsell
1/2
26.05.2022.
u 22:14

"Fletch je imao zlatno srce i uvijek je bio tu kada je nekome bila potrebna podrška, razgovor ili smijeh. Srcem smo uz njegovu obitelj i molimo vas da ih zadržite u svojim mislima i poštujete njihovu privatnost u ovom teškom trenutku", poručili su iz benda na Twitteru.

Andrew Fletcher, klavijaturist i jedan od osnivača britanskog sastava Depeche Mode, preminuo je u 60. godini života. Tužnu vijest otkrili su članovi benda u priopćenju koje su objavili na društvenim mrežama. 

"Šokirani smo i beskrajno tužni zbog prerane smrti našeg dragog prijatelja, člana obitelji i kolege iz benda Andyja 'Fletcha' Fletchera. Fletch je imao zlatno srce i uvijek je bio tu kada je nekome bila potrebna podrška, razgovor ili smijeh. Srcem smo uz njegovu obitelj i molimo vas da ih zadržite u svojim mislima i poštujete njihovu privatnost u ovom teškom trenutku", poručili su iz benda na Twitteru.

Ispod objave odmah su se počeli nizati izrazi sućuti tužnih obožavatelja. 

 

Fletcher, koji je u javnosti bio poznat po svom nadimku 'Fletch', rođen je 1961. u Nottinghamu, a kasnije se preselio u Basildon gdje je krajem 1970-ih osnovao bend Composition Of Sound zajedno s Martinom Goreom i Vinceom Clarkeom. Regrutacijom pjevača Davea Gahana promijenili su ime u Depeche Mode, a bend je nastavio uživati ​​u hitovima s top lista uključujući New Life i Just Can't Get Enough.

Foto: profimedia

Odlaskom Clarkea, koji je oformio Yazoo, a zatim Erasure, Gore je postao glavni tekstopisac, a bend je uživao veliki međunarodni uspjeh u kasnim 80-im i ranim 90-ima s pjesmama kao što su Personal Jesus, Enjoy The Silence i I feel You. Bend je ušao u Rock and Roll Hall of Fame 2020. godine.

VIDEO Franka Batelić otkrila da je trudna! S Ćorlukom čeka drugo dijete

Komentara 6

FR
freeshooter
22:37 26.05.2022.

Ooo koja tuga...nemogu vjerovati...R.I.P. 🙏...zauvijek najdraži band...nadam se da ovo nije kraj DM...

DU
Deleted user
22:27 26.05.2022.

Ne mogu virovat'! Fletch? O, Bože, baš mi je ža'. Jedan od mojih najnajdražih bendova. Koja šteta.

JS
John_Smith
01:33 27.05.2022.

meni su najdraži njihovi rani radovi dok je Vince Clarke bio u bandu i davao inspiraciju bandu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije