Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko će je izvoditi?

Odabrana je hrvatska pjesma za Eurosong 2013.!

eurosong Nina Badrić
Slavko Midzor/PIXSELL
15.01.2013.
u 14:41

Odabrana je i rezervna pjesma čiji je autor Miroslav Buljan iz Zagreba, a naziv pjesme je „Cili svit za bili cvit“

Na Eurosongu 2013. Hrvatsku će predstavljati pjesma „Mižerja“ autora Gorana Topolovca iz Duge Rese. Tako je odlučilo Povjerenstvo za izbor pjesme za Eurosong poslije preslušavanja skladbi koje su pristigle na javni poziv, a u kojem su se nalazili v.d. urednika Zabavnog programa Velimir Đuretić, glazbeni producent i aranžer Nikša Bratoš te glazbeni producent i skladatelj Ante Pecotić.

Odabrana je i rezervna pjesma čiji je autor Miroslav Buljan iz Zagreba, a naziv pjesme je „Cili svit za bili cvit“. Ovime je završen izbor pjesme te sada slijedi izbor izvođača. U Povjerenstvo za izbor izvođača imenovani su Velimir Đuretić, Nikša Bratoš i Mojmir Čačija, dok su članovi u zamjeni Vesna Karuza i Ante Pecotić. Početkom veljače očekuje se da će biti završen i finalni audio zapis pjesme kojom će hrvatski predstavnici nastupiti na Eurosongu 2013.

>>Hrvatska klapa na Eurosongu će izvesti Gibonnijevu pjesmu

Komentara 9

OB
-obrisani-
18:47 15.01.2013.

Idemo opet ,ha ,a nema veze ,zadnje mjesto je za nas rezervirano ako uopce prodjem... I zadnje je dobro ,bolje ista nego nista... >:-)

CR
crocro
19:59 15.01.2013.

Nema problema, neka šalju što god hoće mimo izlučnih takmičenja i ocjene gledatelja. Ali morate znati da ako se i ove godine dogodi fijasko kao i zadnjih godina, upravo po vašem modelu izabtranih pjesama, onda bi se protiv idejnih začetnika trebala pokrenuti istraga. Jer u takvom scenariju slabog uspjeha, Hrvatska kao zemlja zabavne glazbe, ne bi se mogla zadovoljiti. U takvom scenariju netko bi morao položiti račune za neposluh narodne želje da se provode izlučna natjecanja i da gledatelji sudjeluju u odabiru pjesme. Ovako u odabiru pjesme sudjeluju samo pojedinci. Ali u tom slučaju ti pojedinci će morato odgovarati za svoje postupke. Hrvatska pjesma na temelju Hrvatske tradicije svakako zaslužuje gornji dio tablice glavne večeri, a ne u donjem dijelu tablice ili štoviše neprolazak kvalifikacija što je katastrofalno. Nadam se da će ovo biti posljednja godina trežnjenja. Čak niti neki polovični uspjeh nije mjerilo zadovoljstva Hrvatskih gledatelja koji plaćaju HTV.

MA
malena27
15:23 15.01.2013.

Mene su pitali da budem izvodjac,ali odbio sam. Nemam vremena odgovorio sam, moram cistiti snijeg. Toliko je napadao, sumljam da cu ga stici ocistiti do svibnja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije