Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Odabrana je hrvatska pjesma za Eurosong 2013.!

Odabrana je i rezervna pjesma čiji je autor Miroslav Buljan iz Zagreba, a naziv pjesme je „Cili svit za bili cvit“
15. siječnja 2013. u 14:41 9 komentara 13 prikaza
eurosong Nina Badrić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Na Eurosongu 2013. Hrvatsku će predstavljati pjesma „Mižerja“ autora Gorana Topolovca iz Duge Rese. Tako je odlučilo Povjerenstvo za izbor pjesme za Eurosong poslije preslušavanja skladbi koje su pristigle na javni poziv, a u kojem su se nalazili v.d. urednika Zabavnog programa Velimir Đuretić, glazbeni producent i aranžer Nikša Bratoš te glazbeni producent i skladatelj Ante Pecotić.

Odabrana je i rezervna pjesma čiji je autor Miroslav Buljan iz Zagreba, a naziv pjesme je „Cili svit za bili cvit“. Ovime je završen izbor pjesme te sada slijedi izbor izvođača. U Povjerenstvo za izbor izvođača imenovani su Velimir Đuretić, Nikša Bratoš i Mojmir Čačija, dok su članovi u zamjeni Vesna Karuza i Ante Pecotić. Početkom veljače očekuje se da će biti završen i finalni audio zapis pjesme kojom će hrvatski predstavnici nastupiti na Eurosongu 2013.

>>Hrvatska klapa na Eurosongu će izvesti Gibonnijevu pjesmu

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • -obrisani-:

    Idemo opet ,ha ,a nema veze ,zadnje mjesto je za nas rezervirano ako uopce prodjem... I zadnje je dobro ,bolje ista nego nista... >:-)

  • crocro:

    Nema problema, neka šalju što god hoće mimo izlučnih takmičenja i ocjene gledatelja. Ali morate znati da ako se i ove godine dogodi fijasko kao i zadnjih godina, upravo po vašem modelu izabtranih pjesama, onda bi se protiv idejnih začetnika ... prikaži još! trebala pokrenuti istraga. Jer u takvom scenariju slabog uspjeha, Hrvatska kao zemlja zabavne glazbe, ne bi se mogla zadovoljiti. U takvom scenariju netko bi morao položiti račune za neposluh narodne želje da se provode izlučna natjecanja i da gledatelji sudjeluju u odabiru pjesme. Ovako u odabiru pjesme sudjeluju samo pojedinci. Ali u tom slučaju ti pojedinci će morato odgovarati za svoje postupke. Hrvatska pjesma na temelju Hrvatske tradicije svakako zaslužuje gornji dio tablice glavne večeri, a ne u donjem dijelu tablice ili štoviše neprolazak kvalifikacija što je katastrofalno. Nadam se da će ovo biti posljednja godina trežnjenja. Čak niti neki polovični uspjeh nije mjerilo zadovoljstva Hrvatskih gledatelja koji plaćaju HTV.

  • malena27:

    Mene su pitali da budem izvodjac,ali odbio sam. Nemam vremena odgovorio sam, moram cistiti snijeg. Toliko je napadao, sumljam da cu ga stici ocistiti do svibnja.