Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Justin Bieber

Od teen zvijezde do teške depresije: Oborio je rekorde, ali skandali su bili previše

Foto: PA/Pixsell
1/4
10.09.2019.
u 07:00

Od prošlog mjeseca, Justin ima najviše videa u YouTubeovih Top 50 (čak četiri!!!), dok sam YouTube kanal broji tek tri.

Slava je teret koji se ne nosi lako. Upravo to su dokazale mnogobrojne dječje zvijezde kojima su život pred kamerama i popularnost servirali skandale i ostali im neizbrisiv trag u karijeri. Osim dobro poznatih primjera narušenog imidža zbog problema s drogom, mentalnih slomova i ljubavnih trokuta, kakvi su slučajevima pjevačica Miley Cyrus i Britney Spears, posljednji koji je iznio svoju mračnu stranu je kanadski pjevač Justin Bieber.

Tog 25-godišnjaka iz Kanade prije 12 godina otkrio je sasvim slučajno lovac na talente Scooter Braun nakon što je vidio njegove glazbene obrade na YouTubeu. S lepršavom kosicom preko čela koja je postala njegov „trademark“ i dječačkim glasom zaludio je svijet. Već s 14 godina je potpisao za prvu diskografsku kuću, a 2009. debitirao je s EP-om „My world“ koji se probio na Billboard Hot 100 listu. Bio je to ujedno i prvi EP ikada koji se uvrstio na tu ljestvicu. Prvi studijski album „My World 2.0“ objavio je već sljedeće godine, a na njemu se našao hit „Baby“ koji će Justina lansirati u nove nikad oborene rekorde u glazbenoj industriji – njegov video za spomenutu pjesmu po prvi put u povijesti YouTubea imao je više dislajkova, nego lajkova i svoju poziciju kao uradak s najviše neodobravanja čvrsto je držao do prosinca prošle godine. Postao je senzacija među hejterima zbog neočekivanog uspjeha, a kritičari su se složili; mrzitelji Justina Biebera zaslužni su za njegov uspjeh više nego li sami fanovi.

Osim toga, „Baby“ je oborio i Guinnessov svjetski rekord postavši najpopularniji video na internetu 2012., a Justin je iste godine postao prvi maloljetni glazbenik koji je imao tri albuma na prvom mjestu na američkim i britanskim ljestvicama. Postao je toliko popularan da je 2016. skupio 10 milijuna pratitelja na Twitteru, čime je dobio titulu najpraćenijeg muškarca na toj društvenoj mreži. Istovremeno je bio glazbenik s najviše pretplatnika na YouTubeu i brojio najveći broj pregleda kanala. Od prošlog mjeseca, Justin ima najviše videa u YouTubeovih Top 50 (čak četiri!!!), dok sam YouTube kanal broji tek tri. Može se pohvaliti s preko 220 osvojenih nagrada i više od 430 nominacija, od kojih je za Grammy ukupno 10, a pobjednička je bila 2016. za pjesmu Where Are Ü Now" s Jack Ü koju su producirali Skrillex i Diplo. Iza njega su tri svjetske turneju u prosječnom trajanju od 16 mjeseci, a s njima službeno broji oko 450 solo nastupa pred milijunskom publikom koja se već preko desetljeća trese pod Bieber groznicom. Justin je posjetio i Zagreb u studenom 2016. u sklopu posljednje turneje „Purpose“ te okupio vojsku od 18.000 fanova, a prema dostupnim podacima njegova zarada od tog koncerta bila je vrtoglavih 1.335.840 dolara.

Fascinirajuća je putanja dječaka iz Kanade koji se po svim parametrima glazbene industrije probio s neviđenim brojkama. Međutim, popularnost ga je iscrpila i nije ga lišila skandala. U razdoblju od 2012. do 2014. nekoliko puta morao suočiti s policijom zbog alkoholiziranja i korištenja opijata, a prije pet godina pojavio se video petnaestogodišnjeg Justina u kojem priča vic o crncima pri kojem je afro- amerikance oslovljavao „crnčugama“ (eng. nigger). Pjevač je zbog cijele situacije uputio pismo isprike.

- Suočavanje s greškama koje sam učinio prije mnogo godina je jedna od najtežih stvari koje sam prošao – napisao je u pismu. Kada je 2017. htio nastupati u Kini, kineska vlada zabranila je Bieberu nastupati jer „premda je Justin Bieber talentirani izvođač, isto tako je i kontroverzni mladi strani pjevač. Kako bismo osigurali red na kineskom tržištu i čistoću izvođačke okoline, nije primjereno da dolaze glazbenici koje prati loš glas“.

U najnovijoj objavi na Instagramu koja broji preko 3 milijuna lajkova osvrnuo se na teško razdoblje depresije i iznio priznanja o korištenju teških droga s 19 godina te kako se kao 18-godišnjak našao pred prevelikim izborom i mržnjom okoline.

- Imao sam 18 godina, nikakvih vještina u stvarnom svijetu, milijune dolara i pristup svemu što sam želio. Do 20. sam godine donio svaku lošu odluku koju možete zamisliti i prešao iz jednog od najomiljenijih i najvoljenijih ljudi na svijetu do osobe koju svi ismijavaju, osuđuju i mrze – opisuje Justin i dodaje kako je u jednom periodu života bio grozan prema ženama, zlostavljao ih i bio bijesan.

Na posljetku je zaključio da je njegov brak s Hailey Baldwin ono što ga je spasilo „ jer brak uči ljude strpljenju, poniznosti i svemu onome što krasi dobre ljude“.

Ključne riječi

Komentara 1

DI
Diesel
07:54 10.09.2019.

Mali je bio pojam umisljanosti i arogancije, ruzno bilo za gledati, napuhan do bola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije