Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boje se

Nijemci o Thompsonu: Smije li naci Hrvat nastupiti u Berlinu?

thomspon
Foto: Ivana Ivanovic/ PIXSELL
1/5
13.03.2014.
u 15:43

Naime, u članku piše da Marko Perković Thompson krajem travnja želi nastupiti u dvorani Columbiahalle, a ono što Nijemce muči jest što se krije iza fasade rock-pjevača koji je jedna od najutjecajnijih hrvatskih zvijezda...

"Smije li naci Hrvat nastupiti u Berlinu" – pita se berlinski Kurier na svojim stranicama. Naime, u članku piše da Marko Perković Thompson krajem travnja želi nastupiti u dvorani Columbiahalle, a ono što Nijemce muči jest što se krije iza fasade rock-pjevača koji je jedna od najutjecajnijih hrvatskih zvijezda. Kurier navodi i da je Thompson svoje koncerte počinjao ustaškim, fašističkim pozdravom te pjevao pjesme u kojima se "slave ubojstva Srba i Židova u koncentracijskim logorima".

Napomenuli su i da je Thompsonu bio zabranjen nastup u Nizozemskoj, Švicarskoj i Hamburgu, no kako je već dvaput održao koncerte u Berlinu i Frankfurtu. Dok su Nijemci zabrinuti, organizator berlinskog koncerta brani Perkovića. – Perković odbija povezanost s nacizmom i fašistima tvrdeći da je patriot. Marko više ne pjeva o ratu, novi je album potpuno bezazlen. U njegovim tekstovima nema ništa radikalno ili desničarski. Bit će to odličan obiteljski koncert – zaključio je organizator.

Foto: Screenshot/Berliner-Kurier

>>Marko Perković Thompson – žrtva i junak hrvatske nacije

Komentara 59

AS
asi2013
15:57 13.03.2014.

I ovo pisanje, kao i svako, koje prenosi ovakav ljevičarski tisak, ima adresu u Zagrebu. Kakva smo mi pravna država, da Tompson može pjevati na istoku Hrvatske a ne može u Istri. A može neki iz Srpske pjevačke bulumente.

LO
lopti28
15:55 13.03.2014.

A u Hrvatsku može Balašević koji je rasistički vrijeđao Albance 80-ih,Slovence nazivao Nacistima,a vukovarske branitelje Ustašama a JNA oslobodiocima Vukovara.On je nama uredu?Ili Bajaga koji je 1991 snimio pjesmu u počast palim "herojima" JNA u Vukovaru,koji je 1993 nastupao u Kninu sa Minđušarima i pjevao "kreće armija" i koji je pjevao na privatnim proslavama crvenih beretki Milorada Ulemeka Legije? I Lepa Brena može? A ne bih se čudio ni da dođe deklarirani četnik Bora Čorba koji je spjevao monstruoznu pjesmu E moj druže Zagrebački! Eto takva je Hrvatska pljujmo po Thompsonu a slavimo srpske nacionaliste.Thompson ne može u Pulu,ali se kino u Puli može nazvati po fašističkoj talijanskoj glumici? Sram vas bilo!

GU
gustirna
20:03 13.03.2014.

barbara,da li su ti zaosek i ostala bulumenta rekli da su vlasnici rtl tv bili glavni propagatori nacizma i hitlera.i kako vidis sada jos uvijek 'dejstvuju' po vas celom regionu i europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije