Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miss sporta

Cindy Šoštarić: Imam dečka, ali on je moja slatka tajna

06.07.2016., Ivanic-Grad - Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske 2016.  Cindy Sostaric.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
10.07.2016.
u 18:30

Cindy Šoštarić je trostruka doprvakinja Hrvatske u disciplinama 50, 100 i 200 metara prsno, san joj je otići na Olimpijske igre u Tokio 2020.

Cindy Šoštarić (21) nova je Miss sporta Hrvatske. Izabrana je u petak navečer u hotelu Sport u Ivanić-Gradu, a zanimljivo je da je samo tjedan dana ranije u Tomislavgradu proglašena za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Hrvatske. Naime, Cindy uz hrvatsko ima i talijansko državljanstvo. Roditelji joj i dalje žive u Italiji, a Cindy se prije godinu dana doselila u Zagreb gdje živi s bakom Jagicom.

– Baka mi svaki dan kuha i baš mi je lijepo s njom. Pazi me, mazi me, brine se da mi se što ne dogodi. Bez obzira na to što sam u Zagrebu već godinu dana, još se ne snalazim najbolje, još ne poznajem sve običaje – kaže Cindy.

Plivanjem se počela baviti jako kasno, tek u 15. godini.

– Plivanje se obično uči u petoj-šestoj godini. Rođena sam i živjela donedavno u gradiću Alessandriji. Oduvijek sam nekako voljela plivanje, premda grad niti je blizu mora niti je bazen bio blizu moje kuće. Nisam se bavila nikakvim sportom, a onda sam odlučila, bez znanja roditelja, upisati se u tamošnji plivački klub. Prošla sam tečaj plivanja i treneri su odmah uočili moj talenat – istaknula je Cindy.

A kada su roditelji saznali za vašu malu tajnu?

– U počeku im baš nije bilo drago, negodovali su, a danas mama obožava plivanje – ističe Cindy.

Koliko je bila dobra dokazuje osvojeno treće mjesto na juniorskom prvenstvo Italije u disciplini 100 metara prsno. Ta disciplina ostala joj je udarna i sada kada je članica zagrebačkog Medveščaka. Na zimkom prvenstvu Hrvatske osvojila je tri srebrne medalje, na 50, 100 i 200 metara prsno. Bolja od nje u sve tri discipline bila je Ana Radić, članica Dubrave i reprezentativka Hrvatske.

– Trudit ću se da na ljetnom prvenstvu potkraj srpnja u Zagrebu osvojim barem jednu zlatnu medalju – napominje nova hrvatska Miss sporta.

Studira talijanistiku na Filozofskom fakultetu pa će nastupiti i na Europskim sveučilišnim igrama koje uskoro počinju u Zagrebu i Rijeci.

– Malo će mi biti naporno jer se termini plivanja na prvenstvu Hrvatske i Sveučilišnim igrama poklapaju. Tako da ne znam kakve rezultate mogu očekivati u srazu s najboljim studenticama-plivačicama – rekla je Cindy.

Trener joj je Domagoj Zajec.

– To mi je prvi i za sada jedini trener. Dobar je i ne bih ga mijenjala – istaknula je Cindy.

Slobodno vrijeme?

– Eh, kad bi ga bilo. Uz odlaske na fakultet, treniram dvaput dnevno. Nisu to lagani treninzi. Treba mi puno odmora pa najradije volim spavati. U posljednje vrijeme volim raditi kolače. Kad ih naučim dobro raditi, pozvat ću prijatelje na degustaciju. Kada i nađem malo vremena, odem s prijateljima na kavu, uglavnom na Jarun.

A ima li Cindy dečka?

– Imam. Ali njegovo ime će za sada ostati moja slatka tajna – istaknula je.

Antonela Golobić proglašena je za prvu pratilju Miss sporta. Dolazi iz zagrebačke četvrti Botinec i trenira brzo hodanje.

– Kada treba, ja i trčim u nekim utrkama za klub Agram – rekla je simpatična crnka koja nije mogla doći k sebi kada ju je Frano Ridjan, voditelj programa, prozvao za prvu pratilju.

– Sad će zvučati stereotipno, ali zaista se nisam nadala bilo kakvoj lenti. Djevojke su ove godine jako lijepe. Uostalom, svi kažu da je ova godina bila najjača po ljepoticama – rekla je Antonela.

Za drugu pratilju Miss sporta Hrvatske izabrana je odbojkašica Mia Pojatina. Rođena je u Novoj Gradiški, odakle je došao cijeli autobus navijača.

– Baš je lijepo imati tako veliku podršku, osjećala sam se kao na utakmici kada me navijači bodre za svaki dobar potez – kaže Mia.

Za Miss fotogeničnosti izabrana je Matea Stojan. Bavi se bikini fitnessom i članica je kluba Veli Jože iz Poreča.

– Zanimljivo je da sam u srednju školu išla baš ovdje u Ivanić-Gradu. Ne mogu se sjetiti detalja, davno je to bilo, ali nisam se uspjela upisati u Zagrebu pa smo prijateljica i ja upisale srednju školu u Ivanić-Gradu. Baš smo nekako bile glavne u razredu. Svi su govorili – to su cure iz Zagreba, a idu kod nas u školu. Čak mi nije bio problem svakodnevno putovati. Lijepo bih sjela u vlak i u tih sat vremena naučila gradivo – rekla je Matea Stojan koja će uskoro uploviti u bračne vode.

–- Budući suprug mi je iz Poreča pa sam se ondje i preselila – istaknula je Matea.

Nakon izbora, sve djevojke i svi gosti bili su oduševljeni petominutnim vatrometom koji je za izbor pripremila tvrtka Jorge pirotehnika.

Komentara 2

SC
schwertransport
19:39 10.07.2016.

pa normalno da je prvakinja u prsnom plivanju kad ju nema sto kociti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije