Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Početak europske turneje

Michael Bublé: Pristojni dečko s nepristojno dobrim glasom oduševio Zagreb

Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/15
16.09.2019.
u 23:33

Kanadski pjevač hrvatskih korijena u Areni Zagreb sinoć je počeo europsku turneju i pokazao da je s razlogom velika zvijezda

Kanađanin Michael Bublé stigao je u Arenu Zagreb kao provjereni, visoko estetizirani zagovornik rat-pack ere koju su iza sebe ostavili Dean Martin, Frank Sinatra, Sammy Davies Jr. i drugi.

Bublé je stigao s orkestrom od 38 članova, 16 gudača bilo je iz Hrvatske - s okruglim visećim video HD “tanjurom” poput Pink Floyda ispred, i ogromnim video ekranom iza luksuzne pozornice. Pozornica je bila poput tv-studija na nekoliko “katova”, a došao je i sa svojim baritonom, naoružan obradama pop klasika i šest vlastitih pjesama od 21. izvedene.

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Bublé ima imidž pristojnog dečka iz susjedstva koji, to je razlika, ima nepristojno dobar glas. Tromjesečnu europsku turneju otvorio je zagrebačkim nastupom. Od početka koncerta s “Feeling Good” bilo je jasno da su glas, raskošni aranžmani i svirka najjači adut u retro-priči koju su odavno mnogi pokušavali, ali je baš Bublé zadnjih dekada postao velika zvijezda. Zašto je tako pokazao je sam; bezgrešno, elegantno nizanje pjesama sa skupom, ali estetiziranom i ukusnom produkcijom scene, ali i čestim konferansama sjajnog šoumena koji je od početka rekao da je “doma” i obilazio publiku na dvije pozornice.

Uostalom, rekao je i da mu je djed iz Hrvatske, pa je istraživao korijene i čudio se vlastitom prezimenu, a djed ga je svojim pločama, kaže pjevač, ‘navukao’ na ovakvu glazbu. Svima poznate “My Funny Valentine”, “I Only Have Eyes for You”, “Sway” Deana Martina, “Such a Night” Driftersa, “When I Fall in Love” i druge, Bublé je u Areni Zagreb donio ne samo s lakoćom, nego i vrhunskim razumijevanjem tradicije.

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Od kad se spustio stepenicama iz “gornje etaže” pozornice, ispresijecao je repertoar duhovitim najavama i razgovorom s oduševljenom publikom, što je “obaveza” ovakvih nastupa. Nedostajao je samo šampanjac kao u nekom klubu, ali ipak smo bili u velikoj dvorani koju je Buble učinio “malom” upravo zbog iskustva i znalačkog tretmana sa scene.

Bublé se vratio na koncerte promovirajući album “Love”, nastao nakon dvogodišnjeg prekida karijere koji je proveo s danas petogodišnjim sinom oboljelim od raka. Stoga su i njegove pjesme “Forever Now” i “Home” bile emocionalne posvete obitelji, borbi i sreći, kao što su klasici Louisa Prime “Buona Sera Signorina”, “Just a Gigolo”, te “You Never Can Tell” Chucka Berryja, izvedene na drugoj, okrugloj pozornici usred publike, bile izravan susret s rasplesanom publikom.

Dok drugi brane fotografiranje, Bublé je opalio nekoliko selfija na mobitelima posjetilaca, da im ostane za uspomenu. Nakon bisa s tri pjesme, među njima i vlastitim hitom “Everything” i gospel verzijom “You Were Always on My Mind”, uz ovacije otišao je s pozornice, nakon tečaja o povijesti glazbe izvedenom po svim zahtjevima današnjih scenskih spektakala. Ali i sa starinskom “dušom” i fenomenalnom svirkom.

Ključne riječi

Komentara 7

HR
hr76
09:14 17.09.2019.

Vrhunski koncert, vrhunski šoumen. Dobro došao kući!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:17 17.09.2019.

Je .... Velika zvijezda...kak to da bas nitko ovdje u USA nema pojma tko je on?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije