Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna godišnjica

Luka Vidović prisjetio se voljene majke glumice uz nikad viđenu fotografiju: 'Prođe godina dana'

Zagreb: Luka Vidovi?, glumac i iluzionist
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/12
02.04.2023.
u 13:30

Njegova emotivna objava ganula je Lukine brojne pratitelje na društvenim mrežama koji su se sa sjetom prisjetili preminule glumice

Na današnji dan prije točno godinu dana preminula je glumica Mirjana Majurec, a svoje voljene majke na društvenim mrežama prisjetio se i njezin sin, inače poznati iluzionist Luka Vidović (44). Luka je objavio fotografiju iz djetinjstva na kojoj pozira s majkom tijekom zajedničkih trenutaka, a uz fotografiju tek je kratko napisao: "Prođe godina dana". Njegova emotivna objava ganula je Lukine brojne pratitelje na društvenim mrežama koji su se sa sjetom prisjetili preminule glumice. 

Glumica je preminula u 70. godini života nakon duge i teške bitke s karcinomom u zagrebačkoj bolnici Rebro, a iako ju je opaka bolest prikovala za bolničku postelju Majurec se nije predavala do samog kraja, a zbog svoje hrabre borbe mnogima je postala uzor i inspiracija. Zadnjih 12 godina glumica nije posustajala u svojoj borbi i trudila se biti optimistična čak i onda kada se bolest vraćala u još gorem obliku.

Uz nju su uvijek bili sinovi Luka Vidović i Ivan Mlinarić, a podrška u teškim situacijama bio joj je i bivši suprug, nogometaš Marko Mlinarić Mlinka koji ju je često vozio na preglede i kemoterapije. Minja je imala dvije velike ljubavi i prva je bio glumac Ivica Vidović koji je bio stariji 13 godina od Minje i upoznali su se 1972. na snimanju TV - serije 'Psihopati'. Njihov brak potrajao je samo tri godine i plod njihove ljubavi je Minjin najstariji sin Luka.

Nakon razvoda između Minje i Ivice nije bilo teških riječi i ostali su u prijateljskim odnosima, a otprilike u isto vrijeme 2010. godine su saznali da su teško bolesni i u tome periodu su bili posebno bliski i jednom prilikom nakon Vidovićeve smrti Minja je rekla:  Bio mi je velika potpora jer smo se oboje istodobno razboljeli.

Njezin drugi brak bio je s nogometašem Markom Mlinarićem s kojim je u braku bila deset godina i imaju sina Ivana. Zahvaljujući Mlinarićevoj nogometnoj karijeri obitelj je neko vrijeme živjela u Francuskoj, a Minja je u jednom intervju ispričala i kakav glamur je vladao u Cannesu u vremenu kad je Mlinarić tamo igrao. 

- To je čisti glamur, a to me ne zanima. Pa prije utakmice su dijelili šampanjac i jagode. Živjeli smo malo izvan grada, imali vilu s bazenom i teniskim terenom. Tamo smo upoznali Zinedinea Zidana, a Marko je odmah shvatio da će biti veliki igrač - ispričala je prije nekoliko godina Minja. Mlinarić je bio uz Mirjanu u teškim danima njezine bolesti i bio joj je pri ruci i vozio ju je i na kemoterapije. 

Majurec je rođena u Splitu 23. kolovoza 1952. godine, a Akademiju dramskih umjetnosti završila je 1976. godine. Odmah nakon diplome zaposlila se u kazalištu Gavella, čija je bila stipendistica. Na daskama Gavelle prvi put nastupila je već 1973. godine u predstavi "Holderlin", a u matičnom kazalištu glumila je u još 26 predstava. Osim toga odradila je i dosta predstava gostujući u drugim kazalištima. Prva filmska uloga bila joj je u filmu "Psihopati" 1974. godine, a nakon nje gledali smo je između ostalog i u filmovima "Izbavitelj", "Kraljeva završnica", "Kad mrtvi zapjevaju" i "Ispod crte", a na televiziji smo je gledali u serijama "Kapelski kresovi", "U registraturi", "Grlom u jagode", "Nepokoreni grad", "Velo misto", a za ulogu Bibe u seriji "Naši i vaši" dobila je nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta. 

Rak dojke dijagnosticiran joj je u travnju 2010. godine, a odmah je krenula s kemoterapijama.  - U mojem životu nema mjesta za predaju pa tek sam se počela boriti. Izgurat ću te opake kemoterapije i vratiti se još snažnija svojim glumačkim obvezama - kazala nam je tada Majurec koja se ubrzo vratila glumi. No, bolest se vratila prije četiri godine. Liječnici su joj otkrili dvije metastaze na jetri i nakupinu na kralješku. Kada je doznala novu dijagnozu, glumica je na početku odlučila tu informaciju zadržati za sebe i nije htjela opterećivati sinove Luku Vidovića i Ivana Mlinarića, a nije to htjela ni povjeriti bliskim prijateljima.

 – Tijekom prvog liječenja trpjela sam teške nuspojave kemoterapije, zračenja i uzimanja brojnih lijekova. Izgubila sam kosu, obrve i trepavice, udebljala se gotovo 20 kilograma te uz sve to polako tonula u depresiju koju je još pojačao moj nestanak s kazališne scene – ispričala je glumica svojedobno za Gloriju, a o svojoj borbi s bolešću često je pisala i na društvenim mrežama.

VIDEO Kedžo otvoreno o poremećaju koji mu je dijagnosticiran

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije