Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Ksenija Pajić o glumi, životu, obitelji i svom liku Editi

Foto: Nova TV
1/3
22.01.2018.
u 08:24

Poznata glumica nominirana je za ulogu u seriji “Čista ljubav” koju prikazuje Nova TV. Povratak popularne glumice na male ekrane nakon tri godine pauze zbog zdravstvenih problema usrećio je brojne gledatelje

Omiljena glumica svih generacija uvijek puna pozitivne energije, 56-godišnja Ksenija Pajić jedna je od ikona hrvatskog glumišta koja je uz svoju bogatu filmsku i kazališnu karijeru u posljednjih četrnaest godina postala veteranka serija hrvatske proizvodnje.

Gledali smo je u brojnim serijama kao što su “Villa Marija”, “Ljubav u zaleđu”, “Ponos Ratkajevih”,”Tajne”, “Vatre ivanjske”, i to pretežno u ulogama negativki. Nakon tri godine pauze s malih ekrana zbog ozljede kralježnice i dijagnoze diskus hernije Ksenija se ove jeseni, na sreću brojnih gledatelja, vratila na male ekrane pa je trenutačno gledamo u ulozi neobične, usamljene Edite u seriji “Čista ljubav” kojom je mnoge oduševila, a zbog postignuća dobila je i nominaciju za glumačko ostvarenje godine Večernjakove ruže. Da će biti glumica, nije oduvijek znala iako je tijekom srednje škole glumila u dramskim grupama s kojima je spremala neke predstave. Gluma kao gluma došla joj je tek potkraj srednje škole, a do tada je mislila da će biti pravnica jer je dobro pamtila. A dobro pamćenje potrebno joj je i danas u glumačkom poslu u kojem još uvijek uživa kao i prvoga dana. Iako je već tri desetljeća prisutna na sceni, Ksenija Pajić uspjela je svoj privatni život zadržati daleko od očiju javnosti, a s najvećim ponosom govori o svojoj kćeri Viti koju bi, priznaje, najradije povela na dodjelu Večernjakove ruže.

Većina gledatelja pamti vas po ulogama negativki i zlica, je li vam drago što ste u “Čistoj ljubavi” utjelovili drukčiji lik, simpatičnu i mirnu Editu?
Drago mi je da sam se odmaknula od uloga negativki i ovoga puta utjelovila Editu koja je pozitivna, puna empatije i razumijevanja. Ona voli ljude, voli društvo, ali silom prilika u životu se osamila, a ta samoća utjecala je na njezino ponašanje. Mislim da se gledateljima svidjela ova moja uloga i izuzetno mi je drago zbog toga. Ovo je priznanje, uostalom, dokaz svemu.

Laskaju li vam ovakva priznanja, što bi vam značila ova nagrada?
Naravno da mi laska, svatko se veseli nominacijama. Ovo je veliko priznanje za rad i trud. Smatram da postoji još mnogo glumaca koji su zbog uloga zaslužili biti nominirani, ali vjerujem da će drugi put doći na red. Nominacija je veliko veselje, a kruna svega bila bi i osvojiti nagradu.

Zbog uloge ste čak i promijenili imidž. Je li vam to teško palo?
Da, skratila sam kosu i posvijetlila je. Promjena mi nije teško pala jer i inače volim kratku kosu. Sve to smatram dijelom posla, a uostalom dobro mi je došlo da se malo odmaknem od izgleda koji sam njegovala godinama. Većini se svidjela ova promjena tako da sam zadovoljna.

Na što nikada ne biste pristali zbog uloge?
Na neke drastične promjene. Primjerice na veći dobitak ili gubitak tjelesne težine sigurno ne bih pristala, posebice ne sada u zrelijim godinama. Mislim da to ne bi bio najbolji izbor, tako da radije ne bih eksperimentirala.

Na kojim projektima trenutačno radite?
Još se uvijek snima serija “Čista ljubav”. U Gavelli igram predstave, a paralelno igram i u “Kazališnoj grupi Lectirum”. Počinje se snimati i nova sezona dramske serije “Novine” u kojoj također imam ulogu.

U javnosti uvijek djelujete vrlo odlučno, sigurno... Kakvi ste privatno, kako biste se opisali?
Privatno sam vrlo neodlučna i nesigurna. U pojedinim životnim situacijama možda previše razmišljam. Ponekad nisam sigurna da je to što sam napravila ili što ću tek napraviti ispravno, dobro i kvalitetno. No, moram priznati da u životu imam sreće, imam intuiciju i drage ljude koji mi uvijek pomognu.

Kako provodite slobodno vrijeme i imate li hobije?
Kada nemam poslovnih obveza, želim kvalitetno i što više biti s najdražima, s kćeri Vitom, s obitelji, prijateljima, sa psom. Nemam neke posebne hobije. Najviše volim gledati filmove, čitati i boraviti u prirodi.

Koga ćete povesti na dodjelu Večernjakove ruže 16. ožujka u zagrebački HNK?
Iskreno, još nisam razmišljala o tome. Voljela bih da sa mnom ide kći Vita, ali s obzirom na njezine obveze, to možda i neće biti moguće. U tom slučaju pozvat ću jednu od prijateljica.

1/17

Komentara 4

Avatar navijač
navijač
09:53 22.01.2018.

Bila je dobra u filmu Oficir s ružom.

BU
busbus59
08:49 22.01.2018.

Zgodna i lijepa žena u zgodnim i lijepim godinama!

BU
busbus59
08:49 22.01.2018.

Zgodna i lijepa žena u zgodnim i lijepim godinama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije