Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispričao koji je razlog

Jesse Eisenberg slovio je kao najtalentiraniji mladi glumac, a onda je smanjio broj uloga koje igra

Jesse Eisenberg
Foto: Tobias Hase/DPA/PIXSELL
1/7
22.01.2023.
u 10:00

Glumac je otkrio da je razlog tome što više ne glumi u najpopularnijim produkcijama to što je krenuo cijeniti iskustvo koje stekne glumeći, a ne više to kako će izgledati na filmu.

Američki glumac Jesse Eisenberg (39) pozornost publike je privukao svojim ulogama u filmovima 'Društvena mreža', 'Zombieland', 'Batman vs. Superman', 'Justice League' i 'Majstori iluzije', a ubrzo su ga mnogi prozvali najtalentiranijim mladim glumcem. No, Jesse je u jednom trenutku  odlučio smanjiti broj projekta na kojima radi, a sada je za Esquire otkrio koji je razlog tome. 

Naime, Eisenberg je u protekle tri godine radio na samo četiri projekta. Zadnje što je snimao bila je Huluova serija 'Fleishman Is in Trouble', a prije toga je glumio u nekim indie filmovima. Glumac, kojeg mnogi pamte kao Marka Zuckerberga u filmu 'Društvena mreža', rekao je da mu nije važno kako će on izgledati na filmu, već mu je važno iskustvo koje stekne glumeći. Pitan je i kako to da je počeo prihvaćati uloge u relativno anonimnim filmovima, a njegov je odgovor bio da prihvaća uloge koje ga uzbuđuju i želi glumiti likove čije bi živote i sam želio živjeti.

- Radio sam s ljudima koji su glumili u mnogo filmova koji nisu bili baš uvijek najzabavniji. Ja ne gledam filmove u kojima glumim, samo se fokusiram na iskustvo koje ću steći i na lika koji ću igrati te na život s tim osjećajem - pojasnio je Eisenberg. 

- Ne brine me završni produkt, više me brine hoće li to što radim biti uzbudljivo – zaključio je te otkrio da bi u ovoj godini trebao izaći njegov film 'Manodrome', a još priprema i 'A Real Pain' i 'The Medusa'. 

Podsjetimo, uloga Marka Zuckerberga ona je po kojoj većina pamti ovog glumca, a ona mu je donijela i nominaciju za nagrade Oscar i Zlatni globus. U jednom intervjuu nakon izlaska ovog filma, glumac je otkrio i da je tijekom priprema za ulogu prvi put napravio Facebook profil. 

– Facebook sam prvi put napravio kada sam dobio ulogu, ali ga ne koristim. Razlog tome je što sam glumeći naučio cijeniti privatnost – rekao je tada, a otkrio je i kako prije snimanja filma nije upoznao Zuckerberga, no da mu je bratić Eric koji je bio bliski suradnik osnivača Facebooka bio dobar izvor informacija o njegovu ponašanju. 

Glumac je prošle godine dobio i nagradu 'Počasno Srce Sarajeva'. Jesse se okušao i u redateljskim vodama, a na Sarajevo Film Festivalu prošle godine predstavio je svoj prvijenac, film 'Nakon što spasiš svijet'. Premijera filma bila je u Sundance Film Festivalu te je dobio sjajne kritike, a potom se prikazao i u Cannesu. Film prati majku Evelyn (Julianne Moore), ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu nezainteresiranom za svjetske probleme.

VIDEO Jeremy Renner otpušten iz bolnice nakon teške nesreće koju je doživio: 'S obitelji kod kuće'

 

Ključne riječi

Komentara 1

LI
lietuva
13:11 22.01.2023.

Nevjerojatno kako ropski prevodite s engleskog: broj uloga koje igra, krenuo cijeniti, pitan je...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije