Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Princ Harry:

'Nastala je neugodna tišina kad je Meghan proslavu u čast kraljici opisala šarenom'

Foto: PA/Pixsell
1/14
22.01.2023.
u 08:00

Princ Harry progovorio je o svojoj obitelji i napetim odnosima unutar nje u svojoj knjizi "Spare" koja je objavljena 10. siječnja.

Nakon bombastičnog intervjua kojeg su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, princ Harry (38) i Meghan Markle (41) ekskluzivno dali voditeljici Oprah Winfrey, princ Harry odlučio je još detalja o kraljevskoj obitelji i svom životu iznijeti u knjizi/memoarima "Spare" koji su objavljeni 10. siječnja. Memoare je simbolično nazvao "spare", što znači rezerva jer su ga odmalena nazivali Rezervom u kraljevskoj obitelji, s obzirom da je bio rezerva bratu Williamu na kraljevskom tronu. Točnije, u memoarima je otkrio da je doslovno "stvoren da bude rezervan bubreg ili kakav drugi organ budućem kralju". Te "rezerve" odrekao se 8. siječnja 2020. godine kada se povukao kao 'stariji' član britanske kraljevske obitelji, preselio sa suprugom u Sjedinjene Američke Države i postao financijski neovisan.

U knjizi je progovorio o mnogim stvarima, primjerice o ubojstvima u Afganistanu, fizičkom sukobu s bratom, problemima s ovisnostima, a ispričao je i jedan neugodan trenutak između Meghan i princeze Kate Middleton (41). Nakon povratka s medenog mjeseca 2018. godine, princ Harry i Meghan Markle vratili su se u središte pozornosti za "Trooping the Colour", odnosno slavlje kraljičinog rođendana. Tijekom događaja je, piše princ Hary, princeza Kate Meghan pitala o njezinim dojmovima.

"Kakav ti je bio prvi Trooping the Colour?" pitala je Kate Meghan, a ona joj je šaljivo odgovorila: "Bilo je šareno". 

Harry kaže da je nakon toga nastala neugodna tišina te da je "imao osjećaj da će ih ta tišina progutati". 

Inače, princ Harry tvrdi da ga je brat William fizički napao zbog braka s Meghan. Naveo je da se sukob dogodio u njegovu domu u Londonu 2019. godine. Imao je vidljivu ozljedu na leđima nakon što ga je princ od Walesa zgrabio za ovratnik i pokidao mu ogrlicu prije nego što ga je srušio na pod. Harry nadalje tvrdi da je William američku glumicu nazvao "teškom", "bezobraznom" i "toksičnom", a na to je Harry uzvratio Williamu kako ponavlja priče i naslove o Meghan koje plasiraju britanski mediji i time je htio dati do znanja Williamu kako sumnja da upravo on plasira medijima takvu sliku o Meghan. U tom trenutku je William poludio i izgubio kontrolu te fizički napao svog brata.

- Sve se dogodilo tako brzo. Dakle, vrlo brzo. Uhvatio me za ovratnik, strgnuo mi ogrlicu i srušio me na pod. Sletio sam na pseću zdjelu koja je pukla ispod mojih leđa, a komadići su me zarezali. Ležao sam na trenutak ošamućen, a onda sam ustao i rekao mu da izađe - opis je svađe i fizičkog sukoba prinčeva. U knjizi navodno Harry tvrdi kako su ga u mlađim danima upravo William i supruga Kate Middleton nagovorili da na jednu zabavu odjene nacističku uniformu koja mu je kasnije donijela loš publicitet. Osim toga, princ Harry u memoarima piše i o britanskom kralju Charlesu i njegovoj nekadašnjoj priležnici, a danas supruzi Camilli Parker-Bowles.

 - Zato smo Willy i ja, kad je došlo pitanje, obećali ocu da ćemo Camilli poželjeti dobrodošlicu u obitelj. Jedino što smo tražili zauzvrat je da je ne oženi - napisao je Harry. Na Camillu je gledao kao na zlu maćehu. Svoju je pomajku optužio i da surađuje s tabloidima.

Osim toga, ispričao je i o svojim danima u vojsci. Harry je tako priznao da je tijekom svoje druge ture u Afganistanu 2012. godine ubio 25 talibana. Dodao je kako na njih nije gledao kao na ljude, nego kao na 'šahovske figure koje je skinuo s ploče', a potom objasnio kako ne možeš ubijati ako na nekoga gledaš kao na čovjeka. Kazao je i kako mu ta činjenica ne pričinjava zadovoljstvo, no da se toga niti ne srami. Iako većina ljudi zna da je imao problema s drogom i alkoholom u mladosti, Harry je u memoarima otkrio da je kokain probao sa 17 godina.

Priznao je princ i da drži majčinu kosu u kutijici, da je izgubio nevinost na livadi iza jednog puba kad je imao 17 godina sa starijom gospođom koja ga je "tretirala kao mladog pastuha". Sve ovo nisu male optužbe i privatni detalji, zbog čega ne čudi da je htio i odustati od objavljivanja knjige. Britanski mediji objavili su kako je nakon posjete kraljici Elizabeti II., nakon jubileja 2021. godine, htio odustati njoj u čast. Sve se, doduše, promijenilo nakon njezine smrti.

VIDEO Jeremy Renner otpušten iz bolnice nakon teške nesreće koju je doživio: 'S obitelji kod kuće'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije