Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čarolija u lisinskom

Emotivan nastup hrvatskih diva kroza suze pamtit će se godinama

dive (1)
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/11
14.10.2011.
u 21:00

– Nismo se baš istrošile, ali smo se potrošile. Dale smo ono najbolje od sebe. Nas tri nikad prije nismo zajedno radile. Imale smo probe, ali možda ih nije bilo dovoljno – rekla je Tereza.

Gabi Novak, Radojka Šverko i Tereza Kesovija kao istinske dive izašle su na pozornicu KD Vatroslav Lisinski. Polako, s velikim osmijehom na licu. Razdragana publika dočekala ih je na nogama, gromoglasnim pljeskom.

Pozitivna energija

– Bilo je emotivno i stvarno sam bila iznenađena reakcijom publike. Tada sam već bila na granici, sa suzama u očima. Malo mi je falilo da se ne prolijem. Sabirala sam se i na pjesmu “Život moj” koju sam prvu pjevala. Emotivna pjesma s kojom se mnogi mogu poistovjetiti. Pribrala sam se, uspjela razveseliti pa i zaplesati na pozornici – rekla nam je Radojka nakon nastupa.

Tri pjevačice pjevale su zasebno, ali i zajedno. Pratio ih je orkestar na čelu s gitaristom Antom Gelom. Pojedine hitove pjevale su samo uz pratnju klavira, a suze su im tekle niz lice. Gabi je pjevala jazz, Radojka soul, a Tereza francuske šansone. Publika nije skidala osmijeh s lica, a mnogi su komentirali kako su dive pjevale s dušom te kako kući s koncerta idu ispunjeni pozitivnom energijom koju su im pjevačice prenijele pjesmom.

Stotine buketa

Nastup je trajao dva sata, a na kraju dive su izašle na bis, ali nisu one pjevale, već publika. Dvoranom su odzvanjali stihovi Terezine pjesme “Nono, moj dobri nono”. Iako su na pozornici dugo, dugo godina, imale su tremu.

– Nismo se baš istrošile, ali smo se potrošile. Dale smo ono najbolje od sebe. Nas tri nikad prije nismo zajedno radile. Imale smo probe, ali možda ih nije bilo dovoljno – rekla je Tereza.

Ovo im je prvi koncert, a očekuju ih nastupi u Hrvatskoj i regiji.

– Veselim se što će nas sljedeće godine vidjeti i drugi gradovi. Voljela bih za deset godina vidjeti neku novu generaciju utroje, ako još budem živa i zdrava, pa da i ja nekoga slušam – rekla je Gabi. Dive su kući otišle punih ruku cvijeća.

Kažu da imaju dovoljno vaza u koje će ga staviti i još se danima prisjećati lijepe večeri.

Na koncertu su bili i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te Terezin prijatelj Josip Radeljak Dikan, koji je poveo djevojku Dolores Lambašu i kćer Lanu.

Komentara 4

DO
doktorica
18:37 24.10.2011.

koliko je to daleko od Severine i ostalih koje misle da znadu pjevati......

SP
splitskaljeta
23:52 14.10.2011.

Tereza Kesovija je prvi put nastupila s ove dvije dive na koncertu u Dubrovniku u srpnju 2010. Terezin temperament je učinio ovaj koncert uzbudljivim i nezaboravnim.

OX
oxymoron
17:20 17.10.2011.

Pogresno postavljen clanak, ove tri zene su vec davno ne \'trpa\' pod ESTRADA i SCENA...ovo je KULTURA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije