Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrebna im je pomoć

Dvina Meler: Djeca u Gambiji u školi sjede na zemljanom podu

Dvina Meler (1)
Foto: Darko Dovedan
1/3
28.07.2011.
u 23:00

Manekenka je prije šest mjeseci posjetila Gambiju i školu u kojoj djeca sjede na zemljanom podu, a svinje i kokoši im ulaze u učionicu

Pustolovka Dvina Meler prije šest mjeseci na svom je proputovanju Afrikom posjetila Gambiju, zemlju koja ponosno nosi naziv “Obala osmijeha”, ali, nažalost, pravo je lice te zemlje nadasve tužno i siromašno.

Prodaja fotografija

– Došavši u Gambiju upoznala sam čovjeka koji me odveo u školu koju je otvorila organizacija Sajuka Community Development Group kako bi djecu maknula s ulice i pružila joj obrazovanje – počela je manekenka priču o siromašnoj djeci Gambije u kojoj trećina obitelji preživljava sa šest kuna na dan. Prizor koji je zatekla u školi vapio je za pomoći dobrih ljudi.

– Učionice su im zemljane, sjede na podu jer je i ono malo stolaca koje imaju oštećeno ili nema naslone. Svinje i kokoši slobodno ulaze u učionice, nedostaje im školski pribor, knjige, odjeća. Ondje se školuje oko 350 djece u zaista užasnim uvjetima – prepričala je Dvina situaciju koju je vidjela u Gambiji. Odlučna u namjeri da se situacija ondje poboljša, nakon povratka u Zagreb odlučila je pokrenuti humanitarnu akciju.

– Preko moje udruge Kairos organizirala sam humanitarnu akciju “Srce Gambije” u sklopu koje se, po cijeni od 300 kuna, prodaje deset fotografija koje smo Darko Dovedan i ja snimili u Gambiji, Nigeru, Gvineji Bisau, Burkini Faso, Srednjoafričkoj Republici, Maliju, Gabonu i Beninu, a koje se mogu naručiti na e-mail  dvinam@hotmail.com i stižu na kućnu adresu poštom – objasnila je Dvina.

 “Nisam Angelina Jolie”

 Uz novac su dobrodošli i volonteri, odjeća, knjige na engleskom, a novac se može uplatiti preko Udruge za promicanje kulture, kulturnih programa i prijateljstava među zemljama Kairos na žiro-račun u PBZ-u: 2340009-1110312911.

– Nisam Angelina Jolie da mogu milijune uplatiti na račun te škole niti imam novca da im sagradim bolju zgradu, ali dovoljno je oko 700 kuna da se pokriju troškovi školovanja jednog djeteta i zato je svaka pomoć dobrodošla – kaže manekenka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije