Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOJSAK & NOVOSEL

Beethovenova Oda radosti zasjala u izvrsnoj obradi unikatnog dua

Filip Novosel Tihomir Hojsak
Foto: Arhiva VL
20.01.2020.
u 19:39

Sve te silne epitete dečki su opravdali i kroz suradnju s Gibonnijem na svome albumu Perle za kojeg su nagrađeni Porinom, a da ne namjeravaju stati, pokazali su još jednom izbacivši novi video te pritom obradivši himnu Europske unije – Beethovenovu Odu radosti.

Hojsak i Novosel novi su hrvatski kulturološki brend – pisao je novinar Hrvoje Horvat 2017. godine u svojoj recenziji albuma Strings Only na kojem je duo Hojsak & Novosel (tada još aktivan pod pseudonimom Bow vs. Plectrum), u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom, snimio album koji ih je lansirao u sam vrh instrumentalne glazbene scene u Hrvatskoj.

Sve te silne epitete dečki su opravdali i kroz suradnju s Gibonnijem na svome albumu Perle za kojeg su nagrađeni Porinom, a da ne namjeravaju stati, pokazali su još jednom izbacivši novi video te pritom obradivši himnu Europske unije – Beethovenovu Odu radosti. U jeku povijesnog i prvog predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU, ovaj video predstavlja nešto što Europa možda još ne zna o Hrvatskoj.

Odu radosti imamo u repertoaru već neko vrijeme jer smo često pozvani uveličati razne diplomatske događaje pa smo ju ondje često i izvodili. Ideja o spotu došla je sasvim spontano kroz razgovor baš na jednom od tih događanja. Mislim da smo pogodili tajming, a u videu smo pokazali kultnu palaču Dverce, fenomenalne slike naivaca Ivana i Josipa Generalića te najstariju sačuvanu tamburu – tamburu Paje Kolarića. Smatram da je Hrvatska ne samo zemlja prirodnih ljepota, nego i zemlja duge povijesti i kulture i to je poruka ovog videa. – kazao nam je Filip Novosel.

Spot je režirao i snimio Josip Grizbaher, direktor fotografije je Tomislav Šilovinac, a kako je proteklo samo snimanje upitali smo Tihomira Hojsaka:

S dečkima iz Cinematic studija zaista imamo dugu suradnju i znali smo da će napraviti sjajan posao kao i uvijek. Sve je išlo vrlo glatko, a za to su zaslužni i ljudi koji su nam ustupili ove predivne lokacije. Moram napomenuti kako palaču Dverce još nitko nije prikazao u jednom ovakvom spotu i to je stvarno presedan te se ovim putem zahvaljujemo Gradu Zagrebu koji je prepoznao našu kvalitetu. Također, hvala i obitelji Generalić i muzeju Slavonije koji su prepoznali našu priču te tvrtki GDi na podršci.

Komentara 1

DU
Deleted user
20:51 20.01.2020.

Bravo dečki... izvrsno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije