Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Dundo Maroje"

Amar Bukvić: Nisam sin bogataša da bih bio razmažen poput Mara

'a'
Foto: 'Fotodesk /Vecernji list'
1/5
16.09.2011.
u 22:00

Nakon nesreće na probama kada je ozlijedio ligamente, bio je sretan što je nakon odšepane generalke odigrao premijeru

Glumac Amar Bukvić ima naviku da prije kazališne premijere ni sa kim ne razgovara. No prije a potom i poslije premijere „Dunda Maroja", kojim je preksinoć otvorena jesenska sezona kazališta Gavella, odlično raspoložen radi dobrog ishoda ozljede koju je zaradio na probi, razgovarao je baš sa svima.

Ni blizu sinu razmetnom

– Predstava je poprilično zahtjevna i brza. U glumačkom zanosu na probi dogodila mi se mala nezgoda i istegnuo sam ligamente na nozi. Ozljeda ide prema potpunom ozdravljenju, pa sam presretan što sam, poslije odšepane generalke, odigrao premijeru – ispričao je Amar, koji je čak i popodne prije premijere bio kod liječnika na terapiji. U kultnoj komediji Marina Držića koju je na Gavellinim daskama postavio talijanski redatelj Marco Sciaccaluga, Amar igra razmetnog sina Mara Maroja. I na dramskoj akademiji često su ga zapadale uloge razmaženaca, no takav privatno nije ni blizu.

– Ma kakva razmaženost! Moji roditelji nemaju toliko novca da bih si mogao priuštiti razmaženost. Od početka studiranja sam samostalan i zarađujem za život. A sjećam se i svojeg prvog posla za koji sam plaćen, posuđivao sam glasove životinjama u zoološkom vrtu, pa bih, recimo, kod nastambe krokodila moj glas rekao: "Bok, ja sam krokodil!". Bilo je smiješno! – ispričao je raspoloženi glumac.

U dva i pol sata dugoj predstavi igra pregršt odličnih glumaca: Žarko Savić, Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Franjo Dijak, Enes Vejzović... No, čak i šapat dramskih kritičara u publici pa i publika sama, složni su da je možda najbolja bila glumica Nataša Janjić.

Voli duh slobode

Uloga Petrunjele legla joj je kao da je pisana za nju, a težak tekst na starodubrovačkom izgovarala je kao da je rođena u doba renesanse.

– Dio rodbine mi čak i jest iz Dubrovnika, pa mi je dubrovački blizak. Pripremajući taj starodubrovački tekst uglavnom sam išla na sluh. Bilo je poprilično teško svladati akcente i naučiti tekst koji zvuči kao da je na nekom stranom jeziku, kao da je kineski, i ovo mi je što se jezika tiče sigurno najteža uloga. A sam lik Petrunjele nije zahtjevan. I ja sam Dalmatinka, pa mi je legao taj njezin renesansni duh slobodnog čovjeka koji voli ljude. I sama sam baš renesansna, posebice po građi tijela! – našalila se na svoj račun Nataša. Prije predstave bila je posebno opuštena i otišla je tek na masažu, a na premijeri su je, već tradicionalno, došli gledati mama i tata, ali i dečko Joško Lokas. Premijera predstave okupila je hrpu poznatih: Bojanu Gregorić, Barbaru Nolu, Jelenu Perčin i Petra Ćiritovića s djevojkom koji predstavu nisu izdržali gledati do kraja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije