Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcijska zvijezda

Akcijski junak Jean-Claude van Damme na setu doživio infarkt

van damme
Foto: Arhiva VL
1/5
20.10.2010.
u 09:50

Glumac je nakon pregleda pušten iz bolnice te se sa suprugom Gladys Portugues vratio kući u Belgiju. Snimanje filma je odgođeno, a akcijska zvijezda u rodnoj zemlji odmarat će se dok se potpuno ne oporavi.

Proslava pola stoljeća života legende akcijskih i borilačkih filmova B-klase Jean-Claudea Van Dammea neće ostati u lijepom sjećanju. Naime, dan nakon što je navršio 50 godina belgijski glumac, koji je zahvaljujući savršeno isklesanom tijelu i poznavanju nekoliko borilačkih vještina izgradio karijeru u Hollywoodu, doživio je lakši srčani udar.

Van Dammea je srce izdalo na snimanju filma “Weapon” u New Orleansu te je sa seta odvezen u bolnicu. Glumac je nakon pregleda pušten iz bolnice te se sa suprugom Gladys Portugues vratio kući u Belgiju. Snimanje filma je odgođeno, a akcijska zvijezda u rodnoj zemlji odmarat će se dok se potpuno ne oporavi.

Jean-Claude, kojemu su mišići priskrbili nadimak mišićavko iz Bruxellesa, karijeru je započeo 1984. ulogom karatista homoseksualca u jednom američkom filmu D-produkcije, a iz anonimnosti probio se 1988. filmom “Krvavi sport” te postao jedan od najtraženijih akcijskih junaka u Hollywoodu koji je naslovima “Kikboksač”, “Legionar” i “Univerzalni vojnik” stekao vojsku obožavatelja i status legende.

Slava mu je donijela i probleme s ovisnošću o kokainu te je 1996. bio na odvikavanju. U jednom intervjuu priznao je da je na drogu tjedno trošio i 10.000 dolara. Dijagnosticiran mu je i bipolarni poremećaj te je postao suicidalan, no zahvaljujući terapiji stanje mu se stabiliziralo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije