Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak Večernjakove ruže

Oliver Mlakar: Imam pet Ruža, a najdraža mi je ona stoljetna

Oliver Mlakar
Foto: Siniša Hančić/Pixsell
1/5
07.12.2013.
u 11:00

Televizijski voditelj kaže da mu Večernjakove ruže bude lijepa sjećanja te da je sve kipiće dobio s velikom prednošću u odnosu na konkurenciju

Povratak Večernjakove ruže nakon sedam godina stanke svim njenim dobitnicima izmamio je osmijeh na lice pa ni legendarni televizijski voditelj, 78-godišnji Oliver Mlakar, nije ostao ravnodušan na tu vijest.

– Kad god mi netko spomene Večernjakovu ružu, prisjetim se nekih lijepih trenutaka i razdoblja života kada sam predano radio, bio uspješan, a onda za to i dobio nagradu. Imam četiri Ruže i jednu stoljetnu – priča Oliver.

Odan Večernjem listu

– Ruža stoljeća na neki je način okružila sve ove prethodne, a čini mi se da je bilo logično da je dobijem jer, prema mom sjećanju, bio sam televizijski voditelj s najviše Ruža na polici – kaže Oliver. Kao i svima, nagrade mu laskaju, a kako su njegove najdraže novine upravo Večernji list, Ruže su mu još milije.

– Kada sam kao student došao u Zagreb, počeo sam čitati Večernjak i do dana današnjeg to su ostale jedine novine koje volim. Štoviše, zadnjih sam godina i pretplatnik – kaže Oliver. Nagrade je dobivao tijekom 90-ih, pa se najsitnijih detalja teško prisjetiti, no pamti da je je uvjerljivo pobjeđivao.

– Nije tada bilo toliko voditelja kao danas, ali sjećam se da sam Ruže dobio s velikom bodovnom razlikom – priča voditelj.

Današnjim voditeljima koji se mogu naći u konkurenciji za Ružu ne može otkriti kojim bi se trikom mogli poslužiti za pobjedu jer trika - nema.

– Važno je samo da su predani onome što rade i da u tome budu što bolji jer samo će oni najbolji nagradu i dobiti – kaže Mlakar.

U karijeri je nanizao brojne projekte, od kojih su mnogima u sjećanju najviši ostali “Kviskoteka” i “Kolo sreće”. Njemu je, pak, najdraža “Kviskoteka”.

– Riječ je zasigurno o najpoznatijem kvizu na našim prostorima do današnjih dana. Autor Lazo Goluža stvorio je djelo za koje i danas mnogi kažu da im nedostaje. Često me ljudi na ulici zaustave i pričaju kako odavno nisu gledali nešto dobro poput “Kviskoteke”. Bila je to dobro zamišljena priča kojoj sam i ja dao mali doprinos – prepričava Oliver.

Angažiran i u mirovini

Na HTV-u se “Kviskoteka” prestala emitirati 1995. godine nakon 15 sezona, a vratila se na male ekrane 2006. s istim voditeljem, ali nije doživjela popularnost kakvu je imala prije pa je nakon jedne sezone ukinuta. Oliver je u mirovinu otišao 2002. godine, no i nakon toga često je imao voditeljske angažmane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije