Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.05.2012. u 12:00

Karamarko tek sad demokršćanstvo i druge vrijednosti treba pretočiti u djela

Sabor HDZ-a odlučio se za promjene, pa su debakl, osim Kalmete, doživjeli i Jadranka Kosor, Šeks, Šuker, Jarnjak, Hebrang... Kujundžiću su pak presudili stari kadrovi, pašalićevci, kojima se okružio i zbog kojih su u drugom krugu za Karamarka glasovali i oni koji nisu bili za njega. I presudio je očito pragmatizam, da bivšoj šefici ipak ostane potpredsjedničko mjesto u Saboru. Jer Kujundžić bi je posve marginalizirao.

No vremena nema. HDZ se predugo zabavljao sobom, a vladajući su se oteli kontroli. Karamarku tek sad predstoji najteži posao. Jedno je dobiti izbore, snubiti izaslanike. A sasvim je druga priča voditi tako veliku stranku, s njome izaći na izbore, a onda i vladati zemljom u slučaju pobjede. Jedno je retorika, a drugo su izazovi vremena na koje treba odgovoriti. I donijeti što bolje odluke. Uz teret stranačke prošlosti. Karamarkova kampanja pokazala je i da se u nas konzervativizam u glavama nekih poistovjećuje s nazadnjaštvom, pa i ustaštvom. Sve to pojačano i Karamarkovim antikomunizmom. Dok je u zapadnim demokracijama konzervativizam legitiman, u Hrvatskoj, bolesnoj od komunističkog i udbaškog mentaliteta, to je politika poražena 90-ih, kako mantra Boljkovac. Ili kako misli Mesić, opet se pozivajući na antifašizam. Boje se oni da je kraj tome? Karamarko tek treba demokršćanstvo i druge vrijednosti na koje se pozivao pretočiti u djela. Hrvatskoj treba jaka demokršćanska stranka.

Ali sa svojim ljudima treba pokušati dati i rješenje za izlazak iz gospodarske krize, kako da ljudi nađu posao. To treba biti imperativ svih, i lijevih i desnih.

Ključne riječi

Komentara 352

OB
-obrisani-
16:43 22.05.2012.

polu-teleći pogled.....i....kreveljenje o..tuđmanizmu . polu-idiotima...bilo je dovoljno...da se klanjaju Crnommarku..

Avatar aaaasdefrr
aaaasdefrr
16:39 22.05.2012.

Dragi moji srbi i jugoslaveni popravljajte traktore trebati će vam.

OB
-obrisani-
16:07 22.05.2012.

Srbi i \"naši\" antifašisti tvrde svašta a najviše me razvesele kad tvrde da su mi oni državu dali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?