Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ POSLJEDNJOJ PREŽIVJELOJ

Njihovo je srce nastavilo dalje

11.05.2009.
u 13:57

Millvina Dean danas ima 97 godina, a davne 1912. bila je stara samo devet tjedana kad je kao beba sa svojim roditeljima i dvogodišnjim bratom spašena nakon potonuća Titanica, i danas je jedina živa od svih koji su bili putnici na tom brodu. Nakon što je doznao da posljednja s Titanica ima problema s plaćanjem staračkog doma u kojem živi u Ashurstu (Hampshire) i da je prisiljena prodavati svoje uspomene i suvenire, irski fotograf Don Mullan pokrenuo je akciju s ciljem da osigura 30.000 dolara koliko je potrebno za još godinu dana bezbrižnog života te starice.

Novac je prikupljao svojim zanatom, umjetničkom fotografijom, prodajući vlastitu uokvirenu snimku njezinih ruku dok potpisuju autogram, naslovljen "Still Surviving" ("Još preživljava"). No, onda je došao na ideju da Millvinu Dean zbrine ne na jednu, nego na najmanje dvije godine.

Mullan je pozvao one koji su od Titanica najviše zaradili slavnim blockbusterom: redatelja Jamesa Camerona (dva Oscara, kao redatelj i producent), Celine Dion (Oscar za pjesmu "My Heart Will Go On"), glavne glumce Kate Winslet i Leonarda di Caprija, kao i tvrtku 20th Century Fox, da također doniraju novac za bezbrižnu starost posljednje preživjele, s tim da će on za svaki dolar koji oni daju dati još jedan dolar.

Iz 20th Century Foxa i od Celine Dion nije dobio odgovor, ali su "kralj svijeta" Cameron, te Winslet i Di Caprio koji svoju karijeru umnogome duguju baš filmu "Titanic", pokazali da nemaju zmiju u džepu i svojim prilozima financirali su bezbrižniju starost posljednje putnice s toga slavnog broda.

Želite prijaviti greške?