Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokazano

Orasi snižavaju krvni tlak i pomažu u stresnim situacijama

orasi
Patrik Macek/Vecernji list
31.12.2010.
u 15:15

Orasi pomažu smanjiti krvni tlak te u borbi sa stresom, pokazalo je istraživanje objavljeno u Journal of the American College of Nutrition

Orasi pomažu smanjiti krvni tlak te u borbi sa stresom, pokazalo je istraživanje objavljeno u Journal of the American College of Nutrition. Osobe koje su jele orahe tri tjedna imale su niži krvni tlak u stresnim situacijama.

– Prvi je put dokazano da orasi smanjuju krvni tlak tijekom stresnih i napetih situacija – kazala je prof. Sheila West s Državnog sveučilišta Pennsylvania i dodala kako se to podudara s prijašnjim istraživanjima koja pokazuju da orasi mogu smanjiti i razinu kolesterola.

Ključne riječi

Komentara 16

SA
sanjin003
12:42 01.01.2011.

a kikiriki nije čak ni orašasti plod nego službeno grahorica,ali dobro,vidili ljudi riječ nut pa su malo improvizirali :)

DO
dormen
19:15 31.12.2010.

KARAMBITA, istina ali u kombinaciji s medom.

KA
karambita
17:45 31.12.2010.

Oras snizava tlak, ali podize qitu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije