Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
higijena usne šupljine

Koristite li električnu četkicu za zube? Evo zašto biste trebali

Pranje zuba
Foto: Thinkstock
1/4
11.03.2015.
u 19:15

Cilj istraživanja je bio dokazati učinkovitije uklanjanje zubnih naslaga redovitim korištenjem električne zubne četkice u usporedbi s klasičnom manualnom četkicom

U borbi protiv zubnih naslaga (zubnog plaka) uspješno se bore električne četkice Oral-B, što je dokazano i stručnom kliničkom studijom provedenom na 30 pacijenata.

Nakon pranja na površini zuba stvara se tanka ovojnica – pelikula, koja se sastoji od proteina i glikoproteina iz sline te ubrzo nastaje plak.

Riječ je o mekanoj nakupini ostataka hrane, bakterija i njihovih produkata. Unutar njega se odvijaju brojne biokemijske reakcije koje posljedično dovode do gingivitisa, parodontitisa i stvaranja karijesa.

Više o samom istraživanju i rezultatima rekle su nam doktorice dentalne medicine Renata Bračun i Dinka Diklić, koje su predvodile ovo korisno istraživanje:

„Cilj istraživanja bio je dokazati učinkovitije uklanjanje zubnih naslaga redovitim korištenjem električne zubne četkice u usporedbi s klasičnom manualnom četkicom. Stupanj oralne higijene i upale zubnog mesa određivali smo pomoću aproksimalnog plak indeksa i indeksa krvareće papile. Ispitanici su pregledani prije korištenja električne četkice te su ponovno pregledani nakon dva mjeseca korištenja električne četkice Oral-B Professional Care 500.

Preduvjet za sudjelovanje je bio nekorištenje električne četkice. Pokazalo se da su ispitanici imali i do 70 posto manje plaka na zubnim plohama te vidno smanjene znakove upale marginalne gingive u odnosu na one koji su prali manualnom četkicom. Dobiveni rezultati su u skladu s očekivanjima s obzirom na karakteristike električne četkice Oral B Professional Care 500. Svi sudionici istraživanja odlučni su u nastavku korištenja električne četkice Oral B Professional Care 500.“

Kvalitetnom higijenom usne šupljine ulažemo u svoje zdravlje, a samo dvije minute ujutro i navečer, uz korištenje električnih zubnih četkica Oral-B, dovoljne su za postizanje blistave čistoće kao nakon profesionalnog čišćenja kod stomatologa. Zahvaljujući 3D tehnologiji, ove četkice učinkovito uklanjaju zubne naslage i sprečavaju stvaranje kamenca.

Ugrađeni mjerač vremena pomaže da četkamo zube svega dvije minute, što predstavlja optimalno vrijeme četkanja koje preporučuju stomatolozi. Sa 20.000 pulsacija u minuti te 8.800 rotacijskih pokreta u minuti pranje zubi postaje učinkovitije i ugodnije. Senzor pritiska pomaže da tijekom pranja previše ne pritišćemo zube i desni. Kod redovite uporabe četkicu je dovoljno napuniti jednom tjedno.

Svi mi imamo različite potrebe i preferencije u domeni dentalne higijene, kao i različita očekivanja od zubnih četkica. Zato je Oral-B razvio niz različitih glava za zubne četkice za različite individualne potrebe. Glave zubnih četkica kompatibilne su sa svim električnim zubnim četkicama Oral-B pa ih je lakše isprobati i pronaći onu koja najbolje odgovara našim potrebama.

Foto: PR FOTO

>>Znate li nakon koliko vremena trebate zamijeniti zubnu četkicu?

Komentara 3

VA
vatrenaaaa
21:02 11.03.2015.

clanak?! ... zelite reci reklama

LI
liliZG
11:19 12.03.2015.

trebalo je pisti promotivni članak i to bi onda bilo istinito.

IK
ikonoklast
11:15 12.03.2015.

ko jednom opere ovom četkicom nevraca se na staro dr.med.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije