Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
super namirnica

5 razloga zašto biste morali početi jesti luk

luk
Foto: Shutterstock
30.03.2014.
u 16:19

Osim što dodaje potrebne okuse i popravlja mnoga jela, luk je obavezan saveznik zbog nutrijenata koji mu daju svojstva super-namirnice.

Luk spada u onu vrstu namirnica bez koje niti jedna prava kuharica (ili kuhar) ne mogu.

Osim što dodaje potrebne okuse i popravlja mnoga jela, luk je obavezan saveznik zbog nutrijenata koji mu daju svojstva super-namirnice.

Donosimo vam 5 odličnih razloga zbog kojih bi vam se luk na stolu trebao naći svakodnevno.

Foto: screenshot/facebook

1. Pomaže zdravlju srca i krvnih žila: Spojevi sumpora koji se nalaze u luku mogu spriječiti zgrušnjavanje krivi, te snižavaju razinu masnoća u krvi. Luk je općenito dobar u prevenciji srčanog udara.

2. Pomaže čvrstoći kostiju i vezivnog tkiva: Ovo se posebno odnosi na žene u menopauzi kojima se preporuča da svakodnevno jedu luk kako bi sačuvale gustoću kostiju.

3. Pomaže protiv upala: Antioksidansi u luku smanjuju upalne procese

4. Sprječava razvoj tumora: Dokazano je da čak i umjereno konzumiranje luka smanjuje rizik od oboljenja od nekoliko tipova raka među kojima su i rak jajnika i grkljana.

5. Razinu šećera drži pod kontrolom

>>Mučite se sa sjeckanjem luka? Ne i nakon ovog videa!

>>Svinjska mast opet u igri! Zdravija je od maslaca

Komentara 12

Avatar tajar
tajar
16:56 30.03.2014.

Zar ima netko tko ne jede luk, na ovaj ili onaj način, pa ga, kako vi sugerirate, mora početi jesti?

LU
lutomirski
20:49 30.03.2014.

jedem ga takorekuc svaki dan,najbolje za Cevape i spek, a cesnjaka jedem kao lud, vise puta mi spadnu oci kako bude ljut, ali nista ne pomaze za one stvari sto vi pisete....

GL
GlogovKolac
22:23 30.03.2014.

e sad kad mi novine sugeriraju da jedem luk, prelazim na feferone...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije