Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.05.2012. u 12:00

Iz dostojanstva komemoracije u Bleiburgu jedino je iskočio Šišljagić koji ju je iskoristio za vlastitu promociju

Vladajuća crvena koalicija poražena je! Kako drugačije protumačiti činjenicu da unatoč ukidanju saborskog pokroviteljstva nad Bleiburgom, unatoč mnoštvu povijesnih neistina izrečenih posljednjih tjedana koje demantira i najnovija knjiga austrijskog povjesničara Floriana Rulitza, ponovnom otkopavanju bolnih ratnih rana, ponovnom revolucionarnom zanosu koji se osjetio u njihovim glavama i na riječima, nije se dogodilo da je bleiburšku komemoraciju prekrilo crnilo ustaških kapa, znakovlja i uniformi.

Bilo je izuzetno dostojanstveno, uz tek nekoliko izgubljenih pojedinaca s ustaškim obilježjima. Vladajući crveni priželjkivali su crno Bleiburško polje kako bi opravdali svoj postupak, a ono se nije dogodilo.

Iz dostojanstva komemoracije jedino je iskočio Vladimir Šišljagić koji ju je iskoristio za vlastitu i stranačku političku promociju, sasvim nepotrebno. Jer na Šišljagića su se odmah uhvatili mediji, uhvatila se “druga” strana, i tako je u drugom planu ostala propovijed šibenskog biskupa Ante Ivasa koja je bila izuzetno nadahnuta, činjenično potkrijepljena, ali i izuzetno pomirljiva.

Ivasova propovijed trebala je biti u prvom planu. Komemoracija je trebala biti bez ijednog nastupa političara, ovako ju je Šišljagić “uprljao”. Ali on je pojedinac u odnosu na tisuće ljudi iz cijele Hrvatske, BiH i drugih zemalja koji su dostojanstveno došli odati pijetet žrtvama komunističkog zuluma.

No kako vladajući ne priznaju svoje greške, promašaje, nesposobnost, kriju kao zmija noge svoje koalicijske svađe, podjele, tako i dalje za javnu uporabu trube u jedan rog i na sve načine pokušavaju opravdati potez saborskog Predsjedništva. Tako se Zoran Milanović, inače teško umoran od demokracije, još dublje zakopava kad govori da se u Austriji ništa nije dogodilo. Čovjek očito ništa ne čita i ne prati, stara škola na djelu. Kao i njegovo opravdanje zašto ide u Tezno.

A onda se svima našao lekciju držati bivši predsjednik Stjepan Mesić. On, eto, upozorava kako je u Bleiburgu narušen ustavnopravni poredak Hrvatske zbog veličanja NDH, optužuje za govor mržnje, boli ga što se govori o zlu komunizma… Sa Šišljagićevim istupom može se polemizirati, kao i sa svakim drugim. No Mesić je upravo jedan od najglasnijih zatiratelja Bleiburga i povijesne istine, unatoč tome što je početkom 90-ih volio pjevati ustaške pjesme i veličati NDH. I čije djelovanje izaziva očekivanu reakciju. Isto kao što je i godinama širitelj govora mržnje, od toga da je medije javno nazivao smećem do toga da je s govornice u Jasenovcu govorio o gadovima na drugoj strani. I onda piše kako je bleiburška komemoracija protiv razuma. Prije će biti da je Mesić protiv razuma, istine i pijeteta prema žrtvama.

Najbolji zaključak jučerašnjeg dana iznio je čitatelj moga bloga pa ga u cijelosti prenosim: “Jasenovac je bio zločin. Bleiburg je početak novog vala većih i još opširnijih zločina. Zaključak, Hrvati su jedan zločinački režim zamijenili drugim režimom, čija je posljedica Domovinski rat i konačna pobjeda nad komunizmom. Tada su komunisti prihvatili ruku pomirbe, ali danas svim silama trude vratiti se komunističkim korijenima, što za posljedicu ima i te kakve reakcije.

Ne preostaje nam drugo nego nadati se ulasku u EU pa da se krenu prihvaćati norme i zaključci o totalitarnim režimima. I da zemlje EU koje jedine vode postupke protiv komunističkih i udbaških poslušnika konačno završe pred licem pravde. Ova prokomunistička vlada jasno je dala do znanja kojim putem ide, a to je, kako je Josipović već najavio, put k crvenoj Hrvatskoj.

Najbolji je primjer te politike predsjednik Sabora Boris Šprem. U većini zemalja Europe, on kao sekretar Komunističke partije, ne bi ni mogao u današnjim europskim zemljama obnašati nikakvu vlast. Hrvatska, to je nešto drugo… Partija, Partija i samo Partija.“ Ali ni Partija nije vječna.

Ključne riječi

Komentara 135

Avatar dsonjic
dsonjic
12:23 14.05.2012.

Evo, i Zvonimir Despot se boji biti Hrvat!

Avatar dsonjic
dsonjic
12:25 14.05.2012.

PS. Šišljagić se još i suzdržao da ne kaže Josipoviću golu istinu u lice!

Avatar dsonjic
dsonjic
12:17 14.05.2012.

Šišljagićev govor je bio jako dobar. Ako je htio samopromociju, uspio je. Svaka mu čast. Ivasov govor je bio još bolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?