Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVIJI ŽVOT

Zvijezde otkrivaju zašto su smanjili unos šećera

SPAR
Foto: Shutterstock
18.12.2019.
u 11:07

Od zdravlja do vitkije linije, ove su zvijezde izbacile šećer i podijelile sa svima koje su promjene doživjeli

U svijetu glamura i reflektora, većina celebritya itekako pazi na izgled, od savršene haljine do čiste blistave kože. I dok se divimo kreacijama s crvenog tepiha, ne razmišljamo da je iza toga puno odricanja, vježbanja i specijalno spravljenih prehrambenih planova, kako bi na premijerama i dodjelama nagrada izgledali besprijekorno. Za većinu nas su celebrity privatni nutricionisti nedostižni i moramo se osloniti na liječničke dijete i preporuke prijatelja, no možemo naučiti nešto od zvijezda. Naime, većini je zajedničko da u iz prehrane izbacili šećer.

Doista, šećer je postao sve veći problem u prehrani svih društava na svijetu, od zapadnih razvijenih zemalja do siromašnijih država gdje je jeftina, nekvalitetna prehrana svima dostupna. Svjetska zdravstvena organizacija preporuča dnevni unos šećera do 25 grama, dok po nekim istraživanjima hrvati pojedu i do tri puta više od toga u prosjeku.

Smanjivanje dnevne doze šećera, makar u manjim, postepenim koracima, predstavlja pomak prema zdravijem životu, a ove svjetske zvijezde su to odlučile i podijeliti sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama

Kourtney Kardashian

Poznata celebrity mama troje djece nikada nije izgledala bolje, a upravo je šećer zaslužan za to, bolje rečeno, izostanak šećera. Poznata Kardashianka izbjegava prerađene šećere kad god je to moguće i redovito vježba. Uz to, izbacila je gazirana pića i zamijenila ih isključivo vodom, nekad pomiješanom s jabučnim octom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

cozzzzzy morning 🥞

Objavu dijeli Kourtney Kardashian (@kourtneykardash)

Adele

Popularna pjevačica oduševila je fanove novom linijom kada je uz pomoć fitness trenera pripremala prošlogodišnju svjetsku turneju. Osim gubljenja kilograma i podizanja kondicije, veliki problem predstavljala joj je niska razina energije, za koju je ustvari krivac bio pretjeran unos šećera. Osim impresivnih vježbi, Adele je izbacila šećer iz prehrane i kaže da se osjeća bolje nego ikada, a nastupi su energičniji nego ikada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#COYS ❤️

Objavu dijeli Adele (@adele)

Kate Hudson

Poznata glumica je shvatila da ima problem kada si je priznala da ne može funkcionirati bez dnevne doze šećera. Ta ovisnost joj je otvorila oči i natjerala ju da poduzme nešto oko toga. Danas glumica oduševljava vitkom linijom u svojim 40ima, koju duguje vegetarijanskoj prehrani bez šećera i svakodnevnom pilatesu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We got sales today!!! 💃💃💃 @fabletics #blackfriday #ILoveASeamless #FableticsFriday

Objavu dijeli Kate Hudson (@katehudson)

 

Alec Baldwin

Opasnost od razvijanja dijabetesa je bila okidač da i najpoznatiji brat Baldwin odluči izbaciti šećer iz prehrane, te je sada zagovornik zdrave prehrane koju prakticira 10ak godina. Kako je sam opisao, za nekog čija se prehrana sastojala od šećera, šećera i šećera, danas se kada osjeti potrebu za slatkim jede bobičasto voće i orašaste plodove. Poznati glumac i komičar tako je izgubio 15 kg i dokaz je da dijete bez šećera ne služe samo za slikanje na crvenom tepihu.

Ako su vas primjeri zvijezda inspirirali da i vi probate izbaciti šećer iz prehrane, probajte se držati ovih pravila:

  • Downloadajte neku od popularnih aplikacija koja će vam pomoći da ne odustanete. Možda si ne možete priuštiti osobnog trenera i nutricionista, međutim aplikacije postaju bolje iz dana u dan i mogu vas motivirati da ne odustanete od cilja
  • Pripazite na zašećerena pića jer vas lako mogu prevariti, dok pazite na krutu hranu nesvjesno raznim gaziranim pićima unosite jednaku količinu šećera kao da ste pojeli kolač. Zamijenite ih za „sugar free“ varijante ili još bolje, pijte vodu.
  • Nemojte šećeriti kavu ili šećer, ako ste navikli na slađi okus, probajte neku od zamjena za šećer ili koristite med.
  • Nemojte preskakati doručak, ovo je klasična zamka za sve na dijeti koji žele izgubiti kilograme. Ne očekujte rezultate preko noći, pravilno jedite, koristite zdrave namirnice i nećete imati toliku želju za slatkim pred kraj dana
  • Izbacite iz prehrane čokoladice i slatkiše i zamijenite ih za svježe voće i orašaste plodove. Tijelo će dobiti potrebnu količinu energije ali bez prerađenih šećera i nezdravih sastojaka
SPAR
1/5

Uđite u Novu Godinu s novim, zdravim odlukama i saznajte zašto je sve više poznatih izbacilo šećer iz prehrane. Kako bi smanjili konzumaciju šećera, koja dovodi do prekomjerne tjelesne težine i brojnih zdravstvenih problema, potražite proizvode s manje šećera koji ne žrtvuju okus zbog smanjenog udjela šećera. Na policama SPAR i INTERSPAR trgovina možete pronaći mnoštvo proizvoda SPAR vlastite marke koja će vam pomoći da vodite brigu o vašem zdravlju i svejedno jedete omiljenu hranu.

Pronađite neku od zdravih varijanti omiljene poslastice i u Novu Godinu krenite bez šećera.

Sadržaj omogućio SPAR

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije